Vålerenga – Bodø/Glimt 3-1

Ullevaal Stadion, 28.08.2005 – Tippeligaen 19. runde – 8864 tilskuere Velkommen til årets Dr. Jekyll & Mr. Hyde-referat. Vålerenga 3 ( 0)        –         Bodø/Glimt 1 ( 0) 0-1 Harald Martin Brattbakk 49 min. 69 min. Ardian Gashi 1-1 78 min. Kjetil Wæhler 2-1 88 min. André Muri 3-1 Stig Arild Råket 33 min. Kristoffer Paulsen 55 … Fortsett å lese «Vålerenga – Bodø/Glimt 3-1»

Ullevaal Stadion, 28.08.2005 – Tippeligaen 19. runde – 8864 tilskuere
Velkommen til årets Dr. Jekyll & Mr. Hyde-referat.

Vålerenga 3 ( 0)        –         Bodø/Glimt 1 ( 0)

0-1 Harald Martin Brattbakk 49 min.
69 min. Ardian Gashi 1-1
78 min. Kjetil Wæhler 2-1
88 min. André Muri 3-1
Stig Arild Råket 33 min.
Kristoffer Paulsen 55 min.
68 min. Stefan Ishizaki

Arni Gautur Arason
David Brocken Ronny Johnsen (André Muri fra 31.) Kjetil Wæhler Thomas Holm (Aamund Skiri fra 45.)
Stefan Ishizaki Thomas Holm Mbulelo Mabizela Morten Berre
Magne Hoseth (Daniel Fredheim Holm fra 54.)
Steffen Iversen

Lagoppstilling Bodø/Glimt: Tor Egil Horn – Kristoffer Paulsen, Fredrik Kjølner, Erik Hoftun, Håvard Halvorsen (Roy Miller Hernandez fra 85.) – Stian Theting, Christian Berg, Stig Arild Råket – Harald Martin Brattbakk (Håvard Sakariassen fra 70.), Stig Johansen (Randall Brenes fra 82.), Trond Olsen.

Hoveddommer: Espen Berntsen, Vang

Vekkeklokka ringer. Fra årsverste (og det sier ikke lite) til veldig bra. Kampen mot Bodø/Glimt bør egentlig deles inn i to referater: I den ene delen, som varte halvannen omgang, bør hele spillegruppa gå i seg selv, mens i den andre delen bør laget bli hyllet. Velkommen til årets Dr. Jekyll & Mr. Hyde-referat.

Hvor lang tid skal det egentlig ta før Vålerenga våkner i kamper mot antatt svakere motstandere? I kampen mot Glimt tok det halvannen omgang, og man lå da under 1-0. Hadde Glimt vært bedre ville nok det også blitt sluttresultatet, men en fandenivoldsk innstilling mot slutten berget poengene for Vålerenga i en regelrett sprø kamp.

Glimt-dominans
Åtte minutter var spilt da Arni Gautur Arason fant igjen resepten som holdt Brugge på til bare en 1-0-seier mot Vålerenga onsdag. En Glimt-spiller rundet David Brocken, la ut 45 grader til en Glimt-spillet som klinte til. Men Arni reddet mesterlig. Glimt ble kanskje snytt for straffe etter et kvarters spill, hadde en ok sjanse noen minutter etter, og midtveis i omgangen måtte Arni nok en gang strekke seg for å redde Vålerenga.

Det hadde ikke vært ufortjent med en Glimt-ledelse på dette tidspunktet av kampen.

Ronny Johnsen måtte ut med skade etter en halvtimes spill, og et par minutter etter fikk Vålerenga sin eneste mulighet i den første omgangen. Steffen Iversen fikk av merkelige grunner stå helt alene på 20 meter, dempet ballen på brystet før han fyrte løs. Skuddet gikk i stolpen og ut. Det sto 0-0 ved pause.

Fra vondt til verre
Etter en katastrofal dårlig Vålerenga-omgang forventet de knappe 9.000 tilskuerne på Ullevaal en bedring i spillet. Det kan vel umulig bli verre enn dette? Jo, det kan det. Fire minutter ut i omgangen klarerer en Vålerenga-spiller ballen bakover i feltet, ballen ble snappet opp av Harald Martin Brattbakk som enkelt satte inn en noe fortjent Glimt-ledelse. Mbulelo Mabizela, som gikk ned på venstrebacken etter at Thomas Holm ble igjen i garderoben da pausen var over, mistet markeringen på Brattbakk.

Vålerenga fortsatte som i førsteomgangen med elendig spill. Ingen pasninger kom fram, og kom ballen fram klarte man ikke dempe den. Klarte man begge disse tingene, kom ikke neste pasning frem. Og slik var det til midtveis av den andre omgangen.

Vålerenga våknet
Spillet på midtbanen ble noe bedre etter at Aamund Skiri tok plass sentralt på midten i pausen, men det var en annen midtbanespiller som tok det første grepet. Vålerenga mistet ballen tre ganger i angrepssposisjon, men klarte å vinne ballen. Til slutt landet den i beina til Ardian Gashi som smalt til på pur faen. Ballen gikk nesten gjennom Glimt-keeper Tor Egil Horn, og Vålerenga hadde utlignet.

Da våknet Vålerenga for alvor.

Endelig.

Daniel Fredheim Holm, som erstattet en ekstremt svak Magne Hoseth ti minutter ut i den andre omgang, hadde en avslutning som gikk rett på keeper, men minuttet var det likevel tid for nok en Vålerenga-scoring.

Tok ansvar
David Brocken tok innkast dypt inne på Bodø/Glimts halvdel, ballen spratt i bakken før Kjetil Wæhler satte panna til og headet Vålerenga i ledelsen 2-1. Ti minutter før slutt kom Morten Berre seg neste gjennom, men avslutningen gikk over mål. Vålerenga kjørte på nå.

81 minutter: Steffen Iversen fikk frispark i en duell med Erik Hoftun. Hans første.

83 minutter var spilt da Fredheim Holm kom alene med Horn, men avslutningen gikk utenfor. Men Vålerenga skulle få det deilige tredjemålet, og nok en gang fra en som vanligvis ikke scorer mål. Denne gang ved André Muri. Vålerenga-frispark på kanten, tre mot sju spillere inne i boksen. Gashi dytter ballen til Berre som legger inn. Og ut av intet dukker Muri opp og punkterer kampen.

Faresignal
Vålerenga spilte regelrett møkk dårlig i halvannen omgang. Mot et bedre lag, som Viking for eksempel, ville Vålerenga mest sannsynlig ligget under med mer enn ett mål. Det var null innsats, null iver og null interesse for å gjøre noe for klubben man får lønna fra. En viss spiller som ble hentet inn fra FC København var så dårlig at jeg trodde jeg hadde havnet i en tidsmaskin og var tilbake på tidlig 90-tallet.

Det ble bedre da den sentrale midtbanen, i Gashi og Skiri, brettet opp ermene og jaktet som sinte ulver etter ballen. Da fulgte resten av laget med. Kampen viser også at uten Tom Henning Hovi og Freddy dos Santos sliter Vålerenga med å fylle venstrebackplassen. Verken Holm eller Mabizela imponerte for å si det slikt.

Nå MÅ trenerteamet sette vekkeklokka på ringing litt tidligere. Den samme intensiteten som spillerne viste i siste halvdel av andreomgangen mot Glimt vil jeg se mye tidligere i neste kamp. Fortrinnsvis fra kampstart. Snooze-knappen er for bønder.