Sandefjord – Vålerenga 1-3

Kampen i Vestfold er kun et minne. Dette var kampen vi skulle vinne. Vi vant Og vi fant En diamant. Sandefjord – Vålerenga 1-3 (0-1) Tippeligaens 20.runde, Komplett.no Arena, 16.september, 7.912 tilskuere KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her KAMPINNTRYKK: Bojan Zajic 27-årig leiesoldat fra Partizan Beograd. Helt gira på å spelle for VIF. Banens beste. … Fortsett å lese «Sandefjord – Vålerenga 1-3»

Bojan Zajic
27-årig leiesoldat fra Partizan Beograd. Helt gira på å spelle for VIF. Banens beste. Har slitt benken for siste gang denne sesongen. Viser målredde vif-spillere at det er fullt mulig å være rolig og kald innafor 16-meter’n. Har gitt oss et ørlite glimt av håp om medalje eller Royal League. Dessverre ikke spillbar for oss i Uefa-cupen. Det er ikke det viktigste: Det er tegninga av neste år som plutselig ser så fin ut.

Har trent spesielt mye med Morten Berre. Det virket.

Bojan.statistikk.no
2 målgivende til Berre. 1 nesten målgivende til Berre. 1 nesten-mål fra atten meter. 1 nesten skudd fra ti. Og resten av halvtimen han spilte krydret han med det vi rett og slett kaller fotball.

Kampen.spill+sjanser.no
Et Vålerenga-lag i trygg og velkjent 4-3-3 formasjon, fikk kjørt seg voldsomt i starten. Nhelko skårer nesten etter tre minutter. To redninger på streken etter det følgende hjørnesparket. Isaksen farlig frampå noen minutter seinere, og headinga fra Nehlko går kloss over tverrliggeren rett etterpå. I det massive Sandefjordpresset kontrer vi, Daniel runder keeper, men skuddet fra død vinkel triller langs mållinja og forbi. Så skjer det noe på tribunen. Nhelko ligger nede. Kort slosskamp i Klanssvingen. Det roer seg og knuffinga erstattes med røyk og bluss. Men før det hadde vi fått en velfortjent Enga-ledelse helt mot spillets gang.

Vi overtok etter skåringa. Men Sandefjord var fremdeles skumle en gang i blant. Vi kom ut på kantene. Et innlegg fra Jepsen eller Storbæk over mot Daniel i fullt firsprang på motsatt kant. I håndballspråket ville vi sagt «flyver» om akrobatikken hans ved fem-meter. Rett til Gunnar Heidar Thorvaldsson i midten , som var så nær, så nær sitt første Enga-mål. Skuddet redda keeper på streken. Utover i omgangen så vi mye Daniel, og Grindheim eide midtbanen. Forsvaret bar tydelig preg av å mangle Kjetil og Ronny, men samhandlet godt nok etterhvert. Kredd til Jørgen Horn og Dan Thomassen.

I motsetning til tidligere kamper kjørte vi en bedre andre omgang enn første. Det skyldtes to ting. For det ene var Sandefjord slitne og de ville fram, fram, fram. Spesielt etter at de reduserte til 1-2. Og for det andre: Vi hadde vi kampens gigant. Ikke mere enn en halvtime, det er så. Men med sånne innhopp vinnes alle kamper! Bojan Zajic kom inn for islendingen vår. En god kamp av ham også. Men som det ble skrevet på klansforumet forrige uke: «Nå har vi fått en spiss. Husk på å bruke´n!» Vi prøvde å bruke Gunnar Heidar, men ikke nok, selv om viljen til kantspill var bedre enn på lenge.

Berre er i slag. Ikke tvil om det. Spiller av og til som en gud. Andre ganger som en dårlig Marlon Brando. Keeper Skov-Jensen var på skovtur langt utenfor reviret sitt da Berre var på vill jakt etter en lang ball mot venstre. I nestenkollisjonen viker Berre og faller lett. Det var ingen klar filming, keepern vant en fallseier i duellen. Men om det var bevisst hollywoodstrategi, Morten, da var det dårlig gjort mot resten av gutta. Vi hadde trengt deg mot FFK om en uke. Enkelte gule kort er dummere enn andre.

En morsom annenomgang ble avsluttet med sjanser til begge lag, mest til oss. Bojan er nevnt. Christian Grindheim gjorde en stor kamp. Daniel også. Bakover imponerte Jørgen Horn. Navnebror Jalland ligger an til å gni benk, men han er nok med fra start mot Fredrikstad. For Wæhler er jo ute, og Johnsen kan vi vel ikke håpe på.

Dommer.dom
Dommer’n var helt riktig navla. At han har dårlig rykte på vgfotball.dommerboers.no sier mere om vg.no enn om Kjetil Sælen. Sandefjordtreneren leser VG, og hadde derfor forutintatte meninger om dommeren som han kalte lett påvirkelig av Enga’s stjernegalleri i intervjuet i VG

Målene. com
0-1 Sandefjordpress. Kontring. Daniel stormet opp på venstrekanten. Et pent innlegg til Christian Grindheim i midten som slo med flatsiden fra seksten meter. Uttagbart helt nede ved stolpen.

0-2 Bojan vinner på høyre kant, går litt inn mot 16, perfekt innlegg til Berre i midten. Ikke mulig å unngå skåring.

1-2 Birger Madsen stanger inn reduseringen tjue minutter ut i omgangen. Husker ikke om det var innlegg eller corner. Mere er det ikke å si om det, bortsett fra at det ga litt nytt liv til Sandefjord.

1- 3 Målet er et speilbilde av 0-2. Bojan jager opp på venstresida denne gangen. Dribler elegant inn mot fem-meter’n. 45-graders innlegg. Heller ikke nå klarer Berre å bomme!

Komplett_underholdning. no-no-no!
Før kamp var det gratis pølsegrilling utenfor Arenaen. Det rakk jeg ikke, men jeg fikk med meg vielsen på innsiden av murene. Det er søtt at to blåhvaler finner hverandre på land. At deres nyvidde lykke velsignes med tilstrekkelig vanndråper. De gledet seg nok til å komme ned i garderoben og rive av hverandre den fuktige brudestasen. Og ute i regnværet var det også vovede avklednings-scener. Dan Thomassens ville krafsing bakfra for å komme i underbuksa på Nhleko tidlig i første omgang. Og en hel stim hvalfangere som nesten uten motstand lot seg avkle utover i andre omgang.

Pauseunderholdningen var nesten like morsom som pausesignal i radio. Et dusin våte aerobicdamer som forgjeves prøvde å ta fokus fra tre ergometersyklister i midtsirkelen. Fantastisk.

Er ikke fotballkamper underholdning nok? Er det ikke egentlig derfor vi møter opp. Kan vi ikke få ha pausen for oss sjæl. Grue oss, glede oss, ete pølser eller kjede oss. Alt annet er..
..bak mål

Nærbilder av idioti i klanssvingen ti minutter ut i første omgang, viste at det ikke var Ringnes øl som ble kastet ut på banen. Og det måtte vel være den eneste holdbare grunnen til å kvitte seg med en full ølboks. Men å kyle den i tinninga på Nhelko? Og hva med å tåkelegge målet til Arason? Tørka dere klærne deres under åpen ild i drittværet? Er bluss kult? Spør de stakkars sliterne som håndterer klubbkassene!