Sarpsborg 08 – Vålerenga 0-2

Det ble seier, vi så glimt av fin fotball og Veigar putta sitt første i kongeblått. Det er kort oppsummert utbyttet fra denne lørdags ettermiddagen i Sarpsborg. Første omgang Dørgende kjedelig og lite fremdrift i spillet, i det hele tatt en fin anledning til å myse på hyllene til lokale og medbrakte kvinns. Veigar header … Fortsett å lese «Sarpsborg 08 – Vålerenga 0-2»

Det ble seier, vi så glimt av fin fotball og Veigar putta sitt første i kongeblått. Det er kort oppsummert utbyttet fra denne lørdags ettermiddagen i Sarpsborg.

Første omgang

Dørgende kjedelig og lite fremdrift i spillet, i det hele tatt en fin anledning til å myse på hyllene til lokale og medbrakte kvinns. Veigar header i tverrliggeren, mens bønda skyter i krysstanga. Bønda blir snytt for straffe, da Stoor virkelig feier til stambeinet til en bonde. Det er oppsummert det som var verdt å merke seg fra første omgang. Lagene gikk til pause på 0-0 og ingen fortjente vel strengt tatt noe mer.

Andre omgang

Det skulle heldigvis bli bedring etter pause. Vålerenga kom på banen etter pause og så ut som de hadde lyst til å være sjefer på banen. Endelig så vi bevegelse uten ball, aggressivitet og at ballen gikk kjappere. Sarpsborg gjorde som oss andre, de ble stående å se på. Etter å ha produsert flere gode sjanser etter gjennombrudd på kantene, får Vålerenga en corner. Veigar klasker ballen i panna på Muri som har dyttet seg fri på fem meter midt foran mål. Ballen suser inn og vi leder 1-0. Rett etter målet slås det en ball i bakrom som det ser ut som Sarpsborg skal komme først på, men Fellah vil det annerledes, han løper opp og forbi Sarpsborgs back og legger pent ut til Veigar på 14-15 meter skrått foran mål. Veigar småslurver litt i mottaket, men får lagt ballen over på venstrebeinet og legger den hardt nede i keeperhjørnet. Sarpsborgs keeper er sjanseløs og vi kan feire 2-0.

Vi setter inn Bojan, Chuma og Haidar og cruiser inn til seier.

Hvor gode var vi egentlig ?

Det er jo alltid spørsmålet etter en seier og spesielt når man har vært svake en periode. La det være sagt med en gang, det laget vi møtte i går var svært svakt. De har plukket mindre enn ett poeng per kamp hittil i Tippeligaen og har stø kurs mot Adecco. De har knapt en eneste klassespiller og i andreomgangen mot oss virka de halvhjerta i sitt kollektive press. En forklaring kan være at Vålerengas balltempo var så høyt at Sarpsborg rett og slett ble utspilt. I perioden rundt måla våre så var nok det tilfellet. Men hvis vi sier at Vålerenga hadde 20 gode minutter i andre omgang og 5 i første så er nok forklaringa på at Sarpsborg var svake vel så mye at Sarpsborg er et drittlag enn at vi var så psykt gode. På den annen side vi kan ikke gjøre mer enn å slå de vi faktisk møter og det gjorde vi i går.

Jeg mener at vi ikke kan friskmelde Vålerenga etter en seier over en dumpekandidat, men en deilig seier, det var det.

Spillerbørs

Lars 5: Ikke en veldig travel dag på jobben, men virker stort sett trygg og rolig når han er involvert

Stoor 4: Noen friske raid fremover, heldig som ikke lager en klønete straffe

Muri 5: En rolig dag på jobben, men pent mål

Nordvik 4: Vikarierer som midtstopper og kommer helt greit fra jobben. Vi blir så lite truet i denne kampen at det er vanskelig å utmerke seg på noen måte.

Benjamin 4: Gjør en ny grei kamp, er fortsatt usikker på om fart og duellstyrke holder tippeligakvalitet, men trygg med ball i beina

Berre 4: En kamp på det jevne av Berre, mangler det lille ekstra som Berre har når han er i form, men skaper litt problemer på høyerekanten

Fellah 6 BB: Vår bestemann er uforutsigbar i spillet sitt, gjør manns jobb før 2-0 målet før han avslutter med en lur utsidepasning til Veigar. Ny god kamp av Fellah.

Hæstad 6: Usannsynlig mye løping på denne mannen, slik var det også i går. Stadig borte og pirker i motstandere med ball og en garantert plkage å spille mot.

Singh 4: Jobber bra defensivt, men det er vondt å se Singh forsere med ball. Man står på en måte og løfter beina for han på tribunen, det går dessverre for smått fremover med gutten.

Haavard 5: Variabel kamp av unggutten, har sine lange usynlige perioder før han glimter til med frekke løp på kanten. Ble ikke hengende for lavt i denne kampen, slik vi har sett tendenser til tidligere i år.

Veigar 6: En målgivende og ett mål må være mer enn godkjent for islendingen, men han er fortsatt ikke der at han får deg til å gispe på tribunen med finessene og flikkene sine. Vi tror det kommer.

Bojan – ikke nok spilletid til å få karakter, men var langt unna det friske pustet han er når han kommer inn og er i form. Ikke all verdens ballkontakt og svir den ene sjansen han får.

Chuma – fikk bare ett par minutter, men viste noen glimt av at han kan bli spennende, har fart og rykk og en ikke helt ueffen teknikk. En mann å vente på.

Adnan – fikk akkurat nok spilletid til at han kunne dusje med gutta etter kampen uten å møte hevede øyebryn og mistenksomme blikk.