Vålerenga – Sogndal 0-0

Tippeligaen 24. runde – Ullevaal 17.10.2004 – 17.374 tilskuere Vålerenga hadde en gyllen sjanse til å innta tabelltoppen etter at Rosenborg feilet stygt 1-2 lørdag mot Stabæk. Den gang ei. Av en eller annen grunn var det noe som manglet denne søndagskvelden mot vår gamle nemesis Sogndal og dermed ble det ikke mer enn poengdeling. … Fortsett å lese «Vålerenga – Sogndal 0-0»

Tippeligaen 24. runde – Ullevaal 17.10.2004 – 17.374 tilskuere

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Freddy dos Santos
Jørgen Jalland (Tor Henning Hamre 75) Ardian Gashi Thomas Holm (Per Egil Swift 60) Morten Berre
Steffen Iversen Daniel Fredheim Holm (Tom Henning Hovi 65)

Sogndal:

Kenneth Høie – Lars Blixt, Raoul Kouakou (Ahyee Aye Elvis 51), Marco Reda, Kurt Heggestad (Hjelmhag 85)- Rune Bolseth, Kjetil Pedersen, Anders Stadheim – Alexander Ødegaard, Tommy Øren, Ousman Nyan

Kort:

GK Kjetil Wæhler 31 min
37 min Rune Bolseth GK
GK Jørgen Jalland 45 min
GK Erik Hagen 56 min

Hoveddommer: Per Ivar Staberg

En kunne kanskje vente at Sogndal ville komme til Ullevaal for å sloss som løver for å sikre en plass i eliteserien: det har de gjort med hell før. Selv om sjansene til å greie seg var atskillig mindre i år enn sist gang, var det strengt tatt ingen god grunn til at man ikke skulle prøve i hvert fall. Men Sogndal viste fra første spark på ballen at en 0-0 uavgjort, eventuelt komplettert med et kontringsmål mot slutten var dere slagplan for kvelden.

Kanskje en burde minne om mottoet «den som intet våger»? Sogndal våget intet, og vant intet heller. Hverken sympati eller ære, heller ei en mulighet til fortsatt eliteseriespill.

Nok om Sogndal. Vålerenga startet tilsynelatende svært friskt med et avsluttet angrep allerede etter 30 sekunder. Men Daniel Fredheim Holms skudd var dårlig siktet inn.

Så var det slutt på moroa. Vålerenga hadde spillet, men produserte få sjanser og nøyde seg med å pumpe baller inn til Sogndals gode midtstopperpar. Det ble det ikke mange sjansene av.

Etter kvateret har gått får landslagshelten Steffen Iversen stusset en ball videre, men Thomas Holm er det lille skrittet for langt i fra og keeper Høie får avverget. Casa de apostas em Portugal https://betwinner-portugal.com.

Fem minutter senere går blir Berre felt innenfor 16 meteren. Straffe? Kanskje. Dømt ble det ikke.

Vålerenga spiller seg fram til en god del cornere og andre dødballsituasjoner i halvfarlig avstand uten at pulsen synes å bli alt for høy hverken hos oss på sidelinja eller der ute på banen. Det er rett og slett småkjedelig.

Sjanse til å skjelle ut den svake dommeren får vi derimot ofte. Blant annet etter noen svakt begrunnede gule kort og nok en gang da Fredheim Holm går i bakken innenfor straffefeltet. I etterpåklokskapens kalde lys var kanskje den siste avgjørelsen riktig.

Brocken får et frispark fra 25 meter og skyter bra. Omgangens beste sjanse går såvidt utenfor.

Vi regner med at Rekdal har gjort seg klar til tordentale i pausen.

Tordentale kan det har vært, for Vålerenga så atskillig piggere ut i andre omgang. Dessverre så spiller keeper Høie seg også god. Han redder skudd fra Fredheim Holm etter corner, innlegg fra Freddy Dos Santos etter vegg med Brocken, skudd fra Jørgen Jalland.

Så header Wæhler like utenfor kvarteret ut i omgangen.

Steffen Iversen header like over to minutter senere.

Brocken kommer rundt på kanten og legger inn uten at noen er der ballen er.

Etter 65 minutter har Vålerenga corner igjen. Erik Hagen er høyt opp og header mot mål, men Høie har dagen og får en hånd på ballen.

Iversenscoring blir også hindret av Høie et par mintter etter.

Det er nå helt tydelig at dette er dagen da kun et mirakel vi gi Vålerengamål.

Og det mirakelet kommer ikke. Derimot får Sogndal sin obligatoriske sjanse: på en overgang så er nr 10 helt fri midt foran Arason i flere sekunder, men pasningen blir ikke sendt før Vålerenga har rukket å organisere seg sånn halvveis og Sogndals første og siste sjanse renner ut i sanden.

Med stadig mindre tro ser vi Gashi gjøre alt riktig før han skyter i nettveggen, Berre skyte rett på Høie fra 5-meteren, og til slutt Erik Hagen heade over fra god posisjon i kampens siste minutt.

Ja ja. En dårlig kamp måtte komme etter at laget har spilt så bra så lenge. Blant annet er sikkert landlagsgutta slitne etter et svært hardt program. Vi satser på at den dårlige kampen skal revansjeres av to briljante kamper som avslutning på sesongen. Vålerenga kan faktisk fortsatt avgjøre gullkampen (så godt som) på egen hånd. Og vil uansett utfall av neste kamp ha en sjanse til gull i siste runde. Kryss fingrene og hold dere fast!