Tromsø – Vålerenga 2-0

Tippeligaen 9. runde – Alfheim 31. mai 2004 – 6.601 tilskuere Grått, trist og Vålerenga. Beskrivelsen grått og trist forteller ikke bare om værforholdene på Alfheim Stadion mandag, men også om Vålerengas slette innsats i 2-0-tapet mot serieleder Tromsø. De drøyt 300 Vålerenga-supporterne fikk se et Vålerenga-lag som nektet å skape noe som helst fremover … Fortsett å lese «Tromsø – Vålerenga 2-0»

Tippeligaen 9. runde – Alfheim 31. mai 2004 – 6.601 tilskuere

Grått, trist og Vålerenga.

Beskrivelsen grått og trist forteller ikke bare om værforholdene på Alfheim Stadion mandag, men også om Vålerengas slette innsats i 2-0-tapet mot serieleder Tromsø. De drøyt 300 Vålerenga-supporterne fikk se et Vålerenga-lag som nektet å skape noe som helst fremover på banen.

Vålerenga:

Øyvind Bolthof
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi David Hanssen (Morten Berre, 62 min.)
Ardian Gashi Jørgen Jalland (Lars Øvrebø, 78 min.) Thomas Holm Freddy dos Santos
Daniel Fredheim Holm

Tromsø:

(4-4-2) Knut Borch – Thomas Hafstad, Miika Koppinen, Arne Vidar Moen, Morten Pedersen – Karim Essediri (Ole Andreas Nilsen fra 84.), Bjørn Johansen, Roar Christensen, Morten Gamst Pedersen – Ole Martin Årst, Lars Iver Strand (Peter Kovacs fra 90.)

Mål/Kort:

1-0 Bjørn Johansen 57 min.
GK Bjørn Johansen 58 min.
66 min. Kjetil Wæhler GK
2-0 Ole Martin Årst 74 min.
79 min. David Brocken GK
GK Morten Gamst Pedsersen 86 min.

Hoveddommer: Per Ivar Staberg, Harstad

Det regnet stort sett gjennom hele kampen, og nordavinden blåste fra alle kanter. Det eneste som varmet de fremmøtte fra Oslo underveis i kampen, var tanken om en iskald pils på et av byens skjenkesteder senere den kvelden. For på banen fikk man se et lag blottet for offensive ferdigheter noe som resulterte i ett fattig skudd på mål gjennom de drøye 90 minuttene kampen varte.

Morten Berres avslutning 20 minutter før slutt ble det eneste Vålerenga hadde som lignet på en målsjanse. David Brocken kom seg fint forbi på høyresiden, la inn til Berre som avsluttet nærmest liggende på gressmatta foran mål. Dessverre for Vålerenga reddet Knut Borch skuddet.

Da ledet Tromsø allerede 1-0, og håpet om at et lykketreff skulle gi Vålerenga poeng skulle vise seg å være ren ønsketenkning. For bare fire minutter senere la Ole Martin Årst på til 2-0, og sesongens første tap var i realiteten et faktum.

Vålerenga startet kampen svakt offensivt, men virket solide defensivt. Kjetil Wæhler og Erik Hagen ryddet opp bakerst, mens en opplagt Tom Henning Hovi gang på gang stanset Morten Gamst Pedersen. Årst satte ballen i mål ti sekunder etter at dommeren blåste av for offside etter et knapt kvarter, og Øyvind Bolthof holdt på å rote ballen i mål etter et skudd fra samme Årst seks minutter før pausen. Jørgen Jalland satte ballen i mål to minutter senere, men også dette ble avblåst for offside. På overtid kom Jalland seg til skudd, men ballen gikk i bue over både keeper og mål. 0-0 var pauseresultatet etter en nitrist omgang hvor ingen av lagene egentlig skapte noe som helst.

Tromsø fortsatte kjøret i andre omgang, og tok også fortjent ledelsen etter 11 minutter. Miika Koppinen headet ned til Bjørn Johansen etter en corner, og veteranen tuppet inn ballen bak en noe passiv Bolthof. Vålerenga måtte frem på banen, men klarte ikke etablere noe som helst offensivt. Gang på gang rotet man seg bort og pasningene gikk enten ut over sidelinja eller til en Tromsø-spiller. Men selv om det så mørkt ut, øynet Vålerenga-supporterne sjansen på en ufortjent scoring da Berres skudd ble reddet, men toppscorer Årst punkterte kampen da han pirket ballen over streken etter et Tromsø-frispark 16 minutter før slutt.

Vålerenga måtte nå score to ganger, men var aldri i nærheten. I stedet var det Tromsø som kjørte på, og laget burde strengt tatt økt ledelsen mot et Vålerenga-lag som spilte som et bunnlag.

Kjetil Rekdal og hans mannskap bør fortere enn snarest glemme denne kampen. De fleste av spillerne leverte årsverste, og virket umotiverte og trege i alt det de foretok seg på banen. Midtbanen lakk som en sil og skapte ingenting fremover på banen. Vålerengas ensomme spiss, Daniel Fredheim Holm, fikk sjeldent noen baller å jobbe med, og når han fikk det rotet han den bort igjen.

Mye må skje for at Vålerenga skal fortsette å kjempe i toppen, for mandagens kamp var et gufs fra en fortid vi i Vålerenga kjenner så alt for godt.