Vålerenga – Sogndal 2-4

Treningskamp Vallhall – 8/2-2003 – 501 tilskuere Vålerenga 2 (1) – 4 (2) Sogndal Kjetil Rekdal 1-0 20. min 32. min 1-1 Aleksander Ødegaard 33. min 1-2 Rune Buer Johansen Kjetil Rekdal 2-2 55. min 58. min 2-3 Aleksander Ødegaard 68. min 2-4 Robbie Russel Lagoppstilling, Vålerenga: Magnus Hjulstad Ronny Døhli Andreas Augustson (Jonas Krogstad … Fortsett å lese «Vålerenga – Sogndal 2-4»

Treningskamp
Vallhall – 8/2-2003 – 501 tilskuere

Vålerenga 2 (1) – 4 (2) Sogndal
Kjetil Rekdal 1-0 20. min
32. min 1-1 Aleksander Ødegaard
33. min 1-2 Rune Buer Johansen
Kjetil Rekdal 2-2 55. min
58. min 2-3 Aleksander Ødegaard
68. min 2-4 Robbie Russel

Lagoppstilling, Vålerenga:
Magnus Hjulstad

Ronny Døhli Andreas Augustson (Jonas Krogstad fra 46.) Kjetil Wæhler Bjørn Arild Levernes (Espen Næss Lund fra 46.)

Thomas Holm Kjetil Rekdal Pa Modou-Kah

Morten Berre (Lars Øvrebø fra 82.) Tobias Grahn Kristen Viikmäe (Stian Ohr fra 46.)

Lagoppstillling, Sogndal: Terje Skjeldestad – Rune Buer Johansen – Raoul Kankao – Robbie Russel – Christian Kalvenes – Marco Reda – Rune Bolseth – Anders Stadheim- Tommy Øren – Aleksander Ødegaard – Kristian Ystaas

Dommer: Espen Berntsen, Vang
Linjedommere: Jan Petter Randen, Hof, Svein Haugom, Vang
Gule kort Vålerenga: Morten Berre. Gule kort Sogndal: 2 stk
Røde kort Vålerenga: ingen. Røde kort Sogndal: ingen

Åres første tap i boks
Et Vålerenga i utakt tapte fortjent mot et aggressivt og sedvanlig usympatisk lag fra stedet gud glemte og fanden forlot: Sogndal.

VIF får corner allerede etter 1 minutt, som klareres ut i det store intet. Etter 5 min er Sogndal i angrep, og avslutter med et hardt skudd som stryker tverrliggeren bak Hjulstad, som har nok avstand mellom seg og målet til at skuddet ville gått inn om det hadde vært en tanke lavere.

I åpningsminuttene er kampen severdig, med tempo og innsats langt over det vanlige i treningskaper på denne årstiden.

Thomas Holm og Tobias Grahn samspiller fint ute på høyrekanten i det 9. minutt, men det resulterer bare i en innholdsløs corner.

Sogndal svarer med angrep, og er farlig nær en stor sjanse, som Andreas avverger med god plasseringsevne og kontant forsvarsspill.

VIF har en brukbar periode, et langt innlegg fra T. Holm når nesten Pa, og like etter er en dupp av et skudd nesten i i mål.
1-0 kommer etter 20 minutter. Rekdal står upresset på ca 20 meter og skyter hardt til høyre for keeper. Vakkert.

Etter 26 minutter kjemper Pa seg til en corner, T. Holm slår lavt på første stolpe, og skaper problemer for Sogndals forsvar.

Minuttet etter er Hjulstad på Bartheztur utenfor 16-meteren, og feilberegner når han skal heade. Ballen treffer ham midt på hodet, men forsvaret kommer til og redder situasjonen.

VIF har en kjempesjanse da Viikmäe felles like utenfor 16-meteren til Sogndal. Rekdals frispark treffer hodet til Pa, som header like utenfor. Magnus Hjulstad tar seg nok en tur utenfor 16-meteren og nikker ballen, men denne gangen er inntredenen vellykket.

VIF presser høyt, og midtbanen vår er ikke synlig engasjert på egen banehalvdel. Sogndal forsvarer seg godt, og contrer. Etter 32 minutter står det 1-1, da A. Ødegaard får stå alene inne i VIF-boksen. Skuddet er lavt, hardt og godt plassert til side for Hjulstad. Så skjer det som ofte skjer minuttet etter scoring, nemlig et nytt mål. 1-2 kommer fordi VIF har strekk i laget og forsvaret er overlatt til seg selv. Rune Buer Johansen spiller seg lett gjennom et noe tafatt VIF-forsvar, og avslutter med skudd som går rett inn. All optimismen i laget synes å være borte i en periode, helt til Ronny Døhli tar saken i egne hender (eeh, blødme-alert: ballen i egne bein). Han drar av 3 mann på egenhånd og spiller seg gjennom SILs forsvar på høyrekanten, passer til Tobbe som er umarkert på ca 12 meter, men han avslutter svakt og like utenfor.

Like før pause får vi se Enga spille five-a-side for første gang i dag, artig! VIF starter på egen halvdel og spiller seg flott gjennom resten av banen, men avslutningen havner like utenfor igjen.

I 2. omgang har vi rokkert på laget og flyttet Pa og Holm ned i forsvar, og ut med Andreas og Ørni. Det var ikke akkurat noe sjakktrekk. Real Madrid har neppe tastet seg gjennom innvalgmenyen til VIF/Kjenner i ettermiddag fordi de ble superimponerte av stopperjobben til Pa… Jeg syns Pa klarte seg helt bra i første omgang, men i andre var han under pari, sammen med store deler av laget.

Etter 52 minutter gjør en saftkoker seg til dagens første virkelige hat-objekt i det han takler Stian Ohr stygt. Ohr skriker og blir liggende. Det både så og hørtes rimelig vondt ut, men han er heldigvis på beina etter en liten stund.

3 minutter senere har VIF fint angrepspill med flere muligheter for å avslutte, helt til «I» mottar ballen fra Grahn, kliner til fra ca 16 meter og det står 2-2. Tilfeldig at Rekdal scorer begge våre 2 mål i dag? I think not. Det handler om avslutningsferdigheter og plasseringsevne, dessverre viste ingen av våre andre spillere alt for mye av dette i dag.

Resten av omgangen ble en NITRIST affære. SIL scorer 2 ganger, begge gangene etter SÆRDELES TAFATT OG TALENTLØST forsvarsspill. VIF står & ser på / sover / peller seg i nesa / har hoftefeste på helt feil tidspunkt. Det er rett og slett pinlig å se når Robbia Russel umarkert får nikke inn 2-4 målet på en retur. Midtbanen må ta sin del av «æren», det er en stund siden jeg har sett et Vålerengalag som i så liten grad ofrer seg for hverandre som i dag. Samhandlingen og kommunikasjonen mellom forsvar og midtbane bar preg av nye spillere og uklare ansvarsområder.

Etter ca 70 min blir Ronny Døhli grisetaklet, reiser seg fly forbanna og dytter bonden som felte ham, og det er nesten så vi får en aldri så liten catfight.

På tampen av omgangen hadde VIF to brukbare muligheter til å score, den første som en følge av at Sogndalforsvaret hadde problemer med å klarere.

Alt i alt en kamp laaangt under middels. VIF viste innimellom fine takter, men i det store og det hele var årets første tap vel fortjent. Savnet av Panzer var åpenbart, og dersom Andreas blir skadet er jeg redd vi er nede i sumpa før vi rekker å si «Gammelost».