Vålerenga – Haugesund 5-2

7 mål. God offensiv kamp av Vålerenga, moderat defensiv kamp av Vålerenga, rævva kamp av Haugesund – men hvem bryr seg. Vi vant! Vålerenga – Haugesund 5-2 (3-0) 06.06.2010 – Ullevål Stadion Tippeligaens 14. runde 12.906 tilskuere KAMPFAKTA: Vålerenga (4-2-1-3): Hirschfeld – dos Santos, Muri, Strandberg, Nordvik – Zajic (Leigh 76), Singh (Sæternes 65) – … Fortsett å lese «Vålerenga – Haugesund 5-2»

7 mål. God offensiv kamp av Vålerenga, moderat defensiv kamp av Vålerenga, rævva kamp av Haugesund – men hvem bryr seg. Vi vant!

Vålerenga – Haugesund 5-2 (3-0)
06.06.2010 – Ullevål Stadion
Tippeligaens 14. runde

12.906 tilskuere

KAMPFAKTA:

Vålerenga (4-2-1-3):
Hirschfeld – dos Santos, Muri, Strandberg, Nordvik – Zajic (Leigh 76), Singh (Sæternes 65) – Fellah – Berre, Moa (Mos 79), Shelton
Innbytterbenken: Aarvik, Strand, Sæternes, Leigh, Mos, Nouri, Brix

Bønda (4-4-2):
Kristiansen – Pozniak, Skjerve, Tronseth, Nilsen – Sørensen, Savolainen, Mæland (Steinsland 69), Andreassen (Olesen 57) – Djurdjic (Eike 57), Ørsal

Gule kort Haugesund: Pozniak, Skjerve, Mæland

Dommertrio: Svein-Erik Edvartsen (Hoveddommer), Hans Christian Stormoen, Jan Erik Engan (Assistentdommere), Espen Stav Hansen (Fjerdedommer).

KAMPINNTRYKK

Sola skinner og jeg er så glad – det er fordi jeg skal se Vål’enga

Nydelig sommervær, perfekt kamptemperatur og ikke en sky på himmelen akkompagnert av at vi igjen har tilgang til en så god pilsner som det relanserte brygget til Frydenlund. I motsatt ende av banen sto moderate FK Haugesund og de hadde i tillegg noen spillere ute med skade. Trygve Nygaard og verdens dårligste diver, John Pelu, stod begge over. Perfekt!

Game on!

I starten av denne kampen er Haugesund greit med. De blir presset noe tilbake, men prøver å spille sitt spill. De får til noen kombinasjoner og skaper også litt bøff på vår banehalvdel. Vi hadde våre sjanser også og ble snytt for en tidlig straffe da Edvardsen unngår å blåse på et livtak rundt Muri på en cornersituasjon etter 15 minutter. Edvardsen hadde fritt utsyn til situasjonen, men at han er labil med fløyta i munnen er ingen bombe. Denne situasjonen ble uansett starten på en god offensiv for Vålerenga. Og 10 minutter senere hadde vi en trygg 2-0 ledelse. Første kom etter et realt polballinnlegg fra dos som gikk over alt og alle. Singh hentet ballen, dro av en kar og slo knallhardt og lavt inn foran mål. Moa møtte ballen og smalt den kontant i mål.

Noen minutter senere var det klart for en real golazo. Berre slår en vanskelig ball på Moa, som bryster den til en fremadstormende Fellah. Alene med FKH sin keeper gjør han ingen feil og tupper kula i mål.

Vi spiller tidvis feiende flott fotball denne kampen og ruller opp en mengde angrep. Vi kommer gjennom midten, vi kommer langs kantene, vi kommer på kontringer og vi kommer til sjanser mot etablert forsvar. Hva mer kan man ønske seg? Mer mus kanskje, og hvis du bor i Juba: Mindre hjernemalaria.

Innimellom all denne jamringen om mus og malaria putter Berre på en corner etter innlegg fra silkefoten til Bojan og vi skulle hatt nok en straffe etter at en FKH-spiller kaster seg ned og tar ballen med hendene.

Men hva gjør vel det? Vi går til garderoben med en trygg 3-0 ledelse.

2. omgang

Det blir ikke foretatt noen bytter før 2. omgang og vi fortsetter omtrent umiddelbart der vi slapp. Vål’enga er alfahannen og FKH er vår egen lille prügelknabe, utstyrt med gagball og greier. Nydelig!

5 minutter ut i 2. omgang er det tid for å gå bajas igjen på tribunen. Først setter vi i gang med en nydelig kontring. Fellah kommer helt alene igjennom og i stedet for å score selv prøver han å finne en enda bedre plassert Berre. Biljardkula i målet til FKH får en tå på ballen og det ender med en corner. Med Bojan på banen har vi plutselig en som klarer å legge cornerne andre steder i feltet enn rett på pannen til motstandernes førsteforsvarer. I feltet står dos Santos og dytter kula over krittlinja. 4-0.

Noen minutter senere gir Edvardsen en feil dømt straffe til Vålengas motstandere. En bonde detter i feltet og kun en mann ”ser” at dette er straffe. 4-1.

Men who cares? Hockeyhora kan ikke stoppe oss. Vi fortsetter å eie FKH. Vi ruller opp angrep og foretar noen bytter. Bengt kommer inn for Singh og det tar ikke mange minuttene før vi igjen får en knallgod corner fra Bojan. Muri står alene på 4 meter og bredsider inn en enkel goal. 5-1 og vi har det riktig så trivelig.

På slutten får FKH en ny redusering ved han stygge dansken som minner meg om Roy ”Ratze” Präger. Ikke det at det bryr meg nevneverdig. Noen baklengs tåler vi når laget har et slikt herlig offensivt driv der alle gutta deltar. Du vet liksom at det går veien når ditt lags egne midtstoppere står 1 meter fra motstanders kortlinje og hælsparker fri medspilllere.

I det store og hele var dette en veldig bra kamp. Eneste er at prestasjonene sank betraktelig etter 5-1 målet. Og det er ikke Leigh og Mos sin skyld. Problemene startet lenger bak på banen.