Vålerenga – Start 3-2

Vålerenga tar tre usedvanlige vikitge poeng i en etterhvert litt for spennende kamp der vi også får se to nye spillere debutere for Vålerenga. De riktige målene blir scoret av Jørgen Jalland og Daniel Fredheim Holm (2). Vålerenga – Start 3-2 (2-0) Tippeligaen 19. serierunde – Ullevål stadion 2.september 2007 –  12.651 tilskuere KAMPFAKTA: se referat … Fortsett å lese «Vålerenga – Start 3-2»

Vålerenga tar tre usedvanlige vikitge poeng i en etterhvert litt for spennende kamp der vi også får se to nye spillere debutere for Vålerenga. De riktige målene blir scoret av Jørgen Jalland og Daniel Fredheim Holm (2).

Vålerenga – Start 3-2 (2-0)
Tippeligaen 19. serierunde – Ullevål stadion 2.september 2007 –  12.651 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Spilleglede. Dommertulling. Godt kjøp, topp debut. Og to mål. Det var første omgang. Og den dagen vi får til det samme i en hel omgang til, da får vi tilbake publikum. Ja, det var skuffende at ikke mere enn trettentusen ville se Oslos Stolthet boltre seg mot Start i finværet.

Om det var noe som minte om makrellfotball fra sørlendingene, måtte det være midtbana: Den var lettere å åpne enn en makrellboks. Freddy fiksa det. Daniel, Berre og kaptein Grindheim også. Lekkert småspill, lange løp, smarte innlegg. Vår nye mann, islendingen Gunnar Heidar Thorvaldsson fikk vist seg fram tidlig. Dette må da være et flott kjøp! En kjempende spiss, ballvinner, god innleggsfot og ikke redd for å ta i litt bakover.

Men lenge før det ble noe mere enn mye åhh og nære på, for oss, var det Start som kunne tatt føringa. Wæhler stoppa Årst. Dommer’n stoppa Wæhler. Arason stoppa frisparket. Mesterlig! Og ny kjemperedning etter påfølgende corner. Og så var det oss igjen, og igjen. Hvorfor Daniel ikke får frispark i et av sine flotte raid på venstresida, er det bare svartkledde som forstår. Hadde vi fått oss en dommerjævel? Nei, han virka ikke slu nok til det. Her hadde vi med en tulling å gjøre. En som løp rundt med et evig smil. Stolt som faen for at han var på Ullevål. Så lykkelig over å være i sentrum at alt sunt dommervett blåste bort i den samme vinden som han koste seg i.

Omtrent halveis i omgangen kom målet. Jeg hadde akkurat tenkt å si noe vanlig stygt om Jalland og sinking av spill og sånt da det smalt. Banens beste, Grindheim hadde slått et frispark inn i feltet. Midt i sto Jalland. Pasninga fra Thomassen bare knalla han hardt inn forbi en keeperhanske og et keeper-øre. Dette beit Daniel seg merke i. 20 minutter seinere var det han som stilte seg opp på samme sted. Et par tamme Start-klareringer og en knallhard volley. Det er sånt det blir 2-0 av.

Så var det pause. Den vanlige U-hjelpa til Lyn i pølsebua. Gnagende uro omkring floskelen om at to null er en farlig ledelse. I de andre pauserommene pugga Per Ivar Staberg regelboka. Stig Inge Bjørneby piska opp Startelver’n sin for siste gang. Og hjemmelaget ble enige om lang lunsjpause. Ikke fordi vi eide stadion, men fordi vi eide kampen.

Den bakre firer’n – eller skal vi liksågodt si den bakre åtter’n – dro lunsjen virkelig langt. Kom seg ikke i siget før 55 minutter var passert. En utrolig stillestående passivitet kombinert med sløve feilpasninger som først ga Start redusering og rett etterpå et megatilbud til utlikning. Men i klynga av flipperspillere henta Arason seg etterhvert godt inn etter et par glipptak. Og vi kom litt inn på sporet fra første omgang. Skudd fra Daniel, Berreshow på kanten, langskudd fra Storbæk. Men målet ligger ikke på øvre Hafslundtribune, Jarl-André! Dommer’n hadde bedra seg litt. Han så ihvertfall at noen dytta Jalland i feltet og at det var best å gi straff. Ja takk, sa Daniel og skåra sitt andre. Gøy, syns dommer’n. Dette må vi ha mer av! Og så lot han Årst få samme mulighet to minutter etterpå. Arason var nær ved å spolere Starts glede over opphentinga. Og det kunne gått galt. 70 minutter spilt og Wæhler feide unna noe skummelt fra Start til corner. Headinga etterpå strøyk tverrliggeren. På tide med et defensivt bytte?

Daniel ut og inn med kveldens andre debutant. Serber og midtbanespiller Bojan Zajic. Jøss! Nok et godt kjøp. Det lille vi fikk sett var udelt positivt. Ballsikker. Spillende. En som kanskje velger å spille seg ut av problemer framfor å måke seg ut av dem. Det gule kortet han fikk for hekting, var greit nok. Men at det var kampens eneste gule var litt merkelig. Dommer’n overså alt fra Start. Mente vel at laget straffa seg sjøl godt nok ved å iføre seg gule trøyer.

Kampen ebba ut med noe som kanskje likna på straffesituasjon etter innlegg fra Berre. Etterpå skar Sebastian Mila seg gjennom hele midtbanen og avslutta med et skudd keeper måtte ty til litt akrobatikk for å redde. Berre showa litt langs dørlinja, men ingen gadd å være der 45-graders innlegg blir farlige.

Spillerbørsen vår hadde en godt konstruert terning denne kvelden. En sjuer, tre seksere og resten fem. Vi kårer Grindheim til banens beste. Men han kunne med fordel være det i litt lengre perioder om gangen. Han fikk sterk konkurranse fra Berre og DFH, men vinner på grunn av den utsøkte stupheadinga tirsdagens dagbokmann så i mål. Alle kamper lever sitt eget liv, men at de oppfattes såpass forskjellig er slitsomt for en stakkars referent.

Det er vanskelig å bedømme tribunelivet fra et ståsted på Bredden nær VG-svingen. Det er stedet der ingen lyd trenger inn og lite lyd tyter ut. Men det så ut som at Cola funka. Ikke minst Tifo-en før avspark: Ny leikegrind på Valle innen 2011. Her fikk de fåtallige Menigheds-gjengerne i motsatt sving en leksjon i realistisk målsetting. Start har også en målsetting innen 2011: …ledende lag i Norden…heh? Ja, ja. Litt manglende retningssans på Sør Arena? Døp den like godt om til Nord og Ned Arena.

Med denne kampen sies det at vi er ute av bånnstriden. Og at Start omtrent har rykket ned. Men vi glemmer ikke sist vi var i bånnstrid med Start. Vi vant da også. Men ned måtte vi! Det unngår vi temmelig sikkert nå, med den spillegleden som har begynt å bre seg i laget.