Brann – Vålerenga 2-2

Vestlandshallen 17.03.2005 – Royal League -3200 tilskuere Vålerenga ble ydmyket av Brann i en time i torsdagens Royal League-kamp mot Brann i Vestlandshallen, men så tok laget seg sammen og sikret ett poeng – et poeng som kan vise seg å være særdeles viktig for Vålerenga. Brann 2 ( 2)        –         Vålerenga 2 ( 0) 1-0 … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 2-2»

Vestlandshallen 17.03.2005 – Royal League -3200 tilskuere
Vålerenga ble ydmyket av Brann i en time i torsdagens Royal League-kamp mot Brann i Vestlandshallen, men så tok laget seg sammen og sikret ett poeng – et poeng som kan vise seg å være særdeles viktig for Vålerenga.

Brann 2 ( 2)        –         Vålerenga 2 ( 0)

1-0 Martin Knudsen 4 min.
2-0 Charlie Miller 30 min.
64 min. Stefan Ishizaki 2-1
87 min. Morten Berre 2-2

Arni Gautur Arason
David Brocken (Jalal El-Gharbi, 86) Andre Muri Kjetil Wæhler Freddy dos Santos
Stefan Ishizaki Ardian Gashi Thomas Holm Morten Berre
Daniel F. Holm (Ragnar Klavan, 39) Bernt Hulsker (Steffen Iversen, 73)

Lagoppstilling Brann: Håkon Opdal – Kristian Ørn Sigurdsson, Olafur Ørn Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit – Martin Knudsen (Tom Sanne fra 59.), Charlie Miller, Paul Scharner, Raymond Kvisvik (Christian Kalvenes fra 78.) – Dylan MacAllister (Fredrik Klock fra 87.), Bengt Sæternes.

Hoveddommer: Martin Ingvarsson, Sverige

For Vålerenga var ikke bra i første omgang. Faktisk var de elendige. Det var ingen samhandling, og det var et hav av rom mellom midtbaneleddet og forsvarsfireren – et rom Raymond Kvisvik briljerte i til gangs. Østfoldingen dro frem den ene pasningen etter den andre, og det er et lite under at Vålerenga bare lå under 2-0 ved pause.

Kampen var bare fire minutter gammel da Brann gikk i ledelsen. Dylan McAllister spilte ballen ut 45 grader fra kortlinja, Bengt Sæternes hoppet over ballen og Martin Knudsen hadde få problemer med å klinke ballen i mål. Rett før hadde Arni Gautur Arason reddet mesterlig en avslutning av Sæternes. Ishizaki viste seg fram med Vålerengas to eneste målsjanser i omgangen. Først sendte han et frispark noen centimeter utenfor krysset, og en halvtime var spilt da han skjøt i brystet på Ragnvald Soma fra sju meter. Brann gikk rett i angrep, Kvisvik åpnet forsvaret vårt med en nydelig pasning til Charlie Miller som doblet Branns ledelse. 2-0 holdt seg også omgangen ut.

– Vi er heldige som bare ligger under 2-0, sa Lars Bohinen til TV Norge i det laget gikk til pause. Da han kom ut igjen fra andre omgang fortalte han om det som må ha vært svært lite hyggelige scener i VIF-garderoben.

– Det gikk en kule varmt i garderoben for å si det sånn, fortalte assistenttreneren.

Vålerenga gikk ut i det som skulle vært en 4-3-3-formasjon, men tidlig i omgangen virket det mer som 4-5-1. Arason reddet glimrende en Olafur Ørn Bjarnason-avslutning fra tre meter, og holdt med det Vålerenga inne i kampen. David Brocken misbrukte en gedigen sjanse ti minutter ut i omgangen, men avslutningen gikk både utenfor og over fra ti meter.

Men så løsnet det for Vålerenga. Angrepsspillet begynte å sitte og Vålerenga reduserte til 2-1 gjennom en nydelig scoring av Ishizaki etter en drøy times spill. Brocken la et frispark inn i Brann-feltet, klareringen gikk rett til svensken som liksågodt klinte ballen opp i krysset.

Rundt 20 minutter før slutt kom to bytter som avgjorde mye av utfallet i kampen. Ut for Brann gikk Kvisvik, mens Steffen Iversen erstattet Bernt Hulsker. Sistnevnte spilte en sentral rolle i Vålerengas dramatiske utligning tre minutter før full tid. Spissen skapte kaos foran Brann-målet, ballen ble etter hvert reddet på streken, men Morten Berre stupheadet ballen i mål og Vålerenga var tilbake.

– Forbanna irriterende, sa Mjelde.
– Veldig godt fornøyd, sa Rekdal.

Vålerenga var farligst de siste minuttene, men kampen endte 2-2 – et resultat Vålerenga definitivt bør være mest fornøyd med.

Ikke mange spillere viste seg frem på en alt for god side, men kaptein Kjetil Wæhler og Arason var solide bakover. Ardian Gashi og Ishizaki var gode i andre omgang, mens Bernt Hulsker viste positive tendenser når han fikk løpe etter ballen. Daniel Fredheim Holm hinket av banen noen minutter før pause, og det ryktes at han er ute i seks uker. Det lover ikke bra for Vålerenga i det som blir en tøff seriestart.

Alt i alt bør Vålerenga ta med seg egenskapen av å aldri gi opp, men resten av kampen bør plasseres i den berømte glemmeboka så snart som mulig.