Vålerenga – FC København 0-1

La Manga, 31.01.2005 18.00 Treningskamp, en håndfull tilskuere Vålerenga 0 ( 0)        –         FC København 1 ( 0) 65 Jesper Bech 0-1 Thomas Holm, Ardian Gashi Arni Gautur Arason (Øyvind Bolthof 46) David Brocken (Arnar Førsund i 2. omgang) Amund Skiri Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi (Ragnar Klavan i 2. omgang) Stefan Ishisaki (Thomas Holm 46) … Fortsett å lese «Vålerenga – FC København 0-1»

La Manga, 31.01.2005 18.00
Treningskamp, en håndfull tilskuere

Vålerenga 0 ( 0)        –         FC København 1 ( 0)

65 Jesper Bech 0-1
Thomas Holm, Ardian Gashi

Arni Gautur Arason (Øyvind Bolthof 46)
David Brocken (Arnar Førsund i 2. omgang) Amund Skiri Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi (Ragnar Klavan i 2. omgang)
Stefan Ishisaki (Thomas Holm 46) Ardian Gashi (Mohammed Feller 80) Per Egil Swift Morten Berre (Fredrik Carlsen 80)
Bernt Hulsker (Freddy dos Santos 46) Steffen Iversen (Daniel Fredheim Holm 46)

Lagoppstilling FC København:

Vålerenga tapte for første gang på 8 måneder mot FC København i går kveld etter at Jesper Bech satt inn 1-0 midtveis i 2. omgang. Men det var første kamp på gress i år med mange bytter og mange spillere stinne av trening og tunge. Ingen grunn til panikk ennå altså.

Etter en kjedelig og for Vålerengas del dårlig spilt 1. omgang sto det 0-0. Det rapporteres at Arni Gautur Arason holdt oss inne i kampen de første 45 som ellers var preget av lite samspill og dårlige pasninger. Av det vi kunne skimte på NRK-sporten var det hadde FCK et farlig langskudd, samt en stor sjanse etter en del rot i forsvar. Vålerengas angrepsspill var helt fraværende i hele omgangen.

Skiri derimot har greid seg bra som midtstopper og forsvarsfireren er visst de eneste lagdel som får godkjent i førsteomgang.

Som forhåndsannosert byttes det heftig til pausen og i begynnelsen av 2. omgang har Bolthof kommet inn for Arason, Thomas Holm kommet inn for Ishisaki, Daniel Fredheim Holm for Hulsker og Freddy dos Santos for Iversen. Midtbanen er omrokkert slik at Gashi og Berre spiller på kantene.

Med den nye oppstillingen produseres det atskillig mer i angrep enn i første og Freddy og Daniel på topp virker atskillig friskere enn Bernt Hulsker og Steffen Iversen gjorde.

Men i en brukbar Vålerengaperiode er det FC København som scorer, ved Jesper Bech. Han stikker bak forsvaret og plukker opp en nydelig langpasning lagt i bakrommet. Med god fart runder han Bolthof og kan sette ballen enkelt i mål. Pent og effektivt.

Senere i omgangen, med ca 10 minutter igjen, kom to 16 åringer inn: Mohammed Feller og Fredrik Carlsen, begge på midtbanen for hhv Gashi og Berre. I tillegg kommer Arnar Førsund inn for Brocken, mens Klavan kommer inn for Hovi.

Beholdningen fra kampen var i følge vår rapportør spillet til Skiri og Wæhler som greide seg meget bra sammen.

Angrepsspillet var derimot et trist kapitel der Vålerenga hadde tydelige problemer med å flytte midtbanen oppover på banen i angrepsfasen slik at spissene ble jobbende svært alene. Daniel hadde et par gode sjanser i begynnelsen 2. omgang, mens Freddy blåste et par enorme mot slutten, den siste vist på NRK-sporten: Freddy er litt presset bakfra men ellers helt alene med keeper setter ballen svakt et godt stykke utenfor mål.

Freddy var litt betenkt uten å ta tapet alt for tungt.

– Vi har ikke tapt på 8 måneder, og sånn sett var det kanskje greit å få det unnagjort, og det i en kamp som betydde så lite. Men det å tape ga ikke mersmak for å si det sånn… og de store sjansene jeg blåste var egentlig ikke sjanser i det hele tatt ;-).

På direkte spørmål svarer Freddy at Vålerenga nok var bedre mot Lyn uten at han helt skjønner hvorfor: – Det var forsåvidt uvant å spille på gress, men det forklarer nok ikke dette taper. Nei, vi glemmer dette her og kommer sterkere tilbake senere i uka.

Ellers kan det nevnes at Ardian Gashi og Thomas Holm pådro seg gule kort. Holm for en susende takling av Magne Hoseth som må betegnes som på grensen lyserødt. Bra Thomas! Dommeren var lite å skryte av uten at det forklarer tapet, men i perioder blåste han i stykker kampen.