Mlada Boleslav – Vålerenga 3-1 (3-0)

CL-kvalik 2. runde 1. kamp – Mestsky Stadion 26.07.2006 – 5000 tilskuere Dette var kampen vi har gledet oss til siden i fjor høst, sesongens indrefilet, porten til mesterligadrømmen. Mareritt skulle det vise seg. Vålerenga startet med feil taktisk opplegg og fikk tre baklengs før 20 minutter var gått. Heldigvis ble det lagt om og … Fortsett å lese «Mlada Boleslav – Vålerenga 3-1 (3-0)»

CL-kvalik 2. runde 1. kamp – Mestsky Stadion 26.07.2006 – 5000 tilskuere

Dette var kampen vi har gledet oss til siden i fjor høst, sesongens indrefilet, porten til mesterligadrømmen. Mareritt skulle det vise seg. Vålerenga startet med feil taktisk opplegg og fikk tre baklengs før 20 minutter var gått.

Heldigvis ble det lagt om og Vålerenga kom seg opp i knestående uten flere baklengsmål. Og i 2. omgang kunne Ardian Gashi pynte på resutatet til 3-1. Dermed skal det kun et mindre mirakel til for Vålerenga å kunnne avansere til den forjettede 3. runde.

Kjetil Rekdal, Harald Aabrekk og Lars Bohinen har brukt mye tid på å overbevise oss om Mlada Boleslavs fortreffelighet den siste uken – det spørs om de kanskje ikke har blitt fanget av sine egne ord. Da Kjetil Wæhler måtte kaste inn håndkledet med sykdom like før kampen ble det i alle fall lagt om til en 3-4-3 formasjon veldig få skjønte noe av.

Ikke minst spillerene virket forvirret. Kampen åpnet forholdsvis jevnt og det var tydelig at begge lag skulle få store flater å løpe på – dette blir interessant tenkte vi. Jo da. Sju minutter og Allan Jepsen slipper sin mann som sender videre retning Kulic og Tom Henning Hovi. Hovi blir parkert og Kulic kan legge inn i «45» fra dødlinja. Resten av forsvaret, vi telte fire mann sto hver for seg og så på at Pecka dyttet ballen i mål.

Tre minutter senere viser Kulic at Vålerengas høyreside er like forvirret. Storbæk mister ballen midt på egen banehalvdel, Kulic får ballen og dribler av tre – fire stykker før han legger inn i «45» til nok en umarkert Boleslavspiller. Matejovsky kan rolig dytte inn 2-0.

Kanskje på tide å våkne? Kanskje. Daniel Fredheim Holm får i hvert fall avgårde et skudd som er innenfor stengene, men rett i klypene på keeper. Morten Berre blir felt på kanten av 16-meteren og får frispark i farlig posisjon, som skytes over av Storbæk.

Men dette er ikke bra. Gjennomgangsmelodien er panikklareringer og høye baller mot en ensom Danlel Fredheim Holm. Og det blir det ikke mål av for å si det forsiktig.

Riktig pinlig blir det i det 20. minuttet da Matejovsky kan sette 3-0 etter skudd fra 20 meter og grusomt, passivt forsvarspill fra Vålerengas side.

Noe må gjøres. «Noe» er å dra André Muri av banen, Gashi kommer inn på midtbanen og Storbæk flyttes ned som høyre midtstopper. Det hjelper. Litt. Mlada får en kjempesjanse til i det 26. minuttet, men skuddet skrus heldigvis like utenfor stanga.

Litt av dampen går ut av Mlada, som de første 35 minuttene har spilt leken, hurtig og morsom fotball (men hvem hadde ikke greid det mot dagens Vålerengaforsvar), spesielt etter at Vålerenga legger om til gode gamle 4-4-2. Siste store sjansen for Mlada stopper Ronny Johnsen med en profesjonell arm rundt midjen på Mladas angriper i det 37. minuttet – det gule kortet var velfortjent. Og så avslutter Vålerenga omgangen med et pent angrep i det 40. minutt der Jarl André Storbæk legger nydelig inn til Thomas Holm som alene med keeper header langt utenfor – omtrent som bror hans mot Lyn sist lørdag.

Andre omgang er mye bedre fra Vålerengas side og når Jan Derek Sørensen kommer inn for Berre er det faktisk Vålerenga som styrer kampen. Derek får til en slags avslutning etter 62 og fem minutter senere er han sterkt involvert i Vålerengas reduseringsmål: Thomas Holm finner ham på høyresiden, Derek legger hardt inn til Gashi som stormer inn i feltet og får dyttet ballen, langsomt, i mål. Er det håp likevel?

Vel, nesten. Vålerenga presser, men driver det ikke lenger enn til cornere – som er farlige men ikke mer.

Akk ja. At det går an å komme på en fotballbane og løpe rundt som hodeløse kyllinger i hele 20 minutter overgår min forstand. Vi får håpe på mye bedre i returoppgjøret.