Vålerenga – Fredrikstad 3-0

Tippeligaen 17. runde – Ullevaal 8.08.2004 – 12.891 tilskuere 3 mål. 3 poeng. 3 skader. Troika. Tress. Treble. Vålerenga hadde et godt tak på Fredrikstad i Tippeligaens 17. runde og skaffet seg 3 meget viktige poeng Vålerenga: Arason Hovi Hagen Wæhler Brocken Gashi Jalland Holm Berre Iversen Fredheim Holm Mål/Kort: 1-0 Holm 20 minutter 2-0 … Fortsett å lese «Vålerenga – Fredrikstad 3-0»

Tippeligaen 17. runde – Ullevaal 8.08.2004 – 12.891 tilskuere

3 mål. 3 poeng. 3 skader. Troika. Tress. Treble. Vålerenga hadde et godt tak på Fredrikstad i Tippeligaens 17. runde og skaffet seg 3 meget viktige poeng

Hoveddommer: Ditlevsen

Kampen nærmest eksploderer i et par kjempesjanser før det har gått to minutter. Først ute er FFk som kommer i et godt organisert angrep allerede etter ett minutt. Jeg rakk ikke å registrere hvem det var som skjøt, men Arason gjør en mesterlig redning på et hardt skudd fra 6-7 meter som hadde retning krysset.

Arason setter i gang raskt og vi går rett i en kontring med lillebror Holm som gir elegant til storebror som stormer inn i boksen og fyrer av. Skuddet er hardt, men litt for skrått og ballen nærmest skrur seg forbi langs målet.

Så er en offensiv Brocken i godt stim oppover høyresiden og sender et godt innlegg til Berre som setter hodet til, men som dessverre ikke får uttelling. En god sjanse igjen og vi aner en kamp hvor det tydeligvis skal bli mye aktivitet foran hver av målene.

Bare 8-9 minutter er passert da Fredheim Holm etter en stygg takling må forlate banen og erstattes av dos Santos. Daniel er vanligvis en type som kommer seg på bena igjen, men denne gangen må han kapitulere.

Dos Santos virker ivrig etter å ha blitt benket for første gang på lenge og får en stor sjanse etter 5-6 minutter på banen. Morten Berre holder som vanlig godt på ballen, gjør et par finter og får lagt inn til Freddy som setter knollen til, men blir forstyrret av en forsvarsspiller slik at vi får et hjørnespark. Panzer er svært offensiv i dag og setter skallen til på hjørnesparket og ballen går i tverrliggeren. Stor sjanse noteres i blokka.

Så kommer dagens første mål. Jalland er involvert i mye på midtbanen. Så også i 1-0 scoringen. Han spiller fint til Ivers (deilig å kunne skrive det…) som spiller videre til Thomas Holm. Holm gjør et par finter, stormer mot målet og skyter godt. Ballen går rett på keeper som må gi retur og da får Holm sin andre sjanse som han ikke bommer på. 1-0!

Vi får et par raske angrep hvor Brocken får avgårde en frispark som treffer muren i det ene og Jalland får skutt like utenfor i det andre. Så gjør FFk en kjempetabbe i eget forsvar og Jalland får igjen en anledning til å samspille med Ivers. Denne gangen er rekkefølgen omvendt. Ivers får ballen av Jalland, men får ikke skikkelig klem på skuddet.

Wæhler drar på seg et gult kort etter å ha vært ufin med en holding mot den raske Brian West etter 28 minutters spill av første omgang.

Brian West er også involvert i en merkelig, litt komisk situasjon etter 33 minutter. Han løper fra hele forsvaret vårt. Kommer på skrå inn fra høyresiden mot en utrusende Arason. Og akkurat når vi aner utligning så forsøker West seg med en chip med det resultat at han tupper i bakken og graver opp et hull på størrelse med Gudbrandsdalen…han tryner og føler seg sikkert ille til mote der han ligger og kaver…Hehe..

