Vålerenga – Спартак Москва 4-2 (3-0)

Gutta fra Moskva kom til Oslo og fikk som fortjent rundjuling av Oslos Stoltet. Men stemingsmessig var det elendig. Skuffende å se at vanligvis punche folk velger å sitte. 707 tilskuere så Moa score hattrick før pause i treningskampen mot Spartak Moskva Gutta fra Moskva kom til Oslo og fikk som fortjent rundjuling av Oslos … Fortsett å lese «Vålerenga – Спартак Москва 4-2 (3-0)»

Gutta fra Moskva kom til Oslo og fikk som fortjent rundjuling av Oslos Stoltet. Men stemingsmessig var det elendig. Skuffende å se at vanligvis punche folk velger å sitte. 707 tilskuere så Moa score hattrick før pause i treningskampen mot Spartak Moskva

Gutta fra Moskva kom til Oslo og fikk som fortjent rundjuling av Oslos Stoltet. Etter tre raske scoringer av Moa var kampen i hovedsak avgjort. Treningskamper er sjelden spesielt spennende. Men, det er morro at Vålerenga kan hevde seg mot motstandere på internasjonalt nivå.

Et litt slapt Moskvalag ble valset over av Vålerengas ungdommelige vilje. Muntre finter og gode løp (med gode løpeballer) ble rett og slett for mye å spise. Moa viste glimt av kommende godform.

Etter tre minutter blir Moa spilt igjennom av Strandberg med en nydelig langpasning, går enkelt forbi keeper og legger ballen i nettet. 1-0 og VPNs utsendte var allerede da fornøyd med kampen.

17 minutter er spilt når Moa er på vei mot mål igjen. Fellah setter opp til løpsduell med en flott stikkpasning. Moa parkerer midtstopperen og setter igjen ballen enkelt bak Spartaks keeper. Det står 2-0 og vi aner at kampen kan gå vår vei.

Etter 29 minutter leker Moa seg igjen med et rufsete forsvar. Nok en god stikkpasning fra Fellah. Keeperen som så til de grader har fått smake Moas medisin, må enda en gang plukke ballen ut av nettet.

Kampen bærer før pause preg av at Vålerenga blir fullstendig undervurdert. Fotballteknisk var det en slapp motstander med lavt tempo, som ikke virket å helt bli enige om hvor de skulle sette presset og sånn. Da blir det kaos og våre gutter er gode på å utnytte kaos.

Spartak reduserer med ett flott frisparkmål. Her kunne nok muren og forsvarspillerne vært litt mer på. Men når man leder 3-0 i en treningskamp er det liksom ikke så farlig. Vålerenga begynner etterhvert og surre litt. Mest av alle surrer Bojan som lager en skikkelig idiotstraffe. Men, det er fortsatt treningskamp så det spiller liten rolle.

Showet avsluttes med en lekker scoring av Bengt Sæternes. Kampen ebber ut og Vålerenga vinner.

Stemingsmessig var det elendig. Folk spredte seg over store deler av tribunen, og utover i kampen ble plastseter og comfort litt for fristende. Skuffende å se at vanligvis punche folk velger å sitte. En treningskamp er en god anledning for både supportere og spillere til en liten gjennomkjøring.

Neste kamp er mot Lillestrøm, et lag som Martins utvalgte ikke behøver å frykte nevneverdig.