Brann – Vålerenga 1-2

Brann Stadion, 30.07.2005 19.00 – Tippeligaen 15. runde – 15.963 tilskuere Mens Brann-supporterne var mer opptatt av å hetse Flo & Co var Vålerenga mer opptatt av å vinne kampenbanzai water slide australia. Brann 1 ( 1)        –         Vålerenga 2 ( 1) 18. min Bengt Sæternes 1-0 1-1 Steffen Iversen (str.) 26. min 1-2 Freddy Dos … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 1-2»

Brann Stadion, 30.07.2005 19.00 – Tippeligaen 15. runde – 15.963 tilskuere
Mens Brann-supporterne var mer opptatt av å hetse Flo & Co var Vålerenga mer opptatt av å vinne kampenbanzai water slide australia.

Brann 1 ( 1)        –         Vålerenga 2 ( 1)
18. min Bengt Sæternes 1-0
1-1 Steffen Iversen (str.) 26. min
1-2 Freddy Dos Santos 55. min
Ardian Gashi 12. min
Daniel Fredheim Holm 41. min
43. min Erlend Hanstveit
Arni Gautur Arason
Ronny Johnsen André Muri Aamund Skiri
Kjetil Wæhler Christian Grindheim Ardian Gashi Freddy Dos Santos
Morten Berre (Stefan Ishizaki fra 90.) Daniel Fredheim Holm (Magne Hoseth fra 77.)
Steffen Iversen (Tore André Flo fra 79.)

Lagoppstilling Brann: Håkon Opdal – Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit – Paul Scharner, Helge Haugen (Martin Knudsen fra 74.), Cato Guntveit (Are Walde fra 67.) – Charlie Miller – Robbie Winters, Bengt Sæternes.

Hoveddommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Vålerenga hevet seg flere hakk fra kampen mot Haka, og vant fortjent 2-1 mot Brann i Bergen. Mens Brann-supporterne var mer opptatt av å hetse Flo & Co var Vålerenga mer opptatt av å vinne kampen. Noe de heldigvis klarte.

Det var ikke mange som hadde forventet seier borte mot Brann. Litt på bakgrunn av den elendige statistikken vår, og litt på grunn av at det var uavgjortspesialist Tommy Skjerven som var kampleder. Men vi hadde ingenting å frykte.

Til tross for at Brann tok ledelsen ved Bengt Sæternes etter 18 minutter, var Vålerenga hakket bedre enn Brann hele veien. Vi vant de rette duellene, og vi kom til langt flere avslutninger enn våre «venner» fra vest.

Øyeblikket
Selv om Vålerenga var bedre enn Brann innledningsvis, hadde Brann en gedigen mulighet til å doble ledelsen. 25 minutter var spilt da Robbie Winters ble spilt fri, Aamund Skiri ble fullstendig parkert, men skottens lobb gikk heldigvis like utenfor. Vålerenga gikk rett i angrep, og det hele endte med at Steffen Iversen ble felt av Brann-keeper Håkon Opdal og dermed straffe. Det var åpenbart dette Iversen ønsket da han oppsøkte Opdal, men det var overhodet ingen tvil om at det var en korrekt dommeravgjørelse. Iversen tok straffen selv og sendte ballen til venstre og Opdal til høyre, og Vålerenga hadde utlignet til 1-1.

Vålerenga kontrollerte det meste av banespillet etter dette, men ingen av lagene kom til store sjanser og førsteomgangen endte 1-1.

Planlagt scoring
Brann tok initiativet i andre omgang, men et Winters-frispark rett i muren var det nærmeste de kom scoring før Vålerenga endelig lyktes med sin offensive taktikk. Christian Grindheim fører ballen på midtbanen og sender en nydelig gjennombruddspasning gjennom Brann-forsvaret. Der kom Freddy Dos Santos spurtende og sistnevnte tuppet ballen i mål bak Opdal rett foran Vålerengas tilreisende supportere.

Vålerenga spilte veldig taktisk godt etter scoringen. De lot ikke Brann få flyt i angrepspillet sitt, og bergenserne ble mer og mer frustrerte over manglende evne til å bryte gjennom Vålerengas noe spesielle 3-4-3-taktikk. Iversen fikk krampe et kvarter før slutt, og ble erstattet av Magne Hoseth. Hoseth må ha blitt forundret over at pipekonserten avtok litt da han kom inn på banen. Bergenspublikummet hadde ventet å se Flo, men måtte vente noen minutter før det skjedde. Daniel Fredheim Holm var den som måtte vike plass til stryningen, og plutselig våknet de knappe 16.000 på tribunen. Flo var visstnok slem mot klubben for et par år siden, og det glemmer man ikke så fort i Bergen.

Flo fikk ikke noe til i de minuttene han hadde på banen, men ettersom Brann heller ikke fikk noe til, kunne Vålerenga omsider strekke armene i været etter å ha slått Brann 2-1 – til tross for at dommer Skjerven gjorde det han kunne for å få kampen til å ende uavgjort. Fire og et halvt minutt tilleggstid etter en omgang uten skader og uten drøying av tid? Vel, drit i Skjerven, drit i Flo-hetsen, vi har seks kamper på rad uten tap mot Brann. Gullkandidatene fra vestlandet ligger nå bare tre poeng foran Rosenborg som alle har avskrevet som gullvinnere…