Vålerenga – Bodø/Glimt 1-0

Tippeligaen 1.runde – Ullevaal 13.04.2004 – 9.777 tilskuere ENDELIG ! Ikke siden 1979 har Vålerenga slått fisketølpera fra Bodø. Ikveld slo gutta til, og herregud for en deilig følelse. Det var ikke den beste kampen jeg har sett, men hva betyr vel egentlig det? Ingen verdens ting. Endelig fikk svina svi. Vålerenga: Pa Dembo Tourray … Fortsett å lese «Vålerenga – Bodø/Glimt 1-0»

Tippeligaen 1.runde – Ullevaal 13.04.2004 – 9.777 tilskuere

ENDELIG ! Ikke siden 1979 har Vålerenga slått fisketølpera fra Bodø. Ikveld slo gutta til, og herregud for en deilig følelse. Det var ikke den beste kampen jeg har sett, men hva betyr vel egentlig det? Ingen verdens ting. Endelig fikk svina svi.

Vålerenga:

Pa Dembo Tourray
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi Jørgen Jalland Kjetil Rekdal (Thomas Holm 64. min)
Daniel Fredheim Holm (Runar Normann 80. min) Freddy Dos Santos Morten Berre (David Hanssen 69. min)

1. Omgang:

Første fem min: Vålerenga tar grep fra start, B/G har ikke ballen mye, og skaper ingenting. Vålerenga skaper noe, men er ikke spesielt farlige.

10. min: B/G får en corner, de begynner allerede nå å drøye tiden. Makan til møkkalag finnes bare få andre steder i resten av Norge.

12. min: Ardian leker med to B/G forsvarere på høyresiden, får lagt inn, men det blir avverget.

13. min: B/G er frempå for første gang i kampen, ett skudd blir fyrt av, Pa strekker seg og avverger skuddet som kommer langs bakken.

16. min: B/G har våknet bittelitt, fyrer av ett godt skudd. Ballen treffer tverrliggeren, og smeller ned på streken. Heldigvis går ballen utover, noe som vanligvis betyr at ballen aldri har vært over streken. Vi slipper med skrekken.

17. min: Brocken viser seg frem på høyresiden, nydelig innlegg, men dessverre ikke godt mottatt inne i feltet.

26. min: Kjetil Rekdal pådrar seg et gult kort. Dommeren har allerede gjort seg bemerket med flere fatale avgjørelser, dette v ar vel strengt tatt litt hard dømming, men ok, jeg lar det passere. Det skulle vise seg at dommeren igjen kommer i fokus, og det er ikke første gang. Syke mann.

34. min: Ardian gløder nå. Han er vanvittig god når han denne gangen mottaren ball feilvendt i lengderetningen og grisefinter ut en B/G back. Skuddet fyker imiddlertid likeover.

Resten av omgangen eies helt og holdent av Vålerenga. Men ingen store sjanser blir skapt. B/G er lamslåtte, og bare fortsetter å drøye tid, mæle ballen oppover uten mål og mening og de klarer så vidt å ri av omgangen.

2. Omgang:

56. min: B/G på en sjelden visitt i nærheten av VIFs mål. Litt slapt av forsvaret vårt her. Men Panzer rydder greit opp.

64. min: Sjefen sjøl byttes ut mot Thomas Holm. Kjetil gjorde en grei innsats. Litt anonym, men det betyr ikke at han ikke gjorde jobben.

66. min: 1-0 Jørgen Jalland. Jeg hadde det på følelsen at Jørgen skulle putte idag. Jeg sa det fra første stund. Det er så ufattelig deilig å ha rett i sånne situasjoner. Tusen takk Jørgen, målet varmet ufattelig på en ellers kald vårkveld.

69. min: Morten Berre går ut, David «Tarzan» Hanssen kommer inn. Morten gjorde en veldig bra innsats idag. Godt å se at sluttsesongen ifjor ikke bare var et blaff. Jeg har troa på deg igjen, Morten. David Hanssen får ikveld tilnavnet Tarzan. Dette fordi han likner på han, og det så ut som om han prøvde å hoppe/danse som Tarzan ved et par annledninger idag. Kanskje litt under pari idag, men vi alle vet at det bor en skikkelig fotballspiller i David.

71. min: En ikke ukjent Kjølner viser gamle kunster (fra tiden i VIF trøya). Han klarer det kunststykket å forstyrre egen keeper i duell med Freddy Dos. Freddy er nær ved å snappe ballen, og med helt klink åpent mål hadde det bare vært å sette ballen inn. Men Freddy når aldri ballen dessverre. Synd, men samma det nå i ettertid.

74. min: Ardian blir slakta ned nøyaktisk 16,5 meter fra B/Gs mållinje, Frisparket tas av David Brocken, det går rett i muren, Thomas Holm kliner til på returen, men ballen suser et par meter over mål.

80. min. Daniel Fredheim Holm forlater banen til fordel for Runar Normann. Daniel gjorde en kjempeinnsats i først omgang, mange vakre finter og lure løp. Litt lite synlig i 2. omgang, men han fikk heller ikke noe særlig å jobbe med. Det holdt til BB idag.

87. min: Vi er 6 minutter (3 min tilleggstid) fra vår første seier over fiskera siden 1979. B/G får corner, den havner uti feltet, og det fyres av 2-3 skudd. Men VIF krigerne ofrer seg i tur og orden. Ballen mæles ut, og faren over.

Det siste som skjer før den fatale dommeren blåser av kampen, er en B/G corner. Heldigvis blir den raskt ekspedert ut, og kampen blåses av.

For en følelse. Før det første vinner vi åpningskampen, og det over B/G, som vi har slitt med i maaaange år. Igjen TUSEN TAKK Jørgen Jalland. Du er dagen helt.

Det skal også nevnes at vår nye keeper, Pa, gjorde en bra innsats idag. Hans første tippeligakamp, og en god debut. Måtte han bli hos oss.

Banens helt: Jørgen Jalland

Banens beste: Daniel Fredheim Holm.

Tillegg: VPN kommer også i år til å gi spillerne karakterer. Disse vil ikke nødvendigvis sammenfalle helt med kampreferentens syn på kampen. Poenget er at spillerbørsen gis av samme mann hver gang, og danner grunnlaget for kåring av årets spiller mot sluttten av sesongen. Hvem som skriver kampreferater varierer derimot noe fra gang til gang. F. eks. mener dagens kampreferent at banens beste er Daniel Fredheim Holm, mens ansvarlige for spillerbørsen anser Gashi som dagens mann. Vi ser ikke dette som noe problem, hver mann sin mening, og over en hel sesong vil nok snittet på spillerbørsen gi det beste inntrykket av spillernes prestasjoner.