Ålesund – Vålerenga 0-2

Colorline Stadion, 13.08.2005 18.00 – Tippeligaen 18. runde – 10.875 tilskuere Ålesund 0 ( 0)        –         Vålerenga 2 ( 1) Christian Grindheim 36. min 36. min Moldskred 0-1 Magne Hoseth 45. min 54. min Gudmunsson Mbulelo Mabizela 81. min 85. min Gudmunsson 0-2 Alexander Mathisen 88. min Arni Gautur Arason David Brocken (Ronny Johnsen 36. min) … Fortsett å lese «Ålesund – Vålerenga 0-2»

Colorline Stadion, 13.08.2005 18.00 – Tippeligaen 18. runde – 10.875 tilskuere

Ålesund 0 ( 0)        –         Vålerenga 2 ( 1)

Christian Grindheim 36. min
36. min Moldskred
0-1 Magne Hoseth 45. min
54. min Gudmunsson
Mbulelo Mabizela 81. min
85. min Gudmunsson
0-2 Alexander Mathisen 88. min

Arni Gautur Arason
David Brocken (Ronny Johnsen 36. min) Andrè Muri Kjetil Wæhler Freddy Dos Santos
Morten Berre (Mbulelo Mabizela 80. min) Amund Skiri Christian Grindheim Magne Hoseth
Steffen Iversen Danile Fredheim Holm (Alexander Mathisen 62. min)

Lagoppstilling Ålesund: Brown, Werni, Steen, Gudmundsson, Bahoken, dos Santos, Fredriksen, Fjørtoft, Austnes, Moldskred og Olsen.

Hoveddommer: Jonny Ditlefsen
Assistentdommere: Både òg..

Arni Gautur, Kjetil Wæhler, Magne Hoseth og Alexander Mathisen sørget for at VIF tok med seg alle poengene fra «danskebåten». Førøverig den eneste danskebåten UTEN taxfree.

1. omgang:

Ålesund starter desidert best, og er farlig frempå opptil flere ganger før Vålerengaspillerne våkner. Nå skal det sies at underlaget talte Ålesunds vei, men vi har også god trening fra kunstgresset i Vallhall. Jada, jeg vet at det er stor forskjell på de to mattene, men allikevel, det burde utjevne seg relativt fort.

Dommer Ditlefsen gjør noen generaltabber i første omgang, blant annet dømmer han straffe til Vålerenga, da Morten Berre går overende innenfor AaFKs 16 meter. Freddy, som egentlig er sikkerheten selv fra 11 meter, klarer å sette en av de dårligste straffene i manns minne. Og AaFKs keeper Brown, redder greit.

I det 21. minuttet, hindrer Kjetil Wæhler Ålesunds største mulighet i kampen, da Lasse Olsen lurer det som er av VIF forsvarere på høyrekanten, og legger inn/skyter. Ballen går ihvertfall mot nettmaskene, men Wæhler står på streken, og klinker ballen unna.

Grindheim får frispark mot seg i det 25 minuttet i kampen, da han tar fra en AaFK’er ballen på hjørnet av egen 16 meter. Godt dømt, spør du meg. Arni rydder opp, etter frispaket, et par cornere og et innkast.

Berre får også frispark mot seg når han tar ballen fra en AaFK’er. Ganske ideel situasjon for Ålesund da. Hvis de mister ballen til en Vålerengaspiller, så får de den igjen av dommer Ditlefsen.

Og ikke nok med det, når Brocken legger nydelig inn i feltet, og Steffen dukker for å gi andre sjansen (men tar den ikke), så tar AaFK keeper Brown med seg ballen over dødlinjen, og legger den slik at alle kan se at den ligger over, men dommer/assistentdommer mener det ikke er tillfelle, og dømmer 5-meter.

En Ålesundforsvarer haler og drar i Steffen til han selv detter over ende, og da får han selvfølgelig frispark, siden han detter… Helt utrolig dømming. Mulig det er for å kompensere det ufortjente straffesparket??

