Stabæk – Vålerenga 2-2 (1-0)

Tippeligaen 11. runde – Nadderud 6.06.2006 – 6907 tilskuere Dette var dagen hvor Twilight Zone faktisk skjedde på Nadderud. Stabæk hadde tilsynelatende 3 poeng i lomma helel første omgangen, og Vålerenga i andre. Flo socra 2, og Vålerenga gjorde sin beste omgang på lang lang tid. 1. Omgang: Forbigåes i stillhet…. . . . . … Fortsett å lese «Stabæk – Vålerenga 2-2 (1-0)»

Tippeligaen 11. runde – Nadderud 6.06.2006 – 6907 tilskuere

Dette var dagen hvor Twilight Zone faktisk skjedde på Nadderud. Stabæk hadde tilsynelatende 3 poeng i lomma helel første omgangen, og Vålerenga i andre. Flo socra 2, og Vålerenga gjorde sin beste omgang på lang lang tid.

1. Omgang:

Forbigåes i stillhet….

.

.

.

.

… eller hvis dere gjerne vil høre hva som skjedde (selvpinere), så greit da.

Nannskog lurer backrekka vår etter bare snaue 3 minutters spill, og kommer seg på skuddhold. Heldigvis er han like overrasket som VIFs backrekke, og avslutter like over.

Vi kommer til avslutting etter et frispark på vår halvdel, som plukkes opp av Flo der framme. Men avslutningen går rett på Stabæks keeper.

Så starter marerittet. I det 27. minuttet treffer Stabæks Gunnarsson klokkerent fra langt hold, og ballen går i en bue over alt av Vålerengaspillere, og 1-0 er et faktum. Her må jeg bare skyte inn at Arni stod kanskje litt langt ute, men stopperne våre stod mest og så på hverandre, i stedet for å støte. Never the less, skuddet satt som ei kule, og Stabæk leder 1-0.

Og bedre blei det ikke når samme Gunnarsson lurer enkelt vekk to av våre forsvarere, og langer av gårde et nytt skudd. Denne gangen går det i stolpen, men satan for et skudd. Og nok en gang kommer Gunnarsson altfor lett til avslutning.

Og bare for og avslutte den begredelige omgangen, så pådrar Thomas Holm seg et gult kort, og Gunnarsson kommer til nok en avslutning, men denne gangen er Arni i det gode gamle slaget, og får flikket den til corner.

Dette er rett og slett årsværste av Vålerenga. Vi fikk ikke til en dritt. Tapte de fleste dueller, sleit foran eget mål, og var ikke i nærheten av noe som kunne kalles sjanse, eller scoring.

2. Omgang:

Hva skjedde?

Dos Santos og Berre ble bytta ut. Ikke fordi de var grunnen til den begredelige første omgangen, men muligens fordi Vålerengatrenerne hadde en fiks idè om at Flo skulle score 2 mål, og kanskje gi oss seier…

SÆRLIG!! Tenkte jeg når jeg så at Dos Santos og Berre hadde forlatt 11’ern fra første omgang. Helt greit med Hoset og Gashi da, misforstå meg rett. Men Freddy var jo ikke halvgæær’n i første omgang. Flo sleit jo hinsides, trodde nesten han var skada der ha stod og hang. Daniel var relativt god i begge omgangene, men ikke god nok. Og backrekka vår hadde jo egentlig ingen andre og bytte med, Skiri da, men jeg vet ikke. Og ja som du skjønner, tankene surra i huet mitt mens lagene gjorde seg klare til avspark i 2. omgang.

Men så skjedde det noe rart. Vålerenga løp ut på banen og tok fullstendig kontroll på kampen, slik Stabæk hadde i første omgang. Stabæks Gunnarsson var en skygge av seg selv. Og denne oppskrytte Daniel Nannskog var ikke i nærheten av det han sies at han er. Han er faktisk ikke en dritt uten Gunnarsson. Så lykke til skal de ha, som kommer til å bla opp flere mill for Nannskog, og så skjønner de at de faktisk bare fikk halve varen de betalte for. Hehe..

Men nok om det. Vålerenga, Flo!!! Ja Flo ja. Jeg elsker Flo. Flo i form, Flo er tilbake. Flo-Flo-Flo-Flo-Flo.

