Rosenborg – Vålerenga 0-1

Lerkendal, 17.02.2005 – Royal League – 7230 tilskuere Nok en seier mot Rosenborg, nok en seier i Royal League. Dette begynner å bli en fin vane. Vi rapporterer det vi fikk med oss av kampen sett fra sofaen, i de små øyeblikkene hvor vi kikket ut av potetgullbollen. Rosenborg 0 ( 0)        –         Vålerenga 1 ( … Fortsett å lese «Rosenborg – Vålerenga 0-1»

Lerkendal, 17.02.2005 – Royal League – 7230 tilskuere
Nok en seier mot Rosenborg, nok en seier i Royal League. Dette begynner å bli en fin vane. Vi rapporterer det vi fikk med oss av kampen sett fra sofaen, i de små øyeblikkene hvor vi kikket ut av potetgullbollen.

Rosenborg 0 ( 0)        –         Vålerenga 1 ( 0)

47 min. Freddy dos Santos (str.) 0-1

Arni Gautur Arason
Freddy dos Santos Andre Muri Amund Skiri Tom Henning Hovi
Stefan Ishizaki (Tommy Edvardsen, 90) Ardian Gashi Thomas Holm Morten Berre (Alexander Mathisen, 72 min)
Bernt Hulsker (Daniel F. Holm, 62 min. Steffen Iversen

Lagoppstilling Rosenborg: Espen Johnsen, Bjørn Tore Kvarme (Alexander Tettey 62. min), Vidar Riseth, Erik Hoftun, Mikael Dorsin, Roar Strand, Frode Johnsen, Jan Gunnar Solli, Alexander Ødegaard (Øyvind Storflor 56. min), Thorstein Helstad (Fredrik Winsnes 78. min), Daniel Braaten

Hoveddommer: Peter Rasmussen, Danmark

Ja, så sitter vi her igjen. Med et fett glis rundt kjeften. Vi har slått Rosenborg for 3. gang på rad. Ikke bare det, men vi slår Rosenborg på Lerkendal, og sitter samtidig og er litt irritert etter kampen for at vi lar dem få noen store sjanser i slutten av hver omgang. Og hører Vålerengas trener si det samme! Hallo?

I alle mine tidligere år som Vålerenga-supporter ville bare ett eneste poeng på Lerkendal feires som en cupfinale-seier. Noen som husker hvordan vi spilte på Lerkendal under Drillo for noen år siden. Fordi vi ikke maktet bedre. Nå sitter vi her og er litt ergelige forsi vi ikke dominerer kampen i større grad.

Verden har jaggu gjennomgått store forandringer det siste året. Den store forvandlingen begynte vel egentlig med Newcastle-kampene, hvor vi dominerte i to kamper med et lag som pr. i dag ville være et B-lag.

Kampen i går sett under ett synes jeg vi vant sånn rimelig fortjent. Jada Rosenborg hadde en gedigen sjanse før pause (takk Freddy!). Og de hadde en del sjanser de siste 10 minuttene, men noe annet kan man heller ikke forvente. Vi spiller på bortebane og fosvarte en ledelse.

Greit nok, det er ingen perfekt kamp vi gjør. Vi skaper ikke all verden i en ikke så spennende førsteomgang, men vi har god kontroll på Rosenborg. Vårt offensive spill blir foreløpig litt fantasiløst, det blir veldig mye lange baller opp på Iversen, men når vi ikke kommer etter med flere mann, blir det ikke så mye ut av det. Berre kom til et par sjanser, særlig en stor på innlegg fra Ishizaki, men ut over det var det ikke så mye.

I andre omgang er vi farligere synes jeg. Det gjelder forsåvidt begge lag, spillet bølger mye fram og tilbake. det var også tildels høy temperatur utpå der i 2. omgang, spesielt duellene mellom Riseth og Fredheim Holm. Det er i alle fall artig å se hvor lite gøy de gamle Rosenborg-spillerne synes det er å bli slått av oss gang på gang.

Kjetil Rekdal var selvsagt ikke helt fornøyd med kampen i går, selv om han også syntes kampen sett under ett var solid:

– Vi var direkte klønete de siste ti minuttene av første omgang, og vi var like klønete de siste ti minuttene i andre. Litt slurvete, men ellers solide. Vi presterte jevnt bra. Vi har vunnet hver eneste kamp så langt i Royal League, og vi har holdt nullen i tre av dem. Det er jeg fornøyd med, sa Rekdal til Aftenposten.

Vi var vel alle litt spente på midtstopperparet i går. Jeg synes de kom hederlig fra det, selv om jeg savnet noe mer besluttsomhet fra Muri ved et par anledninger. Gi den mannen, med den fysikken, litt at Erik Hagens innstilling, og vi har en fryktelig god midtstopper. Skiri spiller klokt hele kampen og viser igjen at han nok er nesten så god som vi hørte fra Aalesund-supporterne i fjor høst. Freddy er alt i alt vår bestemann i går synes jeg. Mye involvert begge veier. Gjør en redning på streken, og setter iskaldt inn straffen. Freddy blir viktig i år også, han gjør sjelden eller aldri dårlige kamper, selv om han visstnok begynner å bli lei av å være pottit:

– Reka sier det er en fordel, jeg er mer usikker, sa Freddy til AftenAften i går. Det er klart anvendeligheten min gjør at jeg får mange kamper. Men sjelden på samme plass. Når man spiller fotball, er det greit å kunne kjenne igjen situasjoner, for da skjer bevegelsene automatisk. Men jeg er vant til at det er slik, fortsetter Freddy til samme avis.

Og resten av laget i går? Tja, Arason gjør igjen et par seriøst viktige redninger. Det eneste jeg kunne ønske meg, var at han kunne bli litt mer ruvende i feltet. Jeg synes han litt for ofte blir stående på streken. Men hva vet vel jeg, med mine 167cm over bakken er vel ikke keeperfaget min spesialitet for å si det sånn..

Midtbanen vår da? Ishizaki var god i 1. omgang, men ble borte i 2. Han fikk muligens noe mere defensive oppgaver da. Berre synes jeg igjen gjør en god kamp, samme med Thomas Holm, og Gashi var også bedre enn mot Djurgården, selv om han nok har et stykke igjen til toppformen. Samme gjelder Iversen.

Og Hulsker på topp? Han hadde et par fine løp hvor han fikk vist farten sin, ellers synes jeg han var litt anonym, men måten han skaffet oss straffen på var rutinert da. Det var ellers en fornøyelse å høre Hulsker i studio på TV-Norge etter kampen. Han fikk bekreftet det passe klysete bildet man har av ham, med uttalelser som at «fintene mine pleier å sitte», «ingen i Vålerenga er like rask som meg» osv. Samtidig som han gjorde det på en småironisk litt laidback måte, som i alle fall gjorde at jeg fikk sansen for fyren.