Målfest igjen – vi elsker dette laget!

Fotballkamper varer 2 ganger 45 minutter. Det gjelder for alle lag bortsett fra Vålerenga som bare trenger de siste førtifem ! KAMPFAKTA Vålerenga – (xxx) 5-2 (2-2) Tippeligaens 17. runde – Ullevål Stadion – 17. juli 2010 Tilskuere: 10.588 Dommertrio: Kjetil Sælen med tvilsomt følge Gult kort: Kristoffer Hæstad 39. min Mål 1-0 Morten Berre … Fortsett å lese «Målfest igjen – vi elsker dette laget!»

Fotballkamper varer 2 ganger 45 minutter. Det gjelder for alle lag bortsett fra Vålerenga som bare trenger de siste førtifem !

Vålerenga:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik (Amin Nouri 78.) – Kristofer Hæstad, Harmeet Singh – Mohammed Fellah (Bengt Sæternes 78.) – Morte Berre, Moa , Bojan Zajic (Luton Shelton 80.)

Bortelaget: 9 barkebiller, 1 skalleknarp og Thomas Myhre

KAMPEN

Det begynte bare så dønn bra. Tifoen, fru Justitia, rettferdighetens gudinne med blodige skogbrukere på sverdspissen på vei tilbake til den råtnende skogbunnen der de hører naturlig hjemme.

Det fortsatte enda bedre. Glem at motstanderne hadde begynnerflaks og slo et farlig innlegg som ingen av skogvokterne rakk fram til. Kontringa til Vålerenga var lærebok:

Fellah drar av en mann, finner Moa som spiller til Singh, som legger over til Berre som scorer. skriver vif-fotball.no.

Så er barkebillene der igjen. Minuttet etter kommer en hard ball i feltet rett mot trynet til Strandberg som slår henda opp mot ansiktet i selvforsvar, treffer ballen, og dommerjævern gir billig straffe som skalleknarpene selvsagt setter i nota.

Ja, ja, sier vi, men det går ikke etter planen. Forsvaret pingler og gjør det litt for spennende selv om Vålerenga har kontroll, i motsetning til dommer Sælen. For så vidt greit nok med gult til Hæstad, men da skulle den lange tømmermannen som banga ned Strandberg med albuen hatt rødt. Dumt med det gule til Hæstad, nå må han stå over mot tjuvfiskera på Sunnmøre, men hadde han ikke fått gult nå hadde han fått det enten mot tjuvfiskera på Sunnmøre eller mot barndomsvenna sine uka etter så han ikke hadde fått spelt bortekampen mot sildefiskera midt i august.

Etter topp åpning har Vålerenga famla seg fram i første omgang. Greit nok at de har flest sjanser, men laget tar liksom ikke tak i kampen før bortimot halvtimen. Med laget mener vi ikke bakre firer. Muri tar en grei takling ute ved linja, men kan ikke dy seg for å drible en liten æresrunde så barkebilly får ballen og legger dårlig inn til Strandberg som ikke kan dy seg for å drible en liten æresrunde der en ny barkebille Guver på og plutselig leder bortelaget 2-1.

Vi siterer vif-fotball.no igjen: Mye frem og tilbake på Ullevaal. Mange balltap gir begge lag sjanser.

Og sånn går nå dagan fram til dommerjævern er klar til å løfte fløyta mot munnen.

Da smeller det fra Fellah! Glem at skuddet fra 20 meter gikk i stolpen og via Myhre som får kreditert skåringa. Dette var Fellahs mål!

2. omgang

Vålerenga starter festen med mange halvsjanser, men det blir ikke uttelling før det har gått 10 minutter. Kong Bojan rundlurer alt og alle på kanten og gir inn til Fellah/Singh i midten. Fella stusser til Singh som skyter kontrollert i mål.

Fullstendig Vålerengadominans, og skogsoppen setter inn hele innbytterkvoten på grunn av åndenød. Moa har vi sett altfor lite til, men rett før 70 er det duket for programmessige magiske Moa-minutter:

Moa aleine, men feiler. Minuttet etter aleine igjen, men rett over. Minuttet etter det gjør Singh de samme triksa på venstrekant som Bojan hadde gjort før skåringa til Singh. Innlegget treffer pannebrasken til Moa som styrer utagbart i høyre hjørne mens Myhre kaver i midten.

Etter dette er det omtrent 5 opplagte målsjanser for Vålerenga og 10-15 gode tilløp. Publikum storkoser seg. Det er sånn fotball vi vil ha. Gi faen i å tenke gull, gi oss sånne stunder gang på gang!

Luton kom inn og stupheada inn det siste og kveldens sjuende mål.