1-0: MAGNE HOSETH. Nydelig mål. innlegg fra Berre i det 45. minuttet. Daniel gjør det meste av forarbeidet ved å drible vekk 4 Ålesundforsvarere, og legger ballen til Berre. Hoseth har ingen annen mulighet enn å sette ballen i åpent mål.

2. omgang:

Wæhler avverger AaFKs kjempesjanse helt i begynnelsen av omgangen. Lasse Olsen finter ut 2 av VIFs krigere, og legger ballen nydelig til rette for en godt plassert Ålesundspiss. Men Wæhler rydder mesterlig opp.

Griet nok at vi fikk en billig straffe i 1. omgang. Men vi skulle hatt en i 2. omgang. Nydelig samspill mellom Wæhler og Berre, hvor Wæhler legger inn, og en AaFK’er handser soleklart. Selv jeg, som stod i motsatt ende av stadion, så det. Godt dømt.

Hoseth fyrer av et farlig skudd i det 55. minuttet, men Brown bokser ballen unna.

Alexander Mathisen har kommet inn for Daniel. Og i det 63. minuttet, brøyter han seg vei på venstrekanten. Dytter unna 2 AaFK’ere. Mister ballen, men i all hell og lykke, så blåser dommer Ditlefsen frispark TIL Alex.. Hmm.. kanskje han har tenkt å kompensere alle de situasjonene fra forrige omgang nå?

Berre gjør en strålende jobb i det 68. minuttet. Legger ballen pent inn til Steffen, som kliner til på hel volley. Brown viser at han kan mer enn å leke Zorro, og redder mesterlig forsøket fra Steffen.

Grindheim var ikke spesielt interessert i å score i denne kampen. For i det 71. minuttet, så hadde han fri bane mot mål, og var på ca 16 meter, da han velger å ikke utnytte den store sjansen.

Godt var det at Lasse Olsen heller ikke var så interessert i å score idag. På sin størtse mulighet, så velger han å trille ballen inn i klypene til Arni, istedetfor å skyte. Takk Lasse.

Mabizela kommer inn for Berre, og klarer å pådra seg et gult kort etter ett minutt på banen.

Ålesund skulle ikke score i denne kampen, det vet vi jo, men de hadde sjansen. Som feks. i det 82. minuttet, hvor de skyter fra ca 6 meter. Rett på Arni, som selvsagt tar den ballen fast.

Mabizela viste seg frem idag også. Han var god i de få minuttene han spilte, men på den største muligheten i 2. omgang, hvor han er helt fri på ca 15 meter, så velger han å sentre til Ivers som kommer løpene. Passningen var nok litt lang, for Steffen rekker den nemlig ikke.

Så slår Ditlefsen til igjen. Han gir Gudmunsson hans andre gule for dagen, og det blir som kjent rødt, og dusjen for en ulykkelig Gudmunsson. Helt feil dømt igjen. Men men, det er lite som kan gjøres med det i ettertid.

84 minutter har gått, og vel så det, når Mabizela skyter et hardt skudd fra distanse, via en AaFK spiller, men Brown redder såvidt.

2-0: Alexander Mathisen. Steffen stusser ballen videre til Hoseth, som serverer ballen til Alex på sølvfat. Alex kommer aleine mot Brown, og setter den elegant til side for Brown og i mål.. Utrolig deilig angrep.

Det burde stått 3-0, når Mabizela og Alex storspiller sammen. Mabizela legger nydelig inn mot Steffen, som dessverre ikke klarer å omsette sjansen til mål. Men hva gjør vel egentlig det når vi vinner 2-0 på bortebane, og vanskelig gress.

Alt i alt, så vant vi på litt svak dag. Og det er slike seire som er viktig. Vi skal ta gull i år, og i tillegg har vi 2 andre store mål, Champions Leauge spill og cupfinale. Det vil jeg kalle en trippel, hvis det skjer.