Vålerenga – Skeid 3-1

Treningskamp – Vallhall 21.01.2004 – ca 1000 tilskuere Med mange nye fjes og, etterhvert, mange juniorspillere eksperimenterte Vålerenga seg fram til en enkel 3-1 seier over et Skeidlag som også var preget av ungdom og tidlige sesongforberedelser. Uansett hvordan en vrir og vender på det så er det bedre å vinne kamper enn å tape … Fortsett å lese «Vålerenga – Skeid 3-1»

Treningskamp – Vallhall 21.01.2004 – ca 1000 tilskuere

Med mange nye fjes og, etterhvert, mange juniorspillere eksperimenterte Vålerenga seg fram til en enkel 3-1 seier over et Skeidlag som også var preget av ungdom og tidlige sesongforberedelser.

Uansett hvordan en vrir og vender på det så er det bedre å vinne kamper enn å tape dem eller, NB til Vålerengas trenerkorps, å spille uavgjort. Slik sett må man si seg fornøyd med sesongåpningen, selv om kampen ikke var viktigere enn det en ubetydelig 2×40 minutters kamp en onsdag ettermiddag midt i januar kan være. Vålerengas mål ble scoret av Freddy dos Santos, Morten Berre og Espen Næss Lund.

Årets første kamp ble avviklet kl 16.30. Det klokkeslettet betyr kø, eder og galle for alle bilkjørende Osloborgere, noe som serveres som en slags unnskyldning for at denne referenten ikke rakk fram før det var gått 10 minutter av kampen. På det tidspunktet ledet allerede Vålerenga – Freddy dos Santos satt en straffe etter at David Hanssen ble dratt ned i feltet. Klar straffe ifølge vårt T-banefarende kampfølge – som faktisk hadde rukket fram til kampstart. Samme kampfølge sa forøvrig at vi forsinkde ikke hadde gått glipp av noe som helst annet i de første 10 minuttene.

Det første vi fikk med oss var dermed Per Egil Swifts første frispark som Vålerengaspiller. Swift skyter hardt, men rett i armene på keeper fra ca 20 meter.

Det skjer ikke stort annet de neste 10 – 15 minuttene av kampen heller og referenten får god tid til å lure på hvem Vålerengas backer er … samt å legge merke til at Per Egil Swift kommmer til å forsterke laget, at Morten Berre synes å være i form, og at Tor Henning Hamre synes plasseringssikker og spillesugen.

Venstrebacken skjønner man etterhvert er ingen ringere enn Runar Normann. Han viser seg fram ved stadige offensive løp langs venstrelinjen. Etter 27 minutter vinner Normann et innkast høyt oppe på banen etter et slikt løp. Freddy tar kastet og ballen går inn til Tor Henning Hamre som har ryggen til mål. Hamre trikser litt før han, fortsatt med ryggen mot mål, løfter ballen foran mål der Morten Berre scorer sikkert og godt med hodet.

Vålerenga, ved Morten Berre, får blod på tann og fortsetter presset. Etter god kjemping minuttet etter målet får Berre skjøvet ballen til Per Egil Swift til venstre for Skeids 16-meter. Innlegget som følger åpner hele Skeidforsvaret, og burde ha resultert i et mål i protokollen.

Etter halvtimen får Skeid sin første farlige sjanse på et frispark fra 20 meter. Frisparket tas på beste Arsenalmaner raskt og før Vålerengaforsvaret er klart. Men ballen settes utenfor.

Det følger 7 – 8 minutter der Vålerenga dominerer og der Morten Berre har flere avslutninger enn han prøvde seg på i hele fjorårsesongen. Vi er ellers svært fornøyd med Jørgen Jalland, Per Egil Swift, Erik Hagen, Runar Normann samt «mysteriebacken» på høyre kant, nemlig belgiske David Brocken.

Skeid får til et farlig angrep i det 40. og omgangens siste minutt. Men det hele munner ut i meningsløse driblerier.

I den korte pausen byttes hele 4 juniorer/unge spillere inn og styrkeforholdet mellom lagene jevner seg noe ut. Skeid får blant annet til en fin overgang etter 42. minutter, men avslutningen er et svakt skudd fra 30 meter som Magnus Hjulstad redder uten problemer.

Jevnt eller ikke, det er Vålerenga som scorer først i 2. omgang. Espen Næss Lund mottar en pasning inne i 16-meter med to mann i ryggen. Han vender elegant av begge to og setter ballen forbi keeper – bra jobba!

Vålerenga har full kontroll og det er egentlig mot spillets gang at Skeids Henrik Salveson får kranglet seg forbi Erik Hagen og ned til dødlinja. Hagen lar ham skyte fra en «umulig» vinkel og Magnus Hjulstad ser ut til å tro at ballen går høyt over, eller i hvert fall langt utenfor. Men lobben har en vidunderlig skru og går utrolig nok i mål. En flott prestasjon.

Det kunne lett blitt 3-2 etter at Kenneth Sørli misser grovt i forsvar og Skeidangriperen kommer alene med Hjulstad. Heldigvis vil Vålerengakeeperen vise fram mer enn feilvurderinger og tar fram en klasseredning. Og 3-2 hadde vært et svært litt vel smigrende resultat for Skeid.

Alt i alt en hyggelig onsdagsettermiddag. Vi gleder oss allerede til lørdagens kamp mot Stabæk, der vi lover blant annet å få greie på hvem Vålerengas spiller nr. 20 – som gjorde bra ting på høyresiden og midt på midtbanen gjennom hele 2. omgang – er.

Kampfakta:

Freddy dos Santos (straffe)      1-0      6. min
Morten Berre     2-0     27. min
Espen Næss Lund     3-0     53. min
67. min     3-1     Henrik Salveson