Etter bare 5 minutters spill, så sprekker måltørken til Flo. Og han setter nydelig inn utlikningen med en vending fra en annen planet. Og for første gang i kampen, eksploderer stadion. Og de blårøde fargene svaier. Det blir plutselig skikkelig stemning på Nadderud. Sikker første gang i år.

Oh my God. Det står 1-1, etter Vålerengas verste omgang noensinne, og Flo har satt inn utlikningen. What a rush.

Men det stopper ikke der. Resten av Vålerenga har våknet. Og alle kjemper med livet som innsats nå. Vi vinner dueller, tar andreballer, pasningene sitter, og vi ruller praktisk talt over Stabæk. Som på sin side, står igjen som en gjeng ribba kyllinger.

Etter drøyt 52 spilte minutter, så er Hoset nær ved å gi oss ledelsen. En kjempeinnsats av Grindheim, som legger pent inn på bakerste stolpe, der kommer Hoset, dessverre er det for nære dødlinja, og Hoset må heade ut i feltet, men det er kun centimetere om å gjøre.

Og det er like nære, om ikke enda nærmere, bare tre minutter etter, hvor Daniel Fredheim Holm varter opp med dagens peneste ballmottak, vedning og volleypassning til Hoset. Hoset fyrer av, og ballen suser ca 2 cm fra stolperota. Syke helvete, hva har skjedd. Har lagen bytta drakter i pausen? Det var faktisk sånn det så ut. For Stabæk var på Vålerengas nivå fra første omgang, og Vålerenga var på nivået over Stabæks første omgang faktisk. Dette minner meg om gode gamle Twilight Zone.

Daniel Fredheim Holm kommer mer til synet i denne andre omgangen. Og han jakter på scoring. I det 63. minuttet, drar han seg vakkert fri, og er kun millimetere fra og score. Stabæks sisteskanse får den til corner. Men man kommer nok ikke noe særlig nærmere uten og score tror jeg.

Men så måtte det jo skje. Stabæk er på en sjelden visitt på Vålerengas halvdel. Og de karrer til seg et frispark. Og de skulle tydeligvis ta en innøvd variant, men den var det ingen som husket. Så det blei bare rot. Dvs, Bjørnar Holmvik kommer seg foran mål, og jammen kommer ikke innlegget rett på pannebrasken hans, og han setter den enkelt i mål. Og det står 2-1. Faen i helvete. Når vi først har så god flyt i spillet vårt, så klarer vi ikke og forsvare oss?? Det må da gå an og klare to ting i en kamp vel?

Men kampen var ikke over. Og Flo var ikke død… Snarere tvert i mot. Og kun to minutter etter Stabæks ledermål, setter jammen meg Flo inn sitt andre for dagen. 2-2, og helt sinnsykt. Ikke det at jeg forstod at det var mål. For dommer, Heidi Hauge bare stod der med armene rett ned. Stabæks keeper lå nede og vrei seg i fantomsmerter, så jeg trodde Heidi hadde blåst frispark, jeg. Så beklager at jeg ikke jubla når du scora ditt andre for dagen Tore Andrè, men jeg trodde rett og slett det var annullert. Men jeg jubla når jeg skjønte at Heidi hadde godkjent scoringa. Og fy faan så glad jeg var.

Alle vet jo at det blei 2-2, men for de som ikke var der, og heller ikke fikk sett den på TV, så kan jeg meddele at dommer Heidi Hauge nok en gang hindret Vålerenga i å ta alle tre poengene. For Daniel var på vei gjennom i det 73. minuttet, og i stedet for å la Daniel score, så fant han det for godt og blåse frispark. Greit nok, det var frispark, men det er også noe som heter fordel. Dette benyttes nok ikke alltid av alle dommere i Tippeligaen, men akkurat i denne situasjonen burde Heidi latt Daniel fortsatt, slik at han kunne avgjort kampen.

Det skjedde ikke noe spes mer i kampen, men Vålerenga hadde fullstendig kontroll på Stabæk mot slutten. Synd de får det drittmålet i 2. omgang, men sånn er dette jævla livet nå en gang. Alt i alt går vi inn i ferien med en av de beste omgangene våre på mange år, og la oss håpe at vi trenger denne ferie, og at vi ikke glemmer hvor gode vi egentlig er.

Og husk, Brann går på en smell rett over ferien som vanlig. Og LSK har jo allerede begynt på nedturen. Så her er ingenting avgjort.