Vålerenga – Stabæk 3-1

Tippeligaen 24. runde – Ullevaal Stadion 22.okt 2006 – 15.161 tilskuere Gargamels hevn. Vålerenga var slemmingen i går og spiste smurfene fra Stabæk. Verken svensken eller islendingen hos Stabæk fikk til noe som helst og da var det duket for tre staute oslokarer… KAMPFAKTA Vålerenga – Stabæk 3-1 (2-0) Mål: 1-0 Daniel Fredheim Holm 1.min … Fortsett å lese «Vålerenga – Stabæk 3-1»

Tippeligaen 24. runde – Ullevaal Stadion 22.okt 2006 – 15.161 tilskuere

Gargamels hevn. Vålerenga var slemmingen i går og spiste smurfene fra Stabæk. Verken svensken eller islendingen hos Stabæk fikk til noe som helst og da var det duket for tre staute oslokarer…

KAMPFAKTA

Vålerenga – Stabæk 3-1 (2-0)

1-0 Daniel Fredheim Holm 1.min

2-0 Ronny Johnsen 20.min

3-0 Morten Berre 79.min

3-1 Pall Gunnarson 89.min

Vålerenga: Arason – Storbæk, Wæhler, Hovi, Jepsen – dos Santos, Johnsen (Holm, 45), Grindheim, Berre – Fredheim Holm( Strømnes, 70), Sørensen

Stabæk: Holm Knudsen, Skjønsberg, Stenvoll, Karlsson, Kjølø, Tchoyi, Stenersen, Hauger, Alanzinho, Nannskog, Gunnarsson

Gule kort: Kjetil Wæhler 48.min, Allan Jepsen 76.min

KAMPINNTRYKK

Før kampen får Hovi utdelt 176 røde roser for 176 spilte a-kamper. VPN gratulerer så meget!

Kampen var så vidt kommet i gang på Ullevaal før vi ledet 1-0! Daniel Fredheim Holm får ballen etter 36 sekunder. Han står på omtrent 16 meter og får et flott innlegg fra Grindheim servert rett i beina. Han har en liten smurf i ryggen, men vender raskt bort han og skyter knallhardt forbi målmannen. Intet mindre enn en drømmeåpning for oss og et tilsvarende mareritt for Stabæk.

Etter fire minutter vil ikke Jan Derek Sørensen være noe dårlige enn DFH og river seg løs og skyter fra nesten samme posisjon som. Like utenfor nærmeste stolpe og vi er bare centimetere fra å lede 2-0 på under fem minutter. Dette ser meget lovende ut!
Vi presser godt i de første minuttene av førsteomgangen og virker usedvanlig pigge. Stabæk sliter med å komme inn i kampen og blir løpende i mellom mens vi spiller ball-i-hatt med den ellers så sterke midtbanen deres.

23 minutter er passert når DFH får nok et fint innlegg fra siden og tar på sedvanlig vis og får avsluttet. Dessverre utenfor, men vi viser gjentatte gode forsøk og har mye av initiativet…over hele banen….

Så får vi et hjørnespark etter 26 minutter. Jan Derek går ut for å legge dette. Fin skru inn i feltet og vi har godt med folk i boksen. En av dem heter Ronny Johnsen og er i ferd med å signere ny avtale med Vålerenga(?) *kremt*…han setter hvertfall pannebrasken til foran Tommy Stenersen og vi leder 2 – 0 før halvtimen er passert. Keeper Knudsen slenger seg etter ballen med venstre siden av målet hans synes sikkert så stort som en gymsal for var mye plass der og Ronny er god nok til å plassere med huet. Dette tegner til å bli en god dag!

Jeg har notert meg at Stabæk har kommet noe mer med i kampen når vi har passert 30 minutter. Eller, det vil si, vi har sluppet dem mer inn i kampen. Stabæk skaper egentlig veldig lite selv så det er riktigere å si at vi tillater dem mer enn at dem spiller mer.

Rett før pause vinner Daniel en hodeduell høyt opp på banen og setter fart mot målet. Han er plutselig én mot én og drar en glad-finte og skyter fra ca 18-20 meter. Skuddet går rett utenfor. Han hadde også et alternativ i Jan Derek som kommer i et parallell-løp

Med pauseresultatet 2-0 kan gutta velfortjent ta seg 15 minutter pause mens vi på tribunen diskuterer hvor utrolig dårlige Stabæk var i dag og hvor enormt imponert vi er over Ronny Johnsen.
Og når spillerne kommer ut på ny er den mye omtalte Johnsen byttet ut med Thomas Holm.

Kjetil Wæhler pådrar seg gult kort i en duell på noe som ikke heeelt så ut som gult kort.

51 minutter og Jan Derek Sørensen får lagt inn inn foran mål fra dødlinja. Vi har ingen i boksen og Daniel er den nærmeste og burde vel strengt tatt lagt noen penger i botkassa for manglende initiativ på et slikt innlegg. Det er tilnærmet blankt hadde man vært inne i boksen.

Et par minutter senere får vi forklaringen. DFH ser ut til å slite med en skade i lysken eller i andre sentrale deler. Han blir byttet ut med Alexander Mathisen. Det så først ut som om Glenn Roberts skulle komme innpå, men han stakk i garderoben etter å ha tatt på seg drakten. Ifølge våre kilder skal han visstnok ikke ha vært oppført på dommerkortet.

Jan Derek Sørensen blir felt på omtrent 18 meter fra gjestenes mål. Vi har ved flere anledninger rullet opp gode angrep, men Stabæk er definitivt mer inne i kampen nå. Godt derfor med et avbrekk på deres banehalvdel. Allan stiller seg opp og er klar for å skru inn 3-0. Han skrur den imidlertid litt for mye eller litt for lite..avhengig av hvordan man ser det. Ballen går like over mål. likevel et et godt utført frispark.

71 minutter og nytt VIF-bytte. Thomas Holm går ut med det vi tror er en ryggskade, Steinar Strømnes kommer inn på gresset.

Jepsen pådrar seg et gult kort etter 76 minutters spill. Ikke noe å si på det kortet.

Jan Derek Sørensen er i det svært gode hjørnet i dag. På et av sine mange raid så kommer han seg fri, kjører et kjempeløp ned mot dødlinja hvor han får lagt inn. Der er Morten Berre tilnærmet umarkert og bredsider inn en velfortjent 3-0 ledelse

I det 89de minutt får Stabæk sitt trøstemål ved den notoriske målscoreren Vegar Pall Gunnarson. Han skyter hardt og kontant forbi sin islandske landsmann i buret vårt og sørger for at ydmykelsen ikke blir altfor total.

Alt i alt en svært god kamp av oss hvor vi viser mye spilleglede og mye kult, kreativt og konstruktivt spill og hvor spesielt Ronny Johnsen og Jan Derek Sørensen gjør seg bemerket.