Brann – Vålerenga 1-1

Tippeligaen 16. runde – Brann Stadion 2.08.2004 – 14.091 tilskuere Et sviktende batteri og en strømløs hytte har konspirert for å forhindre at dette referatet skulle nå våre lesere i rimelig tid. Konspirasjonen var vellykket, men nå er VPN på luften igjen: referat følger. Vålerenga: Arni G Arason David Brocken Kjetil Wæhler Eril Hagen Tom … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 1-1»

Tippeligaen 16. runde – Brann Stadion 2.08.2004 – 14.091 tilskuere

Et sviktende batteri og en strømløs hytte har konspirert for å forhindre at dette referatet skulle nå våre lesere i rimelig tid. Konspirasjonen var vellykket, men nå er VPN på luften igjen: referat følger.

Vålerenga:

Arni G Arason
David Brocken Kjetil Wæhler Eril Hagen Tom Henning Hovi (72 Morten Berre
Freddy dos Santos Ardian Gashi Thomas Holm (89 Kjetil Rekdal) Daniel Fredheim Holm (81 Per Egil Swift)
Jørgen Jalland Steffen Iversen

Mål/Kort:

23 minutter Robbie Winters 1-0
1-1 Daniel Fredheim Holm 59 minutter
GK Jalland

Hoveddommer: Roy Helge Olsen

I stekende Bergenssolskinn spilte Vålerenga uavgjort 1-1 mot Brann i en til tider velspilt kamp. Det vil si velspilt ble den først for Vålerengas del i 2. omgang, i de første 45 gikk spillerene i mye av det samme 90%-sporet vi så i kampen mot Lyn. Mye rettet seg etter pausen og Vålerenga tok etterhvert et meget velfortjent poeng hjem til Oslo. Dagens helter? Vi stekte på tribunen var i hvert fall enige om Arni Gautur Arason, Steffen Iversen, Daniel Fredheim Holm som scoret og lange innkast fra Freddy.

Bergen og Brann har endelig greid å bytte ut parkeringsplassen de før bød tilreisende supportere med en tribune som er verdt navnet, og vi 200 eller så som hadde tatt turen kunne finne plasser der mer enn de nærmeste 20 meterene av banen var synlige. Det vil si det hadde de vært dersom ikke et høyst ubergensk solskinn hadde stått oss midt imot. Ingen grunn til å klage på det, det var deilig å stå i solsteika, men noe nyasert syn på offsideavgjørelser eller fellinger på motsatt side av banen kan vi ikke by på.

Kampen åpner friskt og Vålerenga virker spillesugne men det tar ikke mange sekundene før vi ser at det er Brann som vil mest i åpningen. Spesielt Raymond Kvisvik er farlig der han trekker opp det ene Brannangrepet etter det andre ved å holde på ballen, drible av folk og sende presise innlegg inn i boksen. Ellers meget gode Kjetil Wæhler misser en avklarende heading etter to minutter og den første farlige Brannavslutningen er et faktum. Arason avverger det farlige skuddet.

Brann har presset men Vålerenga får til enkelte kontringer og farlige dødballer, det er helt tydelig at Vålerengas spill har godt av en tanksenter i form av Steffen Iversen. Ikke bare i egenskap av et innleggspunkt rett foran mål, men fordi han trekker såpass oppmerksomhet til seg at de andre spissene, Daniel og Freddy får atskillig mer plass å boltre seg på. I første omgang er det Daniel og Vålerengas venstreside som trekker fordeler av dette: de første farlige Vålerengaangrepene kommer derfra.

Ti minutter gått og Vålerenga vakler. Først gir Erik Hagen et frispark såvidt utenfor kanten av 16-meteren. Frisparket er farlig og gir corner, som også blir farlig, Arason redder til ny corner før Vålerenga får avklart. Så får Kvisvik frispark fra 25 meter, det går i muren til ennå en corner. Vålerenga får samlet seg til et farlig angrep: Hovi høyt og presist til Iversen som header såvidt utenfor før Brann er igang igjen. Et kjempeangrep åpner Vålerengas forsvar og McCallister har så godt som åpent mål foran seg. Heldigvis somler han og Tom Henning rekker tilbake og avverger.

