Vålerenga – Moss

Treningskamp Vallhall – 5/2-2003 – 200 tilskuere Vålerenga 4 (1) – 3 (1) Moss FK 16. min 0-1 Mossespiller ( Brenne?) Tobias Grahn 1-1 30. min 54. min 1-2 Mossespiller Tobias Grahn 2-2 59. min 62. min 2-3 Mossespiller Pa-Modou Kah 3-3 75. min Espen Næss Lund 4-3 89. min Lagoppstilling, Vålerenga: Øyvind Bolthof Ronny … Fortsett å lese «Vålerenga – Moss»

Treningskamp
Vallhall – 5/2-2003 – 200 tilskuere

Vålerenga 4 (1) 3 (1) Moss FK
16. min 0-1 Mossespiller ( Brenne?)
Tobias Grahn 1-1 30. min
54. min 1-2 Mossespiller
Tobias Grahn 2-2 59. min
62. min 2-3 Mossespiller

Om det å komme tilbake…
Det ble ikke noe karnevalstemning i Vallhall da mossekråkene inntok kunstgresset i dag. Det ble en målrik kamp, men resultatet står ikke i stil med det spillet som ble prestert. En del gode kombinasjoner riktignok og et inntrykk at Vålerenga egentlig hadde kontroll i en kamp som også gjorde at vi fremdeles er ubeseiret mot norske lag i Vallhall. Vi har kun tapt mot svenske GIF Sundsvall.

De første minuttene av kampene er det egentlig lite som skjer. Enkelte tilløp til angrep, men ingen reelle sjanser hos noen av lagene. Etter 7 minutter får imidlertid Moss i vei et skudd fra et stykke ut på banen, men Bolthof har ingen problemer med å redde. Vi kommer i angrep etter 10 minutters spill og ballen blir slått i retning av Ohr som hopper over og lar den gå videre til Tobbe. Vår svenske lirare får ikke gjort noe konstruktivt og skussler egentlig bort en nokså god sjanse.

Kvarteret er passert da vi får et frispark et par meter utenfor Moss» 16 meter. Kjetil «I «e fus i alt» Rekdal stiller opp og skyter. På et eller annet tidspunkt i karrieren har han nok gjort det bedre…ballen går over.

Kråkekeeperen slenger i gang det påfølgende angrepet og ballen jobbes over til vår banehalvdel og det legges inn fra vår venstreside. En mossespiller får lov til å gå opp helt alene og setter pannebrasken til og 1-2 er et faktum. Passivt forsvarsspill er notert i blokka.

17 minutters spill og Grahn er involvert i en situasjon som like godt kunne endt som straffe som ikke å gjøre det. Han blir holdt inne i 16 metersboksen, men er vel kanskje litt for kjapp med å slenge opp armene i slik manér han har for vane å gjøre.

Ingen av lagene har egentlig tatt føringen og det er nok mest bekymringsverdig for vårt vedkommende.

19 minutter. Pa er på et av flere raid på høyresiden og viser ålreite tendenser selv om han ikke hadde overbevist noen fra hverken Real Madrid eller Blackburn.

26 minutter. Moss nærmer seg vår 16 meter med en hel angrepsrekke, men ballførerern som forblir anonym, skyter i stdet for å gi ballen videre og Bolthof har god tid til å stelle seg bak ballen.

Midt i en liten periode med mossepress finner Tobias ut at det er på tide med litt Tobbe-show. Han drar først av en mann og så en mann til. Han har god fart og fra 12-13 meter får han avgårde et godt skudd. Mossekeeperen redder i første omgang, men må gi retur og da er Tobias frempå igjen og slår ballen i mål med kneet. 1-1 og opphenting nummer én. Tid: 30 minutter

Fem minutter senere er Moss frempå med en farlig sjanse. På en lang tversoverball får en kråke lagt an på et godt volleyskudd og Bolthof må strekke seg fult ut og får slått ballen over. Hjørnesparket som følger blir det ingenting av og resten av omgangen forløper forholdsvis kjedelig med unntak av Berre som trer litt frem i rampelyset med et par kjappe dragninger og en tunnel nede ved Moss sin dødlinje.

