Vålerenga-Lillestrøm 1-1

Så var det klart for årets første hatoppgjør. Begge lag ligger på øvre halvdel og Bøfla har sluppet inn 8 mål og fått 1 poeng på de to siste kampene og tror dette er god fotball siden de får terningkast gode terningkast i VG. Kampfakta Vålerenga – Lillestrøm, Tippeligaens 4. runde, 17.04.2011 Ullevaal stadion, 20011 … Fortsett å lese «Vålerenga-Lillestrøm 1-1»

Så var det klart for årets første hatoppgjør. Begge lag ligger på øvre halvdel og Bøfla har sluppet inn 8 mål og fått 1 poeng på de to siste kampene og tror dette er god fotball siden de får terningkast gode terningkast i VG.

Kampfakta

Vålerenga – Lillestrøm, Tippeligaens 4. runde, 17.04.2011

Ullevaal stadion, 20011 solgte billetter

Mål

0-1 (52. min) Knudtzon
1-1 (80. min) Boakye

Vålerengas lagoppstilling: Hirshfeldt – Stoor (Nordvik 41min), Muri, Strandberg, dos Santos – Ogude (Zajic 62 min), Høstad, Singh – Shelton, Fellah (Boakye 55 min.), Nielsen

Innbytterbenken: Kongshavn, Nordvik, Boakye, Leigh, Zajic, Haidar, Qaka

Bøndas lagoppstilling: Magnusson – Essediri, Pedersen, den Kjipe, Fotballfruefruen – Knudtzon (Gulbrandsen 76 min) , Gislasson, Søgård, Igiebor – Sigurdarsson, Ujah
Innbytterbenk: En gjeng med nobodys, blant annet enn som heter Lunan Ruben.
Gule kort

Hjemmelag: Ogude (20. min), Strandberg (72. min)

Bortelag: den Kjipe (50.min)

Dommere:
Tom Harald Hagen (Hoveddommer fra XXX), Dag Nebben, Svein Wiken, En stram og fin kar med en anelse måne (fjerdedommer).

Kampinntrykk

Kampen starter til monoton tromming og forutsigbar og velfortjent hets av tromme. Etter 3 minutter kommer vi til to gode skuddmuligheter. Den første skjer etter fine kombinasjer der Fellah finner seg et rom utenfor boksen til LSK og fyrer løs mot nærmeste hjørne. Skuddet kommer i keeperhøyde og kjeppen til LSK tørr ikke holde ballen, men bokser den slik at vi kommer oss til nok en skuddmulighet i andre bølge av angrepet. Denne gangen ble det en pløse fra Singh.

Når bøfla prøver seg i angrep så er det tydelig at Ogude skal ta ut Igiebor av kampen, nekta ham plass og gi ham relativt dårlige arbeidsforhold. Det koster oss en del frispark, men det er jo helt greit så lenge det ikke blir kort. Alle vet jo uansett hva bøfla gjør; 200 løp på nærmeste stolpe.

Bøfla legger seg ellers ganske dypt og vil at vi skal styre spillet. På tross av dette gir de våre hurtigtog Nielsen og Singh…kødda…Nielsen og Shelton godt med plass så de kan komme seg til innleggsposisjon eller trekke innover og prøve skudd. Shelton prøver det siste og nær ved å putte etter 17 min.

Midt i en god periode for oss fikk Igiebor ballen og Ogude var på etterskudd. En panisk dytt senere hadde vi fått kampens første gule kort.

Etter 29 min kommmer Bøfla til sin første store sjanse etter at Freddy ikke klarte å stokke bena. En lompe fra motsatt side ble for vanskelig og de kunne lage litt trøbbel ved hjelp av Sigurdsson, Knudtzon, Essediri og Ujah. Sistnevnte avsluttet og bare en veldig god Hirshfeld forhindret scoring.

Vi blir uansett ikke synlig rystet og drar frem et knallbra angrep der Fellah, Strandberg og Stoor kombinerer fint på vår høyreside før Strandberg vender og går sentral og spiller fri Singh. Singh kan utfordre bøflas siste spiller eller spille til en av sidene der Fellah og Shelton følger sulten med, men velger en avslutning fra ca 20 meter. Skuddet kom i keeperhøyde og var ikke spesielt hardt, men han pjokken i målet deres tørr ikke holde ballen, han bokser igjen.

På overtid kommer det et skremmeskudd. Begge lag venter egentlig på at dommeren skal blåse, men Essediri får slått et innlegg som en spretten Ujah får hodet på. Ballen går i stolpen og returen går i Nordvik som står i retning cornerflagg på motsatt side.

Deretter tok begge lag en pause slik at Henrik Flygind kunne hente seg en kaffe i kiosken under Vestbredden.

Da Henrik Flygind returnetre og fant plassen sin igjen begynte lagene på 2. omgang.

Andre omgang starter med at dommeren kom i fokus. Først ville Bøfla ha frispark rett utenfor vår boks uten at de fikk det, Vålerenga vender spillet nydelig og noen sekunder senere ligger Essediri nede og nå fikk de frispark.

Minuttet senere står vi høyt og de spiller i bakrommet på Knudtzon. Han er jo raskere enn våre og alene med Hirschfeld ruller han ballen i den åpne hjørnet. Han blir gratulert ute på matta av en i grilldressblazer. Eieren av grilldrassblazeren ble for øvrig ført bort av politiet.

Etter dette blir det litt mer nerve i kampen. Bl.a. klipper den Kjipe ned Nielsen, men dommeren viser fordel og Boakye kjører noen Bojanvendinger før skuddet blir blokkert. Bøfla går rett i angrep og en hippie sklir gjennom forsvaret som Paradise-Petter mellom dødlige mennesker.

Det blir hardere og taklingene kommer tett og høyt. Spesielt den Kjipe liker seg han m.fl. gjør ikke stort annet enn å dytte, lugge, bite, holde og se ut som om de har et panneben som stammer fra cro magnon eller eldre. Det blir ikke mer sivilisert over at de får inn Gulbrandsen. Kan den gutten noe annet enn å style håret sitt og holde drakt? I denne perioden er Shelton et helt angrep alene. Han utfordrer, finter, raider, legger innlegg og kommer til avslutninger. Den vasseste sjansen blir et skudd fra 6 meter der han er i ubalanse og dessverre spretter inn til keeper.

I en periode der vi har skapt mye på tross over at bøfla spiller med ljå i forsvar så klarer vi få spilt en ball i bakrommet til en rettvendt Boakye. Selv med ball parkerer han Steinar Pedersen og setter ballen mellom beina på Magnusson. Det var over gjennomsnittet behagelig. Passet til Boakye kom for øvrig fra Muri.

Med 1-1 på tavla ble det mer krig enn fotball tidvis og selv om Vålerenga beholdt ballovertaket ble det ikke flere mål. Nærmest scoring var muligens Shelton som saksesparket Essediri i ansiktet. Om det ikke ble mål, så ble i alle fall jeg oppstemt av det – og det teller jo det også.

Selv med våre skadeproblemer kan vi sette inn Bojan og Boakye som er med på å snu kampen. Lillestrøm på sin side måtte sette inn Fredrik Gulbrandsen. Det er kanskje den dårligste spilleren jeg har sett siden Lyn prøvde å hente Herve Baque. Mao så er han dårligere enn Mame Niang. Det vitner om at vår fremtid blir lysere enn Bøflas.