Vålerenga – Brann 2-1

Ullevaal Stadion, 20.08.2005 – NM kvartfinale – 13.882 tilskuere Vålerenga slo Brann 2-1 for tredje gang på rad, og er dermed klar for semifinalen i cupen. Vålerenga 2 ( 2)        –         Brann 1 ( 0) 15 min. Bernt Hulsker 1-0 24 min. Bernt Hulsker 2-0 2-1 Charlie Miller 61 min. Fredrik Klock 7 min. 35 min. … Fortsett å lese «Vålerenga – Brann 2-1»

Ullevaal Stadion, 20.08.2005 – NM kvartfinale – 13.882 tilskuere
Vålerenga slo Brann 2-1 for tredje gang på rad, og er dermed klar for semifinalen i cupen.

Vålerenga 2 ( 2)        –         Brann 1 ( 0)

15 min. Bernt Hulsker 1-0
24 min. Bernt Hulsker 2-0
2-1 Charlie Miller 61 min.
Fredrik Klock 7 min.
35 min. André Muri
38 min. Thomas Holm
72 min. Ronny Johnsen
81 min. Magne Hoseth

Arni Gautur Arason
David Brocken Ronny Johnsen Kjetil Wæhler (André Muri fra 28.) Freddy Dos Santos
Stefan Ishizaki (Steffen Iversen fra 66.) Thomas Holm Christian Grindheim Morten Berre
Tore André Flo (Bernt Hulsker fra 12.) Magne Hoseth

Lagoppstilling Brann: Håkon Opdal – Kristjan Sigurdsson, Fredrik Klock (Dylan Macallister fra 68.), Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit (Martin Knudsen fra 88.) – Tom Sanne (Trond Fredrik Ludvigsen fra 64.), Paul Scharner, Martin Andresen, Helge Haugen – Robbie Winters, Charlie Miller.

Hoveddommer: Per Ivar Staberg, Harstad

Dyrkjøpt seier. Vålerenga slo Brann 2-1 for tredje gang på rad, og er dermed klar for semifinalen i cupen. Ettersom alle med hjertet i Brann og Bergen klaget på marginer og dommerfeil, valgte denne referenten å se kampen på video før referatet blir skrevet. Konklusjonen er klar: Vålerenga var gode – Brann ikke like gode.

– Marginene var mot oss.
– Dommeren var mot oss.

Ordlyden fra Bergen var med andre ord den samme som hver eneste gang de taper en fotballkamp – spesielt mot Vålerenga. I stedet for å fokusere på eget spill og egne ferdigheter, rettes skytset mot alle andre. Men var det virkelig så ille? Egentlig ikke.

Forrykende åpning
Brann hadde ballen mest de første fem minuttene, men så tok Vålerenga mer og mer over. Helt til det 14. minutt. Da fikk Erlend Hanstveit stå umarkert fra åtte meter, men Arni Gautur Arason reddet på en fantastisk måte. Han var på vei til høyre, men stoppet likevel ballen som var på vei til venstre. Vålerenga satte fart umiddelbart. Thomas Holm spilte fri Morten Berre på venstrekanten som la inn til Bernt Hulsker som elegant satte inn kampens første mål. Hulsker kom inn for en skadet Tore André Flo tre minutter tidligere.

Hulsker kom alene mot Brann-keeper Opdal etter 19 minutter, men forsøket fra skrå vinkel ble reddet. Tre minutter senere var det Winters som fikk identisk mulighet, men Arason fikk slått til corner. På corneren ble Robbie Winters hektet av Holm innenfor straffefeltet, men dommer Staberg vinket spillet videre. Her skulle nok Brann hatt straffe.

Vålerenga gikk igjen rett i angrep. Nevnte Holm fant denne gang David Brocken på høyrekanten, innlegget dyttet Hulsker over streken fra kloss hold. 2-0 til Vålerenga etter 24 minutter.

Sjansefattig
Etter åpningen roet spillet seg kraftig ned. Det eneste som skjedde var at Martin Andresen yppet på seg Holm etter at sistnevnte hadde felt Hanstveit og fått gult kort. Det gule kortet var klart, men aldri i verden rødt som våre venner fra Bergen mener. Vålerenga gikk til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

Andre omgang startet som den første avsluttet, og vi måtte vente ti minutter før det ble liv igjen. Miller ville ha straffe i en duell med André Muri, som kom inn for en skadd Kjetil Wæhler allerede etter en knapp halvtime, men dommeren lot nok en gang spillet fortsette. Denne gangen var avgjørelsen korrekt. Vålerenga gikk rett i angrep, men denne gangen gikk avslutningen til Hulsker i tverrleggeren.

Brann-kontring
Vålerenga var inne i en virkelig god periode, og skapte flere store sjanser. I stedet var det Brann som kontret inn en redusering. Andresen sendte en pasning på linje med 16-meterstreken som Miller klinte i mål på hel volley. Flott scoring, selv om han fikk stå ganske så alene på kanten.

Brann tok mer over banespillet etter dette, men det var Vålerenga som skapte de største sjansene. Et kvarter før slutt fikk Steffen Iversen, som nettopp hadde kommet inn for en skadd Stefan Ishizaki, stå helt alene på bakerste stolpe etter et frispark. Men på åpent mål satte han ballen i stolperoten.

Muri var nær ved å punktere kampen fem minutter senere, men Opdal fikk slått headingen i stolpen. Meget god redning.

De siste ti minuttene var Vålerenga mest interessert i å forsvare ledelsen, noe de klarte perfekt. Vålerenga slo Brann for femte gang på de sju siste kampene, og er klare for semifinalen i cupen.

Dyrkjøpt seier
Men etter kampen var Vålerenga mest opptatt av å slikke sårene enn å feire seieren. Flo måtte kaste inn håndkleet allerede etter 12 minutter før Wæhler gjorde det samme etter 28 minutter. Da Ishizaki ble skadet midtveis i omgangen hadde Vålerenga plutselig ikke flere bytter igjen. Christian Grindheim måtte dermed fortsette kampen selv om han også åpenbart var skadet.

Dette lover ikke bra foran den meget viktige Champions League-kampen mot Brugge førstkommende onsdag. Vålerengas store styrke i årets sesong er den brede stallen, men selv ikke de unngår å merke det når fire spillere blir skadet i en og samme kamp.

Seieren mot Brann var fortjent, selv om de nok skulle hatt straffe på stillingen 1-0. Det ville så klart endret kampbildet totalt, men det ville også en 3-0-scoring som vi var svært nær ved å få før reduseringen kom. Alt i alt gikk marginene begge veier i denne kampen.

En kommentar til «Vålerenga – Brann 2-1»