Brann – Vålerenga 1-1

Greit nok. Vålerenga skulle drept kampen i første omgang, men det var ene og alene Lars Hirschfelds skyld at vi fikk med oss det ene poenget hjem. Egentlig er vi fornøyde, men ikke helt, mot et kjempende Brannlag med årsbeste. KAMPFAKTA Tippeligaens 6. Runde, 18. april 2010 Brann Stadion – 12.243 tilskuere Sandefjord – Vålerenga … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 1-1»

Greit nok. Vålerenga skulle drept kampen i første omgang, men det var ene og alene Lars Hirschfelds skyld at vi fikk med oss det ene poenget hjem. Egentlig er vi fornøyde, men ikke helt, mot et kjempende Brannlag med årsbeste.

Gult kort Brann: Eirik Bakke
Rødt kort Vålerenga: Stefan Strandberg (90) etter to gule. Hva var det dommern så ved det andre gule?

Vålerenga 4-3-1-2 : Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos (Amin Nouri 10.), André Muri, Birger Madsen, Andreas Nordvik – Morten Berre, Kristofer Hæstad, Harmeet Singh – Mohammed Fellah (Luton Shelton 86.) – Mohammed Abdellaoue, Mostafa Abdellaue (Steffen Strandberg 76.)

Brann 4-4-2: Håkon Opdal – Birkir Sævarsson, Yaw Amankwah, Rodolph Austin, Bjørnar Holmvik – Peter Vaagan Moen (Hansen 59.), Eirik Bakke, Cato Guntveit (El Fakiri 76.), Erik Mjelde (Haugsdal 88.) – Diego Guastavino, Erik Huseklepp

Hoveddommer: Svein Oddvar Moen. Grei nok, men det siste gule til Strandberg var litt billig

KAMPINNTRYKK
Brann hadde ballen mye i første omgang, men hva hjelper det når de ikke veit hva de skal gjøre med den? Vålerenga leda 1-0 og kunne godt tatt pause med 2 eller 3 måls ledelse med vanlig tur på opplagte sjanser og viste elegant angrepsfotball på et sørgelig potittjorde.

Brannspillerne må ha lært noe i pausen. Derfra og ut var det konstant trøkk med mening mot et pressa Vålerenga som ikke kom framover selv om forsøkene var der. En kjempetabbe og avklaring fra Brann-keeper rett i beina på Moa burde gitt 2-0.Hvorfor er det alltid så vrient å sette sånne 150% sjanser?

Det defensive byttet Mos ut og Strandberg inn, viste vel egentlig at vi foretrakk mer å hindre baklengs enn å putte på flere mål, og det var jo trist. Strandberg ble belønnet med rødt kort, og kanskje de som la opp taktikken i andre omgang skulle fått det samme? Neida. Et revansjesugent Brannlag ville vise den slunkne hjemmetribunen at de har mer å fare med enn tabellen viser, og de trøkka på uavbrutt.

Etter Branns bombardering av vår levende vegg Hirschfeld, kom det som bare måtte komme. En uheldig retur rett i beina til Kuseleppen og 1-1 var et faktum. Derfra og ut var det bare et spørsmål om å redde det éne poenget.

Denne kampen burde Vålerenga ordna i første omgang, men sånn er livet. Ingen dårlig kamp fra Engas side, bare så dumt at andre omgang også teller. Brann er sikkert skuffa over to tapte poeng, men det er vi også, selv om vi var nær ved å tape tre.

Godkjent igjen, selv om Vålerenga burde drept kampen i første omgang. Og mer enn godkjent av tilreisende Vålerengasupportere!