Lillestrøm – Vålerenga 2-2

Treningskamp – Åråsen 4.april 2004 – 2139 tilskuere I siste treningskamp før sesongstart møtte vi Lillestrøm og bet sånn noenlunde fra oss. Etter å ha ledet med to mål burde man kanskje ikke være fornøyd, men kampen sett under ett skulle ikke tilsi noe annet. Lagoppstilling Vålerenga: Pa Dembo Touray (Øivind Bolthof 46) David Brocken … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 2-2»

Treningskamp – Åråsen 4.april 2004 – 2139 tilskuere
I siste treningskamp før sesongstart møtte vi Lillestrøm og bet sånn noenlunde fra oss. Etter å ha ledet med to mål burde man kanskje ikke være fornøyd, men kampen sett under ett skulle ikke tilsi noe annet.

Lagoppstilling Vålerenga:

Pa Dembo Touray (Øivind Bolthof 46)
David Brocken Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi Runar Normann
David Hanssen (Thomas Holm 65.) Jørgen Jalland Ardian Gashi Per Egil Swift (Tommy Edvardsen 84)
Tor Henning Hamre (Lars Øvrebø 84) Daniel Fredheim Holm (Freddy dos Santos 65)

40 min. 1-0 Per Egil Swift (straffe)
50 min. 2-0 Ardian Gashi
Arild Sundgot 1-2 77. min
Arild Sundgot 2-2 82. min

Kampreferat:

Det har ikke gått mer enn 30 sekunder før LSK er frempå og skaffer seg et hjørnespark. Ikke akkurat noe drømmestart, men Pa plukker ned ballen uten noe større problem. Det ser et øyeblikk ut som om han skal fomle ballen. Dommeren har imidlertid fått med seg dytting og blåser frispark for Pa.

Minuttet senere er Daniel Fredheim Holm på et lite raid på venstre siden. Får kommet seg helt ned til LSKs dødlinje og får også avgårde et skudd. Baron står godt plassert og vi noterer «liten sjanse».

4 minutter. Pa legger til rette «sølvkula» og druser til en av sone mange utspark. Vanvittig kraft i de lårene der.
Måtte bare nevne det…

Vi får vårt første hjørnespark etter 12 minutter. Brocken legger fint inn i midten av feltet. Det er ingen av våre som plukker og vi får derfor ingenting ut av det.

13 minutter. Powell er på farlig fremmarsj og kommer seg inn i straffefeltet vårt. Runar Normann ruser til og knæbber ballen fra Powell. Powell stakkars ser litt betuttet ut der han står igjen uten ball, og uten å bli felt engang.

Spillet bærer så langt preg av å være uten særlig klar organisering fra noen av lagene. De sjansene som dukker opp er litt sånn «troll i eske» og mye av spillet foregår på midtbanen.
Igjen er vi forferdelig dårlige på andreballen. Er det en ting som Newcastlekampen viste var det at andreballen er uhyre viktig i forhold til å gjøre en god kamp.

20 minutter. LSK farlig frempå med et fint innlegg. Vi står godt i forsvaret og får avklart.

22 minutter. Runar Normann får som ventet en masse tilrop fra pipp-pipp-tribunen og gir tilsvar med å slå hva som kunne se ut som 7-8 overstegsfinter før han runder mannen sin og legger inn.
Han passet selvfølgelig på å gjøre det rett foran tribunen hvor kanarifansen satt. Breialt!

Flere av de som har vist god form i det siste er desverre nokså usynlige hittil i kampen. Swift, Gashi og Jalland forsvinner litt mellom de gulkledde. Brocken og Normann er således i andre enden av skalaen og fremstår trygge og sikre i valgene.

Etter 30 minutter får Brocken en fin tversoverpasning som åpner forsvaret til LSK. Han legger fint inn og ballen når Hanssen som legges konant ned rett utenfor 16 meteren. Swift stiller opp og vi fleiper litt at han sikkert kommer til å «lompe» den inn slik han gjorde mot oss for Lyn. Og skuddet blir desverre bare en lompe.

35 minutter. En fin stikker til Hanssen som stormer frem på høyresiden og legger an til skudd. han sikter seg inn på lengste hjørnet. Han skyter, treffer en LSK spiller og ballen går dessverre utenfor.

40 minutter. Mange gode initiativ følger hverandre. Daniel er frempå og skaffer oss et hjørnespark. Klabb og babb og nytt hjørnespark. Kort variant denne gangen. Ballen slås til Gashi som stormer mot mål, men legges i bakken på 16 meteren. Brocken stiller seg opp på det etterfølgende frisparket. Han kliner til og en LSK spiller er oppe med hånden og vi får straffe.

Per Egil Swift (Jeg trodde først det var Brocken. Manglende flomlys og skjeve hornhinner får ta skylda…) setter ballen fint til venstre for Baron. 1-0! Eller 0-1 rettere sagt.

Etter pausen har Bolthof kommet inn i målet. Pa gjorde en høvelig innsats i første omgang, men ble heller ikke satt på de aller største prøvene.

Vi har spilt i rundt 5 minutter når vi er i angrep og får etablert et lite press på LSK. Først kjemper vi oss til ballen i LSKs målområde og er også hissige på andreballen. Ballen slås over til Gashi som fra 20 meter klinker til og setter ballen likeså godt i krysset! «Du hadde ikke fått inn et frimerke mellom ballen og stanga…» 0-2!

56 minutter. LSK er frempå. To-tre mann kjemper om ballen i vår boks og Bolthof ruser frem og blir liggende etter et sammenstøt. Han er på bena i løpet av et par minutter.

SPillet bølger nå litt frem og tilbake og igjen er det på midtbanen det foregår. Ingen store sjanser og lite etablert spill. Det virker igjen litt tilfeldig når sjansene dukker opp.

Freddy dos Santos og Thomas «Limer»n» Holm kommer inn etter 65 minutter. David Antonius Hanssen og Daniel Holm byttes ut.

Så er det tid for redusering. Baron skyter ut og ballen stusses videre til Sundgot som plutselig befinner seg helt alene med Bolthof etter en fatal feilbedømt offsidefelle fra vår forsvarsrekke. Sundgot setter ballen forbi Bolthof som sånn sett ikke kan klandres.

Så er Sundgot på ferde igjen. Han krangler seg til ballen og får dyttet den videre. Den treffer en av våre spiller og spretter tilbake og Sundgot kan plassere ballen forbi Bolthof. På under fem minutter har Sundgot sørget for status quo.

85 minutter. Hanssen og Swift ut, Edvardsen og Holm inn.

En del mindre sjanser skapes i minuttene som følger. Og et par hjørnespark, men ellers så det ut som om 2-2 var et greit resultat for spillerne også.

Ingen tilleggsminutter og kampen blåses av etter 90 spilte minutter. Oppsummert; en liten nedtur i og med at vi leder 0-2, men samtidig så var det LSK som hadde deler av kampen og mer initiativ enn oss. Vi får aldri etablert noe skikkelig angrep med unntak av to-tre tilfeller. Stillingskrig på midtbanen og mye kjemping fysisk slik det sedvanlig er mot LSK.

BB: Brocken og Normann.