Latteren har ikke lagt seg ennå når vi går i et nytt angrep. Jalland er frempå igjen og forsøker seg med en luring foran mål i en blanding av dytteball og skudd. Etter litt klabb og babb får Panzer servert ballen på 8-9 meter og han sklir/sparker ballen som treffer stanga knallhardt. Jeg tipper man finner merker etter den ballen i treverket enda…(Jeg vet at målet ikke er av tre, men når Arne Scheie kan si treverket så kan jeg også…)

Panzer var forøvrig en nesten fullgod spiss i dagens kamp…

En skadet Hovi må forlate banen etter 37 minutter og Swift kommer innpå. Freddy flyttes ned på backplass.

Førsteomgangen avsluttes med et skudd fra Jalland som heller ikke denne gangen blir godt nok, men Jalland presterte mye bra i dagens kamp så det er litt ergelig at han ikke får bedre uttelling på sjansene sine.

Førsteomgangen oppsummert blir; et overtak til Vålerenga, men ingen fullstendig overkjøring slik vi hadde håpet på. Vi har helt klart de beste sjansene og det vanlige problemet med å score.

Vi har ikke foretatt noen bytter når andreomgangen starter.

Ivers stjeler ballen fra en FFK spiller og legger pent til Gashi som får skutt. Det mangler kanskje litt på skuddtreningen for våre gutter for de fleste skuddene går til side for mål i denne kampen.

Gashi får en del juling gjennom kampens gang og det resulterer ofte i at man selv mister besinnelsen. Så også for Gashi sin del. Han legger ned West og får høstfarver servert av dommer Ditlevsen. Frisparket som følger er i en farlig posisjon fra hjørnet av 16 meteren vår, men heller ikke FFK folket har en god dag når det gjelder treffprosenten på skuddene.

Freddy spiller finfint til Jalland i det 54de spilleminutt og Jalland drar av en mann, to menn, tre menn og…bråstopp. Ballen blir klarert ut og vi får et hjørnespark som ikke ender med noe.

Så er målscorer Holm igjennom igjen. Etter kanskje verdens raskeste frispark fra Ivers (fortsatt deilig å skrive det…) mot en Holm på vei gjennom FFks forsvar blir han lagt i bakken av keeper. TV-bildene i ettertid kan kanskje vise noe annet, men jeg orker ikke å ta denne evinnelige straffesparkdiskusjonen…det jevner seg ut sa gutten og dreit i buksa…

Freddy stiller som sedvanlig opp. Legger ballen som sedvanlig på krittmerket. Og putter som sedvanlig sikkert. 2-0!

Hanssen kommer inn for Holm etter 61 minutter.

To minutter etter er Berre på farten etter at Hanssen har vunnet et hodeduell. Han jobber seg ned mot dødlinja og slår fint mot nærmeset stolpe. Der kommer Swift settende og kaster seg frem i reneste «Henke» stil og setter ballen elegant forbi FFk keeperen. 3-0! Vi er sikre på at dette går veien nå. Et klart overtak til Vålerenga i denne perioden og det var egentlig å vente at vi skulle putte mange fler slik det så ut nå.

Men det gjorde vi ikke.

Det blir mange sjanser etter hvert og mange fine kombinasjoner spesielt fra Ivers, Hanssen og Jalland. Sjansestatistikken forteller alt. Jeg har notert 12-13 gode sjanser for Vålerenga og 2-3 for FFK. Et klart spillemessig overtak, men definitivt noe i underkant hva gjelder uttelling på de mange sjansene.

Arason innfrir igjen. Selv om han har en stille dag på jobben gjør han et par-tre gode inngripen. Jalland, Berre og Ivers presterer godt gjennom hele kampen. Hanssen viser gode takter når han kommer innpå. Svært gode og jevne prestasjoner på mange spillere i dag, men jeg setter frem Holm som dagens BB fordi han hadde en mer «offensiv» rolle enn på lenge og også får lov til å score et svært viktig mål.

Også kunne man jo kanskje lansere idéen med Panzer som spiss…