Vålerenga – Viking 1-0 (0-0)

Etter en særdeles svak førsteomgang der Viking lett kunne tatt ledelsen, kom Vålerenga sterkere tilbake i andre omgang. Mohammed Fellah ble satt inn til pause, og etter søtti minutter ble Vålerengas løsning matchvinner også! Første omgang: Selv om Vålerenga er på hjemmebane får Viking, i sine særdeles heslige bortedrakter, det svært lett i den første … Fortsett å lese «Vålerenga – Viking 1-0 (0-0)»

Etter en særdeles svak førsteomgang der Viking lett kunne tatt ledelsen, kom Vålerenga sterkere tilbake i andre omgang. Mohammed Fellah ble satt inn til pause, og etter søtti minutter ble Vålerengas løsning matchvinner også!

Første omgang:

Selv om Vålerenga er på hjemmebane får Viking, i sine særdeles heslige bortedrakter, det svært lett i den første omgangen. Hos Vålerenga er det kun Nielsen, Singhnèr og Pedersen som kan få karakteren godkjent etter den første omgangen. Larsen fremstår også som solid i sin Eliteseriedebut.

André «Picassomaleriet» Danielsen får en ganske stor sjanse etter seks minutter. Aleine igjennom med Lars Hirschfeldt er likevel avslutningen for dårlig, og reddes ut til corner. Hirschfeldt protesterer også på hands på Danielsen. Etter elleve minutter er det en ny stor sjanse til Viking, som Vidar Nisja skyter noen meter utenfor.

Selv om Vålerenga spilte dårlig var stemningen bra igjennom hele kampen.

Etter fjorten minutter er Vålerenga frempå i Vikings sekstenmeter for første gang i kampen. Martin Pusic vinner ballen inne i sekstenmeteren, men innlegget blir for svakt og klareres ut innkast. Innkastet ender i Vålerengas første corner, som igjen går rett i første Vikingforsvarer.

Tjuefem minutter ut i kampen spiller Viking seg til en ny stor overgangsjanse. Yann-Erik de Lanlay får sikte godt med innlegget, men helt upresset blir det likevel for svakt. Knappe to minutter etterpå er det en ny kjempesjanse til Viking, men også denne gangen skyter Nisja utenfor mål.

Etter førti minutter var Viking svært nær å ta ledelsen. En dødball fra Viking finner Bjørdal som header forbi Hirschfeldt. Heldigvis for Vålerenga står André Muri på streken og rydder unna.

Vålerenga spiller seg opp til noe som ligner litt på press mot slutten, men går seg fast i Vikingforsvaret. Valon Berisha får en god kontringssjanse av dette, men avslutningen er alt for dårlig å triller inn til Hirschfeldt.

En særdeles svak førsteomgang av Vålerenga, som må si seg heldige med 0-0 til pause.

Andre omgang:

Etter 49 minutter er Marcus Pedersen i en duell inne i Vikings sekstenmeter. Johan Lædre Bjørdal obstruerer Pedersen og ender liggende i egen sekstenmeter etter sammenstøtet, og må ut å få behandling.

Med Fellah på banen fremstår Vålerenga helt annerledes i starten av den andre omgangen. Etter femti minutter legger Fellah inn til Pedersen som header kun centimeter utenfor. Vålerengas første virkelige målsjanse på Ullevaal tirsdag.

Fellah og Pedersen spiller seg flott opp på kanten etter femtiseks minutter. Innlegget går inn og avslutningen ender utenfor via ett Vikingbein, og dermed blir det corner. Corneren ender i ingenting.

Femtiåtte minutter er spilt når Berisha kommer stormende igjennom Vålerengforsvaret. André Muri kløner ballen inn til Lars Hirschfeldt som tar den i henda, og dermed er det indirekte frispark fra åtte-ni meter. Skuddet går via en Vålerengaforsvarer og ut til Vikingcorner.

Etter sekstiåtte minutter får Viking en ny sjanse. En halvdårlig klarering ender hos Nisja som skyter via en VIF-spiller og ut til corner.

Straks etter kommer Vålerenga igjennom. Fellah flikker ballen igjennom til Nielsen med en flott hælpasning, men Viking får klarert til innkast.

Nordvik takker Fellah for målet.

Etter søtti minutter tar Vålerenga ledelsen. Fellah får ballen fra Singhnèr inne i Vikings sekstenmeter, avslutningen går via ett Vikingbein og inn til 1-0. Ett skikkelig flaksemål, men likevel fortjent etter en god andreomgang av Vålerenga så langt, anført av Mohammed Fellah.

Morten Berre spiller igjennom Fellah til en stor mulighet etter søttiåtte minutter, men Fellah får ikke stokket bein for avslutning.

Trond Olsen får en stor mulighet på hodet, som går rett på André Muri etter åttiseks minutter. Likevel er inntrykket at Vålerenga kontrollerer inn seieren etter å ha tatt ledelsen. Mohammed Fellah kom inn halvveis å tilførte Vålerenga trøkket som krevdes på topp for å presse Viking.

Selv om det ikke var en god kamp av Vålerenga, viste laget tidvis takter i andreomgang. Alt i alt en fortjent seier.