Esbjerg – Vålerenga 0-1

Royal League 1. runde – Esbjerg Idrætspark 11.11.2004 – 2773 tilskuere Vålerenga fikk en strålende start i åpningskampen i Royal League. Esbjerg ble slått 1-0, og seieren var fullt fortjent for Kjetil Rekdals mannskap – selv om den satt litt for langt inne enn det som strengt tatt burde vært nødvendig. Vålerenga: Arni Gautur Arason … Fortsett å lese «Esbjerg – Vålerenga 0-1»

Royal League 1. runde – Esbjerg Idrætspark 11.11.2004 – 2773 tilskuere

Vålerenga fikk en strålende start i åpningskampen i Royal League. Esbjerg ble slått 1-0, og seieren var fullt fortjent for Kjetil Rekdals mannskap – selv om den satt litt for langt inne enn det som strengt tatt burde vært nødvendig.

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
David Brocken (Per Egil Swift 62) Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Morten Berre (Alexander Mathisen 89) Jørgen Jalland Thomas Holm Freddy dos Santos
Daniel Fredheim Holm (Ardian Gashi 76)
Steffen Iversen

Esbjerg:

Lars Winde – Kolja Afriye, Anders Møller Christensen, Tommy Løvenkrands, Martin Jensen (Jakob Poulsen fra 46.) -Henrik Hansen (Søren Barslund fra 46.), Hans Henrik Andreasen, Jesper Jørgensen, Jan Kristiansen – Fredrik Berglund, Jess Thorup (Lasse Kryger fra 72.).

Hoveddommer: Jonas Eriksson, Sverige.

Både Vålerenga og Esbjerg stilte med sitt beste mannskap for dagen. Den eneste overraskelsen fra Rekdal var at Ardian Gashi startet på benken, mens Jalland og Holm tok plass sentralt på banen.

Vålerenga startet kampen knallbra, og kjørte over sin danske motstander. Gang på gang gikk Vålerenga i angrep med mange spillere, og dette overrasket tydeligvis Esbjerg. Spesielt Jalland var god innledningsvis i kampen. Daniel Fredheim Holm kom til den første avslutningen etter seks minutter, men det knallharde skuddet gikk langt over. Steffen Iversen fikk stå umarkert fra 10 meter fra skrå vinkel, men skuddet gikk i nettveggen.

Men det var bare oppvarming fra hva som kom til å skje to minutter senere. Erik Hagen sendte en høy ball inn i Esbjerg-feltet, Fredheim Holm dempet ballen og hælsparket den til en umarkert Iversen som bredsidet ballen i mål. Fullt fortjent ledelse for Oslos stolthet. Esbjerg kom mer inn i kampen etter dette, mye takket være rufsete spill fra Vålerengas bakre femmer. Arni Gautur Arason var på en ordentlig bærtur etter en drøy halvtime, men selv om han serverte en Esbjerg-spiller ballen på sølvfat, gikk avslutningen like over mål. Sju minutter før pause fikk Fredrik Berglund muligheten til å utligne Vålerengas ledelse, men headingen fra to meter gikk utenfor. Det skulle vise seg å være Esbjergs største sjanse i kampen.

Vålerenga startet den andre omgangen som den første, og gikk i angrep etter angrep. Mens den bakre femmeren var ustabil, var Vålerengas offensive rekke til tider veldig god. Fire minutter i omgangen la Thomas Holm rolig ballen til Freddy Dos Santos på åtte meter, men afromannen skjøt i krysstolpen og ut. Samme mann fikk nok en mulighet noen minutter senere, men denne gangen smalt ballen i tverrleggeren og ut.

Ti minutter ut i omgangen kom kampens mest omdiskuterte hendelse. Iversen lobbet ballen nydelig inn til Morten Berre som plutselig var alene med Esbjerg-keeperen. Berre falt i beste Platoon-stil, og dommeren valgte å gi Berre gult kort for filming. På tribunen virket det som man var delt i synet på om det var filming eller straffe, men alle var enige om at Berre må lære seg å falle som normale folk. Han vil aldri få straffe hvis han faller som han gjør nå.

Arason hadde en bra redning midtveis i omgangen, men det var lite som skjedde mot slutten av kampen. Vålerenga kontrollerte alt som skjedde, og vant fullt fortjent 1-0.

Litt typisk Vålerenga-kamp dette. Laget er overlegent det beste, og får også en scoring. I stedet for å få den avgjørende 2-0-scoringen, lar de heller motstanderen komme mer inn i kampen. Til tross for veldig lavt nivå over forsvarsspillet, klarte laget å ro i land tidenes første Vålerenga-seier i Royal League.