Evneveikt, talentløst og tragisk!

Med en forferdelig førsteomgang, ti gode minutter i andreomgang, og hele to målsjanser på 90 minutter(!) serverte Vålerenga Fotball 2012 en av Idrettsforeningens dårligste oppvisninger igjennom klubbens snart 99-årige historie. Vålerenga – Sogndal 0-2 (0-2) Eliteseriens 5. runde, 20. april 2012 9849 solgte billetter (ca 7000-7500 reelle tilskuere) Med en heldig poengfangst i sesongstarten hadde … Fortsett å lese «Evneveikt, talentløst og tragisk!»

Med en forferdelig førsteomgang, ti gode minutter i andreomgang, og hele to målsjanser på 90 minutter(!) serverte Vålerenga Fotball 2012 en av Idrettsforeningens dårligste oppvisninger igjennom klubbens snart 99-årige historie.

Vålerenga – Sogndal 0-2 (0-2)
Eliteseriens 5. runde, 20. april 2012
9849 solgte billetter (ca 7000-7500 reelle tilskuere)

Med en heldig poengfangst i sesongstarten hadde Vålerenga for alvor muligheten til å henge seg med i toppen av Eliteserien. Laget som totalt mangler fotballferdigheter skulle til Ullevaal å legge seg bakpå, og Vålerenga kunne enkelt hentet hjem tre poeng. Desverre var ferdighetsmangelen enda større hos de blåkledde og Vålerenga gikk dermed på ett ydmykende 0-2 tap.

Første omgang

Mohammed Fellah

I den første omgangen kommer Vålerenga best igang. Vålerenga triller ball med Sogndal i åpningen, men uten at det ser virkelig farlig ut.

Når fjorten minutter er spilt tar Sogndal ledelsen. Helt imot spillets gang har Saftkokerne spilt seg opp på Vålerenga halvdel, og fått ett frispark. Gustav Valsvik er først på innlegget og header den knallharde ballen inn bak en sjanseløs Lars Hirschfeld til 0-1.

Etter scoringen tar Sogndal mer over. Selv om Vålerenga fortsetter å ha ballen mest får Saftkokerne store muligheter på overgang etter overgang. Men det er ikke dette de får uttelling på.

Tjueseks minutter er spilt når Vålerenga ikke evner å klarere ballen skikkelig. Brochmann ender til slutt opp med ballen alene foran Lars Hirschfeld og runder keeper og slepper ballen enkelt inn til 0-2.

Resten av omgangen fortsetter i samme spor. Vålerenga spiller seg opp høyt på Sogndals halvdel, får corner eller mister ballen. Sogndal kontrer og kontrer og har dermed fått kampen inn i akkurat det sporet de ønsker.

Håvard Nielsen fikk prøve seg som back fredag. Det var ingen supersuksess, men Nielsen var heller ikke så veldig dårlig.

På overtid kommer Vålerenga til sin første skikkelige målsjanse. Martin Pusic drar seg inn i sekstenmeteren og skyter, Saftkokerkeeperen blokkerer og ballen havner hos Marcus Pedersen som ikke får avsluttet ordentlig på tom kasse. Det hele ender med en corner.

En rett og slett forferdelig førsteomgang av Vålerenga.

Andre omgang

Vålerenga fremstår som bedre i åpningen av den andre omgangen. Martin Pusics er først svært nære å få en avslutning, så blir han spilt igjennom av Fellah til en stor stor mulighet som desverre går rett i Udjus.

Etter femti minutter får Fellah en god skuddmulighet på sekstenmeterstreken, men avslutningen blir for svak. Likevel har Vålerenga skapt mer i de første fem minuttene av andreomgang, enn i hele førstemgang.

Bojan Zajic blir satt inn for Morten Berre etter 52 minutter.

Etter femtifem minutter får Vålerenga en corner. Ballen havner til slutt hos Harmeet Singhnér som sleiver den langt over.

Etter femtiseks minutter er Vålerenga på vei igjennom. Håvard Nielsen faller i duellen inne i sekstenmeteren og Klanen skriker på straffe. Det var det ihvertfall ikke, så Nielsen får stram beskjed fra Daglig Leder i Storhamar Ishockey.

Sogndal legger om å trekker alle mann inn på egen halvdel. Vålerenga får lov til å trille rundt på ballen, men særlig farlig ser det ikke ut til å være. De få gangene Saftkokerne går høyt opp i banen evner heller ikke Vålerenga å sette til med skikkelige kontringer.

Når søtti minutter er spilt er inntrykket at Sogndal har total kontroll over kampen.

Marcus Pedersen var løpsvillig og tent, men fikk alt for lite å jobbe med.

Ibba slenger en ball inn i feltet når det spilt søttitre minutter, Nielsen rekker ikke frem til ballen så den går inn til Udjus. Minuttet senere kommer Ibba aleine igjennom med Udjus, avslutningen går i tverrligger og Udjus blir liggende av duellen.

Etter dette kommer det en melding over speakeranlegget fra Daglig leder i Storhamar Ishockey om at man skal slutte å kaste ting inn på banen. VPN minner våre lesere om at dette i ytterste konsekvens kan ende i at kampen avblåses å Vålerenga blir idømt 0-3 tap. Samt en sannsynligvis enorm bot fra NFF.

Etter situasjonen med Udjus har ikke Vålerenga flere kort å spille. Det hele blir etterhvert en praktoppvisning i hvor dårlig det går ann å spille fotball.

Selv om det virkelig skjærer VPN i hjertet og skrive noe slikt, så var det helt fortjent at Sogndal tok alle tre poengene.