Vålerenga – Strømsgodset 2-1

Treningskamp Vallhall – 25/1-2003 – 716 tilskuere Vålerenga 2 (0) – 1 (1) Stømsgodset 11. min 0-1 Svein Tore Brandshaug Kristen Vikmäe 1-1 78. min Jonas Krogstad 2-1 83. min Lagoppstilling, Vålerenga: Øyvind Bolthof Ronny Døhli Kjetil Rekdal Kjetil Wæhler Bjørn Arild Levernes Johan Arneng Stin Ohr Thomas Holm Freddy Dos Santos Tobias Grahn (58. … Fortsett å lese «Vålerenga – Strømsgodset 2-1»

Treningskamp
Vallhall – 25/1-2003 – 716 tilskuere

Vålerenga 2 (0) – 1 (1) Stømsgodset
11. min 0-1 Svein Tore Brandshaug
Kristen Vikmäe 1-1 78. min
Jonas Krogstad 2-1 83. min

Lagoppstilling, Vålerenga:
Øyvind Bolthof

Ronny Døhli Kjetil Rekdal Kjetil Wæhler Bjørn Arild Levernes

Johan Arneng Stin Ohr Thomas Holm Freddy Dos Santos

Tobias Grahn (58. min Kristen Vikmäe) Morten Berre (58. min Jonas Krogstad)

Lagoppstillling, Stømsgodset:

Dommer:
Linjedommere: ,
Gule kort Vålerenga: ingen. Gule kort Stømsgodset: 2 stk
Røde kort Vålerenga: ingen. Røde kort Stømsgodset: ingen

Serieren kom, men satt langt inne.
Etter et oppløftende resultat i de to foregående treningskampene, virket Godset som en lett motstander denne lørdagen. Men oppgaven ble ikke så lett som forventet. Og avgjørelsen falt ikke før Kristen og Jonas entret banen. De reddet oss denne gangen. Det er riktignok tidlig på året, og Morten Berres første kamp, men jeg hadde håpet på at han var litt mer giftig i sin debutkamp.

1. omgang.
Godset gav alt fra første sekund, men med Rekdal i midtforsvaret skulle enn tro at man var trygg. Det skulle vise seg at vi IKKE var det i begynelsen. Kun fire minutter ut i kampen, kom det en sjelden feil fra the boss. Og kun uflaks hindret Godset i å sette ballen bak Bolthof. Heldigvis trillet ballen like utenfor. Godset fikk tydeligvis mer blod på tann, og kun seks minutter etter den føste målsjansen fikk de et frispark på 18 meter, som ender i corner. Og i motsetning til Vålerenga, så er Godset farlige på cornere, selv uten Josten Flo. Etterdønninger av corneren ender i et knallskudd som Bolthof redder flott, men gir retur. Ballen treffer stanga, og på retur fra stanga setter Svein Tore Brandshaug inn ballen. 0-1 til Godset. Vålerenga våkner litt, og svarer med et par kjappe sjanser, og Tobbe avslutter rett på keeper i en av dem. Men så sovner Vålerenga igjen. Har muligheten ved et frispark, men altfor tamt. Tobbe er den eneste som skaper noe som likner på sjanser, skaffer en corner etterhvert, men i kjent stil så treffer ikke ballen noen VIF spiller. Spillerne virker tamme og tunge i kroppen forran mål, og Godset bare feier unna det som kunne blitt farlig uten de største problemene. Vålerenga har et par store sjanser, og i den siste, så avklarer Godset dårlig, men det er ikke noe aggresivitet hos Vålerenga, og Godset får ballen unna.

Ca 30 minutter er spilt da det begynner å likne noe igjen. Johan Arneng er med på løp, men dessverre offside. Tendensen er stigende, og det ser ut til at VIF kvikner til litt igjen. Godset pådrar seg et gult kort i det 35. minutt, og Vålerenga tar over showet en periode. VIF begynner å skyte mot mål, og det er jo bra. Men Godset kjemper med nebb og klør, og de fleste skuddene treffer en SIF spiller.

Siste som skjer før 1. omgang er over, er at Morten Berre kommer til skudd, dessverre går ballen utenfor, men sjansen er bra. Det lover godt for 2. omgang.

2. Omgang
Vålerenga prøver å fortsette der de slapp, men dessverre er det ikke så mye farlig som skjer. Lasse Olsen pådrar seg gult kort, og Godset kommer til en sjanse de første 17 minuttene av 2. omgang.

Så kom snuoperasjonen. Tobias Grahn og Morten Berre forlater banen til fordel for Kristen Vikmäe og Jonas Krogstad. Da våkner Vålerenga. Thomas Holm fyrer av ett skudd, som dessverre ser mer ut som en passning enn et skudd på mål, men slikt skjer av og til. 23 minutter ut i 2.omgang begynner det virkelig å koke forran SIFs mål. 3 skudd på 25 sekunder, dessverre endte alle skuddene rett i SIF spillere, men nå var det duket for massivt VIF press. Kristen viser noe av det han har i seg som fotballspiller, runder Godsetkeepern, og skyter, men dessverre er det for skrå vinkel, og ballen triller parallelt med målstreken (ca 5 cm mellomrom). Godsetspillerne begynner å bli fryktelig slitne, og gjør sitt første bytte. En gammel VIF spiller, Amir Sharif kommer inn uten at vi får se noen av hans gamle takter (personlig mener jeg at Amir var en av Norges største talenter når han var i VIF, men det ser ut til at han kanskje ikke har svart til de forventningen jeg hadde til han).

Godset får en stor mulighet etter en halvtime ut i omgangen, men Bolthof redder på strek. Godt å se at han fortsatt holder høy standard, til tross for at han ikke har like stor konkurranse om plassen etter at Morten Bakke stakk til Raufoss. Lasse Olsen tar ut det siste han har i et angrep hvor han runder Ørni på kanten, men Bolthof er på plass igjen, må gi retur, og skuddet ender utenfor.

I det 33. minutt skjer det. Kristen Vikmäe scorer mål. 1-1, og det var en fryd for øyet å se scoringen hans på nært hold. Jeg tror den gutten har mer i seg enn det han har vist tidligere. Og det er vel derfor han fortsatt er med. Det var egentlig Jonas som gjorde grovarbeidet, etter at han blei fin spilt fri, og skyter rett på Godsetkeepern som gir retur. Kristen er der han skal være å smeller ballen i nettet. Nå gikk pusten ut av Godset, de gjør to bytter til i håp om at de skal klare å holde unna. Men minuttet etter at byttene er gjort, så snapper Jonas Krogstad opp ballen etter en brukbar keepertabbe, og triller ballen inn i tomt SIF bur. Både Jonas og Kristen hadde det jeg savnet fra de fleste spillerne tidligere i kampen. Nemlig stå-på vilje. De gav seg ikke, uansett. Og de satte inn hvert sitt mål, og avgjorde kampen for Vålerenga.

Det var endel positivt å se idag, men også noe negativt. Freddy Dos Santos, Ronny Døhli og Johan Arneng, var de som utmerket seg sammen med Jonas og Kristen. Tobbe startet best, Ørni kom seg betraktelig og Kjetil var med unntak av den lille feilen helt i begynnelsen av kampen, sikkerheten sjøl. David Hanssen kommer snart hjem fra landslagssamling, og Pa.. ja nok om det. Forøverig håper jeg egentlig på at Tobbe blir solgt, som det skrives om idag, ikke fordi jeg misliker han, eller vil ha han bort, men fordi jeg tror han har bedre av å komme seg til en annen klubb, og at VIF får kjøpt inn en som passer bedre til Kjetils spillestil.