Lillestrøm – Vålerenga 2-0

Åråsen Stadion, 21.09.2005 – NM semifinale -12.156 tilskuere Det ble som forventet en hard og tett kamp med mye dueller, der Lillestrøm var best i det meste. Lillestrøm 2 ( 1)        –         Vålerenga 0 ( 0) 7 min. Pål Steffen Andresen 1-0 78 min. Arild Sundgot 2-0 51 min. Espen Sørgård Ronny Johnsen 64 min. 75 … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 2-0»

Åråsen Stadion, 21.09.2005 – NM semifinale -12.156 tilskuere
Det ble som forventet en hard og tett kamp med mye dueller, der Lillestrøm var best i det meste.

Lillestrøm 2 ( 1)        –         Vålerenga 0 ( 0)

7 min. Pål Steffen Andresen 1-0
78 min. Arild Sundgot 2-0
51 min. Espen Sørgård
Ronny Johnsen 64 min.
75 min. Pål Steffen Andresen
Bernt Hulsker 75 min.
Steffen Iversen 79 min.

Arni G. Arason
David Brocken (Morten Berre fra 33. min.) André Muri Ronny Johnsen Tommy Stenersen (Bernt Hulsker fra 74. min.)
Aamund Skiri Christian Grindheim Thomas Holm
Magne Hoseth (Daniel Fredheim Holm fra 33. min.)
Tore André Flo Steffen Iversen

Lagoppstilling Lillestrøm: Reitmaier – Andersson, Rambekk, Andresen, Strand – Søgård, Sundgot, Wehrman – Riise, Powell, Koren.

Hoveddommer: Espen Berntsen, Vang

Vålerenga slet fra starten av, og selv om vi periodevis var med i kampen, endte det til slutt med 2-0 seier til Lillestrøm, og ingen cupfinale på Vålerenga i 2005. Det ble som forventet en hard og tett kamp med mye dueller, der Lillestrøm var best i det meste.

Referatet er stjålet fra vif.no

Det begynte sjansefattig på Åråsen, med et press av hjemmelaget, som etterhvert resulterte i noen dødballer for hjemmelaget. Den første endte med et frispark ute på venstrekanten, slått inn i boksen av Strand. Presist og hardt, og Sundgot fikk hodet på ballen. Headingen reddet Arni i magen til André, men ballen gikk til corner.

1-0! Lillestrøm kjørte en kort cornervariant, ballen ut til nevnte Strand som slo inn i feltet. Andresen fikk headet mot mål. David, med ryggen mot ballbanen, satt ut beinet og ballen havnet i nettet bak Arni. Det kunne se ut som Arni hadde tatt headingen uten Davids inngripen. Kun 7 minutter spilt, og hjemmelaget fikk en optimal start på kampen.

Et par minutter etter scoringen takler Christian så det smeller midt inne på vår banehalvdel, og pådrar seg det gule kortet. Lillestrøm fortsatte å presse også de første minuttene etter scoringen.

Selv om hjemmelagets press avtok noe utover omgangen, var de laget som vant de fleste duellene, og som virket mest våkne. Det skulle det gå nesten 21 minutter før vi fikk vårt første forsøk mot mål, da Magne prøvde seg fra 20 meters hold, men skøyt et par meter utenfor.

Etter 25 minutter fikk vi en veldig stor sjanse til å utligne. Steffen slo en ball forbi forsvaret til Tore André som kom helt alene med Lillestrøm-keeper Reitmaier. Reitmaier kommer raskt ut, og redder skuddforsøket. TV-bildene viser at Tore André var i offside, og han nølte litt før han satt fart mot mål. Lillestrøm kontret direkte, og Sundgot fikk headet mot mål, men Arni gjorde en god redning.

Allerede etter 32 minutter foretok vi et dobbeltbytte. Ut gikk David Brocken og Magne Hoseth, inn kom Morten Berre og Daniel Fredheim Holm. Byttet gjorde også at vi la om til en 4-4-2 formasjon, der Thomas tok høyrebacken, og Amund gikk inn i den sentrale midtbaneposisjonen. Daniel og Morten tok plass på hver sin flanke.

Etter byttene jobbet vi oss mer inn i kampen, og var nære en stor sjanse etter 38 minutter, da Tore André gjorde et par Lillestrøm-forsvarere svimle og fikk lagt inn hardt og lavt foran mål, der desverre ingen av våre rakk fram i tide.

Dommeren la til 1 minutt i spilletiden, uten at denne tiden ble utnyttet noe særlig av lagene. Dermed gikk de til pause med 1-0, fortjent etter spill og sjanser, selv om vi kom oss mer med i oppgjøret det siste kvarteret av omgangen.

Andre omgang startet litt avventene, uten at noen av lagene klarte å sette sitt preg på kampen. Etterhvert klarte Vålerenga å spille seg mer og mer inn i kampen, og vi kom oss mer fram på banen. Nærmest mål var Daniel etter 60 minutter, etter fint forarbeid av Morten og Thomas, men headingen gikk like utenfor.

Etter 64 minutter pådro Ronny seg gult kort, etter å ha felt Koren 18 meter fra mål. Ronny hadde også en takling i farlig posisjon tidligere i omgangen, og summen av disse gjorde nok at dommeren valgte det gule kortet, for selve taklingen burde ikke gitt kort. Frisparket som Andersson tok, hadde Arni full kontroll på.

Lillestrøm kom seg litt mer med igjen en kort periode, og fikk litt rom å løpe i. Innbytter Haddad var nærest scoring etter 72 minutter, da han fra skrått hold skøyt like utenfor. Det må også nevnes at Arni var godt ute og gjorde målet så lite som mulig.

Etter 74 minutter gjorde vi vårt siste bytte, ut gikk Tommy Stenersen, inn kom Bernt Hulsker, uten de spesiallagde brillene. Bernt pådro seg umiddelbart gult kort, etter en duell med en Lillestrøm-forsvarer. Andresen svarte med å dytte Bernt overende, noe som burde resultert i rødt kort, men dommeren trakk kun opp det gule.

2-0! I det vi satt inn det siste kjøret for å utligne, så scorte selvfølgelig Lillestrøm på typisk vis. Frispark fra 30 meter, inn i boksen, der Sundgot går høyest og header inn 2-0, til store protester fra Vålerenga-spillerne som mente det burde vært avblåst for ulovligheter i forkant. Steffen fikk gult kort for protestene.

Etter scoringen ble det naturlig nok veldig vanskelig å få til noe som helst. Selv om André var nære scoring 5 minutter før slutt, så kom vi oss aldri gjennom Lillestrøms kompakte forsvarsmur. Dommeren la til 2 minutter, og Lillestrøm tok en greit fortjent seier og cupfinale-plass.