Lillestrøm – Vålerenga 2-1

Tippeligaen 20. runde – Åråsen 18.sept 2006 – 11.610 tilskuere Tross den ene omveltningen etter den andre har Vålerenga greid seg bra i serien i det siste. Såpass bra at seier i mandagens kamp mot Lillestrøm vill gitt Vålerenga gode medaljesjanser. Slik ble det ikke, en sjansefattig kamp ga Lillestrøm seier 2-1 etter to mål … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 2-1»

Tippeligaen 20. runde – Åråsen 18.sept 2006 – 11.610 tilskuere

Tross den ene omveltningen etter den andre har Vålerenga greid seg bra i serien i det siste. Såpass bra at seier i mandagens kamp mot Lillestrøm vill gitt Vålerenga gode medaljesjanser. Slik ble det ikke, en sjansefattig kamp ga Lillestrøm seier 2-1 etter to mål av Robert Koren i situasjoner der Vålerenga sto med buksene nede. Dermed gjeder det fortsatt opphold i ingenmannsland for Vålerenga

Vålerenga:

Arni Gautur Arason – Freddy dos Santos (Rune Lange 72), Ronny Johnsen (André Muri 31), Tom Henning Hovi, Jarl André Storbæk – Morten Berre, Christian Grindheim, Thomas Holm, Daniel Fredheim Holm – Tore André Flo (Alan Jepsen 61), Jan Derek Sørensen

Lillestrøm:

Müller – Johansen, Rambekk, Kippe, Stefanutto – Riise, Koren, Søgård, Mouelhi (Wehrman 85)- Sundgot, Mifsud (Myklebust 69)

Hoveddommer: Terje Hauge, Olsvik

KAMPINNTRYKK:

De obligatoriske 3 halvliterene ligger godt plassert og den sedvanlige plassen til høyre for mål på Åråsen er sikret. Vi blir enige om at Vålerenga må «holde nullen lengst mulig, helst til pausen» for at vi skal ha noen sjanse i denne kampen. De sies mye annet dumt også mens lagene etter hvert kommer i gang. En typisk LSK – VIF kamp der Vålerenga starter ved å stå meget lavt på banen. Jevnt til å begynne med, men etter hvert – ca. kvarteret ut i kampen – må vi innrømme at Lillestrøm har et lite overtak.

Thomas Holm er våken og skjærer av en farlig sjanse i det 17. minuttet.

Ronny Johsen er også tent, men vi har ikke mer enn rukket å konstantere det før han får seg en smell i låret. Han halter tydelig men vinker av bytte. Fra tribunen bruker vi mesteparten av tiden på å se om Muri varmer opp mens vi samtidig konstaterer at Vålerengaforsvaret vakler. Notater på blokka: 23 LSK overtall. 25 LSK overgang høyresiden, avverget til innkast. 27 RJ sliter. 29. RJ misser Mifsud. Skudd, AGA retur, Koren 1-0. 30. RJ -> Muri. Overraskende? Nei. Men har burde du dratt Ronny Johnsen av banen noe før Petter Myhre. Det er for seint etter Lillestrøm scorer.

Vålerenga kjemper seg tilbake inn i kampen. Men det skjer ikke stort mer enn et par cornere og et par tåpelige avblåsninger (eller mangel på sådanne) fra Terje Hauge før pausen er over oss.

Ingen bytter i pausen og Vålerenga går på med frisk mot og spiller seg til corner (en kort en, mislykket selvsagt). Lillestrøm må ty til ulovligheter ala gult kort for å stoppe Jan Derek Sørensen. De neste 10 – 15 minuttene er Vålerengas beste i kampen. Dessverre så greier ikke Jan Derek å stokke beina når han skal motta og ekspedere Morten Berres gode innlegg i det 52. minuttet etter et godt Vålerengaangrep. Tross godt spill blir det ikke ikke annet enn cornere i protokollen.

I det 60. minuttet går en middels Tore André Flo ut for Alan Jepsen. Det er tydeligvis meningen at Freddy skal opp i angrep mens Jepsen skal overta venstrebackplassen. Rokeringen koster litt konsentrasjon og Lillestrøm spillerene får god plass. Det er plass de benytter til å spille kampens lengste angrep som ender med at Robert Koren kan skyte relativt upresset fra ca. 18 meter; i krysset sånn ca. Kalddusj heter det visst, eller kanskje en skal si lunkendusj, Vålerenga presset ikke hardt før målet.

Men det er en halvtime igjen og ingen grunn til å gi seg. Et par halvsjanser får vi se før Jarl André Storbæk får lov til å sette reduseringen. I det 72. minuttet får Vålerenga frispark på ca. 25 meter. «Det er for langt for skudd», sies det selvsikkert på tribunen. Neida, Storbæk skrur ballen forbi muren i stanga og i mål. Kanskje vi har en sjanse?

Men Vålerenga greier ikke å etablere noe særlig press i de resterende 20 minuttene, noe hverken Rune Lange eller nok en kort corner greier å endre på.

Vi gir Thomas Holm, Morten Berre og til dels Daniel Fredheim Holm godkjent. Resten av gjengen må skjerpe seg, det er tross alt æren å kjempe om. Og kanskje en 4. plass dersom alle gode makter står oss bi.