AIK – Vålerenga 1-1

Royal League – Råsunda 26.11.2006 – 4.512 tilskuere Etter en førsteomgang med et Vålerenga som varierer mellom det helt strålende og det helt slappe, er hovedinntrykket enkelt nok: Bolthof for Norge. Andre omgang topper den første, med mer dramatikk. Rødt kort og ett mål til hvert lag. Her er kampreferatet fra Vålerengas første kamp på … Fortsett å lese «AIK – Vålerenga 1-1»

Royal League – Råsunda 26.11.2006 – 4.512 tilskuere

Etter en førsteomgang med et Vålerenga som varierer mellom det helt strålende og det helt slappe, er hovedinntrykket enkelt nok: Bolthof for Norge.
Andre omgang topper den første, med mer dramatikk. Rødt kort og ett mål til hvert lag. Her er kampreferatet fra Vålerengas første kamp på bortebane i årets Royal League.

KAMPFAKTA

AIK – Vålerenga 1-1 (0-0)

1-0  Selvmål (Muri) 53.min

1-1 Sørensen 79.min

Vålerenga:

Bolthof – Storbæk, Muri, Hovi (46. min Holm), Jepsen – Mathisen, Grindheim (84. min Fellah), Johnsen, Dos Santos – Roberts (66. min Flo), Sørensen

AIK:

Örlund – Jonsson, Arnefjord, Sandberg, Tamandi – Mendes, Özkan (35. min Bengtson), Johnson, Rubarth (74. min Tjernström) – Hulsker, Figueiredo.

Gule kort AIK: Rubarth 43.min, Arnefjord 50.min

Gult kort Vålerenga: Flo 87.min

Rødt kort AIK: Hulsker 75.min

Hoveddommer: Laursen (Danmark)

KAMPINNTRYKK

Kampen starter med at Storbæk deler ut et farlig frispark fra ca 17 meter, som våre verter heldigvis lumper over. Deretter er det Vålerenga som eier spillet de første 15-20 minuttene. Vår første sjanse er en opprulling på venstresiden som ender med at Ronny Johnsen er circa 3.16 centimeter for sent ute til å sette panna på et ferdigskåra innlegg. Etter 7 minutter er det Jan Derek som får skutt fra 7 meter, men skuddet går rett i klypene på keeper. Minuttet etter har Vålerenga en corner som ruller langs mål på ca 3 meter og bare tilfeldigheter gjør at AIK får klarert.

Øyvind Bolthof hindrer med en praktredning Bernt Hulsker fra å sende AIK i ledelsen etter 12 minutter. Hulsker drar til fra omtrent 20 meter men Bolthof kommer ned og slår returen til corner.

Utover i omgangen overtar AIK, som er farlig på overganger på vår venstreside, hvor de finner og bruker rommet som etterlates etter Jepsen og Dos Santos. Det virker som om dette skaper usikkerhet hos oss og AIK kommer til flere sjanser utover i omgangen. Det er morsomt nok to av våre mest forumutskjelte spillere, Muri og Bolthof, som tar mye av ansvaret med å rydde opp.

Hadde Bolthof vært fra Bergen hadde en hel by skarret om landslagsplass etter denne førsteomgangen. Headinger fra et par meters hold, spillere aleine med keeper, skudd i hytt og pine, ren og skjær barnemat for banens gigant i første omgang. Omgangen avluttes som den startet, med et frispark til AIK som også denne gangen går det utenfor.

Andreomgangen starter med en kalddusj. Både Bolthof og Muri er involvert i det som sender AIK i ledelsen med 1-0, jeg nøler ikke med å frikjenne begge to. Bernt Hulsker åpner opp midtforsvaret vårt med en stikker inn i 16-meteren. Muri takler for å avskjære skudd, noe som gjør at ballen endrer retning og lurer Bolthof.

Ett mål i ræva kan ha samme virkning som noen dråper med tabasco samme sted, det gjør noe med deg. I dette tilfelle setter det fart på Vålerenga som i minuttene etter målet overtar banespillet og kommer til sjanse etter sjanse.

Etter 70 minutter gjør Bernt Hulsker et lite nummer som for å minne oss om gamle dager, en kroppstakling på dommeren blir belønnet med rødt kort.

Petter Myhre vinker til seg Rune Lange for å satse offensivt og utnytte overtallet, før vi får inn vår nye målmaskin har de som var på banen endret kampen igjen. Med en gang gemyttene har roet seg etter utvisningen slår nemlig Jepsen et perfekt bananskrudd innlegg på første stolpe, Jan Derek svever i lufta som en narkoman på syre og dunker ballen i mål med panna.

Mål styrer kamper og intensiteten i kampen faller noe, selv om Vålerenga naturlig nok har initiativet i kampen i det kampen ebber ut. Uavgjort og 1-1 er for så vidt et greit resultat kampen sett under ett. Vålerenga befester intrykket vi har skapt i høst, vi simpelthen nekter å tape. Topplaget i Royal League gruppe 3 har 7 poeng, topplaget i Royal League gruppe 3 er Vålerenga.