Vålerenga – Start 1-0

Tippeligaen 21. runde – Ullevaal Stadion 24.09.2006 – 13.892 tilskuere En tverrligger som dirrer. Vålerenga var en tverrligger fra å miste to fortjente poeng i striregnet på Ullevaal søndag kveld. For selv om Vålerenga var best i samtlige av kampens 90 minutter, kunne det gått riktig galt på overtid. KAMPFAKTA Vålerenga – Start 1-0(1-0) Mål: … Fortsett å lese «Vålerenga – Start 1-0»

Tippeligaen 21. runde – Ullevaal Stadion 24.09.2006 – 13.892 tilskuere

En tverrligger som dirrer. Vålerenga var en tverrligger fra å miste to fortjente poeng i striregnet på Ullevaal søndag kveld. For selv om Vålerenga var best i samtlige av kampens 90 minutter, kunne det gått riktig galt på overtid.

KAMPFAKTA

Vålerenga – Start 1-0(1-0)

Mål: 1-0 Christian Grindheim 37.min

Vålerenga:

Arason – Storbæk,Johnsen,Hovi,Jepsen – Dos Santos (Mathisen fra 81.), Grindheim, Strømnes, Berre – Sørensen (Muri fra 90), Fredheim Holm (Flo fra 67.)

Start:

Tommy Runar – Steinar Pedersen, Lars Martin Engedal, Bård Borgersen, Kristoffer Paulsen – Fredrik Strømstad, Sebastian Schindzielorz (Stefan Bärlin fra 62.), Kristofer Hæstad – Bala Garba (Todi Jónsson fra 75.), David Nielsen, Geir Ludvig Fevang (Kjetil Ruthford Pedersen fra 84.)

Gult kort: Bård Borgersen 68.min

Hoveddommer: Espen Berntsen, Vang

KAMPINNTRYKK

Klokka hadde for lengst passert 90 minutter da David Nielsen plutselig fikk ballen skrått på femmeteren. På halv volley klinte han ballen over hodet på Arason, men heldigvis smalt ballen i tverrleggeren og ned på streken. Der fikk en Vålerenga-spiller sparka ballen til helvete vekk.

Tverrleggerskuddet var bare Starts andre sjanse i kampen, men kunne vært det som gjorde at kampen endte med poengdeling. I stedet vant Vålerenga 1-0 og gikk forbi sørlandsklubben på tabellen.

Skyyyyt!

Ettersom Starts førstekeeper ble utvist i cupkampen sist uke, og reservekeeperen var nyoperert, var det tredjekeeperen med to fornavn som tok plass mellom stengene til sin tippeligadebut. Og Vålerenga-spillerne hadde tydeligvis tenkt å gjøre dagen vanskelig for Tommy Runar.

Jarl André Storbæk hadde den første skuddmuligheten, men avslutningen hans etter fire minutter gikk like utenfor. Fredheim Holms heading et par minutter seinere strøyk også den stolpen. Vålerenga fikk corner, og så var det Jepsens tur å avslutte, men denne gangen gikk skuddet over mål.

Mål

Etter at den første bombetoktet mislyktes, satset Vålerenga i stedet på lange baller mot et svært løpsvillig Jan-Derek Sørensen. Selv om det ble en del halvsjanser ut av det, kom kampens første store sjanse til gjestene. Hæstad klinte til, ballen fikk en stuss og Arni Gautur Arason klarte bare å styre ballen et par centimeter utenfor. Det hadde vært blodig urettferdig om Start hadde tatt ledelsen, men da Vålerenga scoret det som viste seg å være kampens eneste mål et par minutter senere var det fullt fortjent.

Freddy dos Santos, som nekter å sende en pasning framover på banen, traff heldigvis Christian Grindheim bak seg på banen. Grindheim avanserte et par meter før han klinte til med venstre. Ballen gikk akkurat forbi Runars rekkevidde og inn i nettveggen. Ubeskrivelig deilig. Både for Vålerenga, for Grindheim sjøl og for en av Grindheims største kritikere som det jeg vel kan beskrives som. Ingenting mer skjedde i første omgang, og vi så fram mot en forlengelse av Vålerengas bra spill i andre omgang.

Sjansefattig

Sjansene uteble i andre omgang. Start skapte ikkeno. Vålerenga skapte ikkeno annet enn et par halvsjanser i omgangens ordinære 45 minutter. Så smalt Nielsens skudd i tverrleggeren, en svak dommer Espen Berntsen blåste av kampen og Vålerenga passerte Start på tabellen. Vi er målforskjell unna en Royal League-plass (jippi!) og fem poeng bak gullkandidat LSK som gikk på et 2-0-tap mot Molde.

Men hvordan spilte vi?

Ronny Johnsen var nok en gang forsvarets beste spiller, og sannsynligvis Vålerengas beste også.. At den mannen planlegger å legge opp er usedvanlig trist – ikke bare for Vålerenga, men også for norsk fotball. Sørensen var også god offensivt på banen. Mon tro hvor vi hadde vært om han hadde fått tillit fra dag én? Verken Storbæk eller Jepsen hadde en spesielt god dag på jobben, mens kaptein 173 Hovi var stabil. Steinar Strømnes erstattet suspenderte Thomas Holm, og imponerte voldsomt de første 27 sekundene, og var ok i resten av kampen. Grindheim spilte en av sine bedre kamper i det siste, uten at det sier så veldig mye.

Verken Berre eller Fredheim Holm gjorde seg bort, men ingen av disse spillerne kan sies å være i kanonform. Freddy er en knakende kjekk fyr uttafor banen, men på banen opererte han mer som Starts venstreving enn Vålerengas høyreving. Stadige løp hjemover med ball skjønner ikke jeg mye av. Ei heller det at han enten sender ballen bakover, eller misser når han endelig forsøker seg med en pasning framover på banen.

Arason fikk ikke så mye å gjøre, men klarte seg bra til tross for en slep gressmatte og pasninger som ikke er kompiser verdig fra medspillerne…

Alt i alt vant Vålerenga en fortjent seier, en seier som smakte godt og som definitivt satte slutt på diverse stygge nedrykksspøkelser som har hjemsøkt et par av oss pessimister på tribunen.