Ekranas – Vålerenga 1-1

Vålerenga greide 1-1 etter årsverste mot et Ekranas som i følge vår kyndige utsendte holdt brukbar 3. divisjonsklasse. Men vi gidder ikke klage alt for mye for med bortemål så har Vålerenga tatt et langt, om ikke avgjørende, skritt mot avansement til UEFA-cupens 1. runde. Det var Freddy dos Santos som scoret Vålerengas mål etter … Fortsett å lese «Ekranas – Vålerenga 1-1»

Vålerenga greide 1-1 etter årsverste mot et Ekranas som i følge vår kyndige utsendte holdt brukbar 3. divisjonsklasse. Men vi gidder ikke klage alt for mye for med bortemål så har Vålerenga tatt et langt, om ikke avgjørende, skritt mot avansement til UEFA-cupens 1. runde. Det var Freddy dos Santos som scoret Vålerengas mål etter innlegg fra Glen Roberts og ballbehandling «ala Kavén» fra Ekranas keeper.

Ekranas – Vålerenga 1-1 (1-0)
UEFA-cup kvalik – Aukštaitija Stadium – ca. 3000 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Klokken er 16.40, norsk tid: intet nytt fra østfronten….

Lagoppstillingen er klar, kampen er i gang og ryktene sier at Vålerenga har startet best, blant annet med en stor sjanse til Daniel Fredheim Holm etter 10-12 minutter, som han dessverre brant.

Vålerenga åpnet best, så jobbet Ekranas seg inn i kampen før Vålerenga overtar igjen i det vi nærmer oss pause. Så vidt vi skjønner så har nå også Jan Derek brent en relativ stor sjanse, men vi får sikkert vite mer til pausen. Over til Daniel som skyter rett på keeper rett før pause.

Det er visst veldig varmt og derfor relativt dafft utpå der.

Og så skjer det som ikke måtte skje: Spillerene på begge lag drøyer tiden mot slutten for å kunne få gå til pause. Vålerenga spiller derfor ballen fram og tilbake i forsvarsfireren uten at det er press eller noe som helst da ett eller annet geni, Jørgen Horn var det visst, slår en litt for hard pasning som spretter på kneet til en annen. Ekranas plukker opp ballen og er på vei mot Arni i mål da Dan Thomassen mister hodet og takler, ulovlig, med straffe og rødt kort som resultat. Straffen ble satt uten problemer. Ett fullstending unødvendig mål.

Ekranas har ikke mye å by på, men det betyr ikke at Vålerenga kan gi dem scoringer sånn uten videre. Vålerenga må heve spillet og få flere sjanser, for dette er et lag som skal kunne slås, blant annet kan vi sitere vår kilde i Latvia «keeperen dems får Erik Holtan til å se ung, slank og atletisk ut». Derfor er det ingen grunn til å komme hjem med ett måls tap i sekken, spesielt ikke om man ikke setter et bortemål. For vi kan allerede love nå at Ekranas i Oslo kommer til å legge seg dypere enn dypt.

Så er vi i gang igjen, Sørensen og Mila ut, Thomas Holm og Jalland inn og Ronny Johnsen er trukket ned i forsvar.

Vålerenga åpner 2. omgang best og laget spiller seg fram til nok en sjanse. Denne gangen er det Morten Berre som brenner ved å skyte ballen over fra 10 meters hold.

Utrolig varmt er det visst: Dommer stopper også midtveis i 2. omgang kampen slik at spillerene kan drikke.

Og så scorer Vålerenga!! og jeg siterer «ala Kavén» – det er Freddy dos Santos som får æren av målet etter at Glenn Roberts legger inn fra kanten og Freddy stupheader mens «Erik Holtan» roter ballen i mål.

Woops, Vålerenga er visst fornøyd og blir presset bakover av et Ekranes som gjerne vil gå ut av kampen med seier. Så langt har Vålernga stått imot. Men, hva er galt med en liten kontring?

Og så var det slutt: Årsverste sier vår venn i Litauen, Ekranas er maks et 3. divisjonslag. Og vi skaper ingenting, innlegget til Roberts skal keeper plukke lett, istedet roter han slik at Freddy kan heade i mål. Med andre ord burde det vært 0-0, og slik sett er vi heldige, 1-1 er tross alt mye bedre spesielt med dagens innsats tatt i betraktning.