Spillet jevner seg litt ut og vi noterer sjanser etter at Freddy med flere prøver å nå Steffen på topp, uten at Vålerenga får mer enn farlige cornere.

Brann skrur opp tempo ett hakk og griper tak i kampen. Et langskudd avler en corner som avler ny corner som gir innkast. Innkastet tas ned, Brannspilleren spiller trill rundt med Gashi og får lagt inn i feltet, der er Jalland litt for langt unna og når avslutningen er god er det lite Arason kan gjøre. 1-0.

Lettere rystet kommer Vålerenga seg til hektene 5 minutter senere når Thomas Holm spiller ut til bror Daniel som finner Iveresen i midten, men pasningen er ikke presis nok. Brann fortsetter på sin side med å produsere farlige angrep og Vålerengas forsvar sliter tydelig med å demme opp for angrepene.

Mot slutten av omgangen kommer det et nydelig angrep fra Vålerengas side. David Brocken skyter hardt, Jalland er nesten på returen og dos Santos jager og når avklaringen. Freddy pumper ballen inn i boksen igjen men Brann får avklart. Like etter kommer Daniel fri på venstrekanten igjen, og denne gangen er det Freddy som header, dessverre over. Det siste vi ser av omgangen er en offsideavblåsning som som de fleste på stadion er misfornøyd med. Umulig å si noe som helst far vår posisjon.

Som sagt synes vi det gikk litt treigt i førsteomgang. Det er mulig Kjetil Rekdal synes det samme for det var et noe mer eksplosivt lag som kom på banen etter pausen. Steffen starter omgangen ved å sende en dårlig pasning til en Brannspiller, men følger opp, stjeler ballen tilbaket og skyter hardt til corner. Corneren burde ha gitt mål, ballen blir headet i undersiden av tverrliggeren og ut såvidt over hodet på Tom Henning.

Brann er farlige frampå de og forsvarsprobleme er tydeligvis ikke helt løst for plutselig er Arason alene med en fremadstormede Brannspiss etter snaue 5 minutter. Vår nye helt avverger skuddet og plukker selv returen. Brann følger på med flere farlige angrep, blant annet etter en kriminelt sløv Gashi tversover pasning, men Arason står som en helt.

Etter snaue kvarteret får Vålerenga innkast høyt oppe på Branns halvdel. Freddy tar kastet, og Freddy kaster utrolig langt! Eller var det en som stusset videre? Spiller ingen rolle, Branns keeper blir dagens dummeste der han ser ballen gå rett over sine utstrakte armer og i hodet på Daniel Fredheim Holm som nikker inn et velfortjent utlikningsmål.

Brann blir uskikre og kamper står og vipper, men Vålerenga greier ikke å gi det lille ekstra som skal til i den psykologiske skyggen av målet. Brann får roet nervene og spillet er jevnt ut kampen. Vi får se en kjempesjanse til hvert av lagene som kunne ha avgjort kampen. Først Vålerenga etter 23 minutter av omgangen da David Brocken sender en nydelig ball til Steffen Iversen. Iversen ser hjørnet av mål, stupheader, og ballen er på vei inn da Branns keeper såvidt får en finger på ballen og får dyttet ut til corner. Så i det 40 minutt kontrer Brann, avklaringen fra Erik Hagen går til en Brannspiller og Arason synes helt satt ut av spill, men på en eller anne forunderlig måte får han løftet beinet og sparket ballen ut av målmunnen.

Slutt på 1-1 etter 5 tilleggsminutter er kanskje ikke urettferdig og kanskje ikke så dumt. VPN sier seg i hvert fall fornøyd.