Hammarby – Vålerenga 0-0

Söderstadion, 8.12.2005 – Royal League, 3. gruppespillkamp – 6061 tilskuere Vålerenga hadde Hammarby på tauene i en snau time, men greide aldri sette inn dødstøtet. Hammarby 0 ( 0)        –         Vålerenga 0 ( 0) Daniel Fredheim Holm, André Muri Andersson, Zengin Øyvind Bolthof Freddy dos Santos André Muri Ronny Johnsen Jarl André Storbæk Jan-Derek Sørensen (Stefan … Fortsett å lese «Hammarby – Vålerenga 0-0»

Söderstadion, 8.12.2005 – Royal League, 3. gruppespillkamp – 6061 tilskuere
Vålerenga hadde Hammarby på tauene i en snau time, men greide aldri sette inn dødstøtet.

Hammarby 0 ( 0)        –         Vålerenga 0 ( 0)

Daniel Fredheim Holm, André Muri
Andersson, Zengin

Øyvind Bolthof
Freddy dos Santos André Muri Ronny Johnsen Jarl André Storbæk
Jan-Derek Sørensen (Stefan Ishizaki 63.) Ardian Gashi Thomas Holm (Christian Grindheim 53) Morten Berre
Magne Hoseth (Bernt Hulsker 85.) Daniel Fredheim Holm

Lagoppstilling Hammarby: Ante Covic – David Johansson, Suleyman Sleyman, Max von Schlebrügge, Fredrik Stoor – Jeffrey Aubynn (Pablo Piñones-Arce 67.), Mikkel Jensen (Eric Fischbein 77.), Petter Andersson, Petter Furuseth Olsen (Erkan Zengin 61.) – Paulinho Guará, Björn Runström

Hoveddommer: Nicolay Vollquartz

Vålerenga hadde Hammarby på tauene i en snau time, men greide aldri sette inn dødstøtet. Dermed ble det med 0-0 på et godt besøkt Söderstadion. Alt i alt skal man allikevel si seg mer enn fornøyd med det Vålerenga presterte på bortebane.

1. omgang var en kraftdemonstrasjon der Vålerenga viste at høstens dårlige form snart er glemt. Vålerenga holdt et høyt press gjennom nesten hele kampen og stresset Hammarby til stadige balltap. Dessverre så manglet det litt på presisjonen i angrepsspillet. Spesielt oppspillene fra backene (hei Freddy!) var det til dels dårlig kvalitet over. Men for all del, banedekke så tungt og vanskelig ut, så det var nok ikke bare bare å treffe med pasningene heller.

Vålerenga åpnet som sagt best og det tok ikke mer enn seks minutter før det kunne stått 0-1. Morten Berre skyver ballen innover banen til Ardian Gashi, som sin vane tro skyter. Ballen treffer en Hammarbyforsvarer, får en nydelig bue, og hadde vært umulig for keeper å ta dersom den hadde gått innenfor stangen istedet for 10 cm utenfor. echoua. Like etter får Øyvind Bolthof vist seg fram da han sklir på det våte underlaget like før han skal redde et forholdsvis enkelt skudd. Han må gi retur, men greier likevel å hindre scoring.

Men det er Vålerenga som dominerer og får spilt seg til flere cornere og frispark i farlige situasjoner. Vi vil gjerne trekke fram Magne Hoseth, som var god hele kampen fram til han ble byttet ut, og Daniel Fredheim Holm, som var bra i 1. omgang.

Tross dominansen holder det på å gå galt i det 18. minuttet da et Hammarby-frispark som ser ufarlig ut blir stoppet av Øyvind Bolthof på mållinjen. Han holder ballen med begge hendene i det en Hammarbyangriper sparker ballen ut av hendene på ham og tilsynelatende over mållinjen. Dommeren blåser hverken frispark eller mål – og da er det kanskje like greit.

Daniel står for Vålerengas andre 100% sjanse da han kommer fri på venstresiden av Hammarbymålet – han har fri sikt mot målet og greier å skyte ballen forbi keeper, men også like utenfor mål.

Vålerenga fortsetter det høye presset, vinner så godt som alle andreballer, og skaper en rekke sjanser. Hammarby skaper ingenting annet enn sporadiske cornere. Nærmest er Morten Berre i det 36. minuttet etter en Vålerenga opprulling som går fra høyre til venstre: Daniel Fredheim Holm er nest siste mann da han dytter ballen til Berre som står helt alene med kun 5 meter til mål. Men Berre sklir på gresset og bommer fullstendig på ballen. Like etter blir Jan-Derek Sørensen dratt ned i feltet uten at det ser ut som om det blir alt for mye klaging på en manglende straffe.

Omgangen slutter noe jevnere enn den startet. Hammarby får til en kontring som krever en god Bolthof redning. Vålerenga svarer med en lang pasning fra Jarl Storbæk til Daniel Fredheim Holm. Han står alene 7 meter fra mål og har bare å styre inn med hodet – men blir kanskje stressa, for han setter ballen godt over tverrliggeren i stedet.

Førsteomgangen var bra spilt, fartsfylt og spennende. Det kan en ikke si om andreomgangen. Vålerenga starter igjen best, men får ikke spilt seg til mer enn halvsjanser. Og når Thomas Holm og Jan-Derek Sørensen blir byttet ut for Christian Grindheim og Stefan Ishizaki så forsvinner Vålerengaovertaket. De to unge herrene hadde ikke helt dagen.

To som derimot hadde dagen, i tillegg til forsvarsfireren, var Morten Berre og Ardian Gashi som var gode både i ballvinning og i å holde på ballen i trang posisjon (det siste gjelder nok mest Morten Berre når jeg tenker meg om, Ardian var kanskje best i å avslutte angrep for å si det slik).

Omgangen var preget av kjemping mer enn spill og skikkelige målsjanser ble det ikke før helt mot slutten. Bernt Hulsker fikk fem minutter og i løpet av den tiden fikk han én ball å jobbe med; med god fart mot mål men litt for langt ut mot høyre fikk han ikke til mer enn et skrått hardt skudd som keeper hadde små problemer med. Større var sjansen til Stefan Ishizaki helt på slutten: Morten Berre stjeler ballen og lurer av minst to mann før han legger inn i midten. Der får Ishizaki god treff på ballen, men det harde skuddet går for nær keeper som kan avverge med en god redning.

Men OK, Vålerenga presset bra i en time uten å score. Typisk hadde det vært dersom Hammarby hadde stjålet matchen etter det. Men det skjedde ikke. Vålerenga tok seg sammen og fullførte kampen med stil, og da er 0-0 helt greit for oss.