Eirik Sæther går ut i andre omgangen og blir erstattet av Johan Arneng. Vi legger om til ny formasjon hvor Thomas Holm trekkes ned i midtforsvaret og vi går over til noe som ser ut som 3-4-3.

Jonas Krogstad stusser etter 48 minutter ballen til Grahn som får skutt fra 8-9 meter, men skuddet blir for enkelt og for løst. Så er Jonas igjen involvert da han to minutter etter legger igjen ballen til sjefen sjøl. Fra 6,23 meter legger han an som han aldri har lagt an før og smeller ballen 6,23 meter over. Fra der hvor jeg satt så det ut som om han visste at dette kunne ha sett komisk ut fra tribunen og innbytterbenken…

Vålerenga har et aldri så lite initativ i begynnelsen av denne omgangen og da er det jo bare rett og rimelig at Moss kan komme til sin første sjanse og score…54 minutter, mossecorner, passivt forsvar, god angrepspiller, mål og 1-2.

Moss bytter ut målmann sin og for meg var det morro å se at det finnes kjekke mennesker i Moss også. Fyren var nemlig prikk lik meg selv…Noe som ble behørig kommentert fra folk rundt meg også.

Kampen bølger nå litt frem og tilbake og begge lagene har problemer med å komme til de virkelig giftige avslutningene.

Kampens andre omgang er 14 minutter gammel da vi har jobbet oss til et hjørnespark. Ohr skrur hardt mot Rekdal som er plassert foran klyngen inne i 16 meteren. Han hælsparker ballen videre i en bue over de nærmeste gulkledde og rett på det langhårede hodet til Tobias Grahn. Han har ingen problemer med å skalle inn ballen. 2-2 og opphenting nummer 2.

Det er gått mindre en 4 minutter siden vår scoring da Moss fårt straffe etter at Døhli feller en kråke på fult firsprang inn i vår boks. Straffen er klar, men vi har minuttet før blitt snytt for en straffe etter en nærmest identisk situasjon. Straffen blir satt sikkert i mål, helt utagbart for Bolthof. 2-3, noe som virker nokså ufortjent i fohold til antall sjanser på mål, men Moss skal ha for at de var enormt effektive og vi kanskje det motsatte.

65 minutter: Jonas Krogstad byttes ut og inn kommer Espen Næss Lund.
67 minutter: Mossebytte, mossespiller ut og mossespiller inn.
72 minutter: Stian Ohr ut og Tommy Edvardsen inn.

Og det var egentlig det mest spennende som skjedde i disse minuttene…

Arneng har et godt skudd etter 74 minutter som keeperen får slått over.

Etter en lang pasning over hele mosseforsvaret slenger både Pa og Morten Berre seg frem i kamp om ballen. Pa er sistemann på og får æren av å utligne. 3-3 og opphenting nummer 3.

I løpet av de nærmeste 7 minuttene får vi avgårde to skudd. Det ene ved Arneng som desverre skyter noe for løst, sikkert fordi han bruker «feil» bein, men keeperen har uansett ikke noe problem med å redde. Det andre står Rekdal for. På et overlegg fra før nevnte Arneng klinker han til på volley, men uheldigvis rett utenfor.

Et forholdsvis godt press fra Vålerenga de siste minuttene besørger godt tempo i kampen og flere skuddsjanser. Det etterlengtede målet kommer ikke før i kampen siste spilleminutt da Arneng «gör bort» 3 mann og legger videre til landsmannen sin som igjen får stusset videre til Espen Næss Lund. Han kan enkelt fra 3 meter breiside inn (med 47 i sko) sitt første Vålerengamål. 4-3 og vi beholder den gode statistikken i Vallhall. Aldri tapt for et norsk lag i Vallhall.

Grei gjennomkjøring. Det positive er at vi klarer å hente oss opp så mange ganger, men det er samtidig det negative også…at vi må gjøre det i en kamp mot Moss.