Enga på topp!

Kampreferat Vålerenga – Haugesund. 89 drit kjedelige minutter, men hva gjør vel det når vi får 80 magiske sekunder! Vålerenga Haugesund 2-0 Tilskuertall: 8007 Mål: Deshorn Brown (36. min og 37. min) Bare for å ta det først som sist: Haugesund er rævva. Hvis det laget overlever Tippeligaen 2015 så må det være fordi andre … Fortsett å lese «Enga på topp!»

Kampreferat Vålerenga – Haugesund. 89 drit kjedelige minutter, men hva gjør vel det når vi får 80 magiske sekunder!

Vålerenga Haugesund 2-0

Tilskuertall: 8007

Mål: Deshorn Brown (36. min og 37. min)

Bare for å ta det først som sist: Haugesund er rævva. Hvis det laget overlever Tippeligaen 2015 så må det være fordi andre lag går konkurs eller blir fratatt en haug med poeng. I løpet av 90. minutter på Ullevaal i dag hadde de vel to skudd mot mål, men ingen av de traff innenfor stengene. Ellers var de fornøyd på egen banehalvdel.

Vi velger også å ta et lite oppgjør med dagens bortesupportere som absolutt ikke klarte å oppføre seg. De 50 taperne som hadde tatt seg turen hadde klart å få seg såpass mye skjenk før kampen at de endte opp med å synge «pølse, pølse, pølse», «kom igjen ølsøl» og spy ned ene raden. Storbyen er ikke for alle. God tur hjem.

Kampen starter treigt, Vålerenga har mye ball, men Haugesund ligger med hele laget langt inne på egen banehalvdel og det blir vanskelig å trenge gjennom. Etter hvert ser det ut som at Vålerenga begynner å knekke koden og man begynner å få opp tempo litt i angreps- og overgansspillet.

Etter 36. minutter sender Daniel Fredheim Holm ballen til Deshorn Brown som står feilvendt på rundt 20 meter. En litt lang vending gjør at alle tror at han mister ballen, men Brown er rask. Jævlig rask. Dermed når han ballen før Haugesunds midtstopper og tupper ballen nydleig ov i mål. Det var tydelig at det gjorde godt etter to målløse kamper.

Og det skulle ikke gå lang tid før det ble mer å juble for. Haugesunds midtstopper blir pressa av Brown midt på banen, noe som gjør at han sender ballen rett i beina på Fredheim Holm som setter fart oppover banen. Han blir tatt igjen av to Haugesund spillere, men tar en vending og på nydelig vis spiller han Brown gjennom med et nydelig hælspark. En bra avslutning som keeper får en hånd på, men ballen spretter Vålerenga sin vei og går i mål. 80 sekunder tok det mellom målene.

Det var egentlig alt som skjedde i første omgang.

I andre omgang endrer kampen litt karakter når Kjetil Wæhler blir skada med noe som ser ut som noen strukne leddbånd i ankelen etter hva VPNs utsendte kan se. Dermed er det duket for debut for unggutten Markus Nakkim. Med en gang faller Vålerenga bakover på banen og Haugesund kommer til sine to farligheter.

Heldigvis har vi en brukbar benk i år og Vålerenga setter inn Daniel Braaten etter 79. minutter. Derfra og ut har Vålerenga full kontroll på kampen.

Markus Nakkim kom inn for skadd Kjetil Wæhler

Dagens beste: Endelig fikk Brown sine første mål for Vålerenga. Virker også som at samarbeidet med Fredheim Holm begynner å blomstre. Dette kan bli gøy!

Dagens nedtur: Skaden til Wæhler. Vi ser med en gang at det blir usikkerhet i laget når han må ut og forhåpentligvis har han bare fått en smell. Vi trenger Kjetil i forsvaret. Dagens debutant Nakkim gjør en grei jobb når han kommer inn, selv om han mangler Wæhler sin rutine.