Vålerenga ble snytt for seieren

Dommerne avgjorde igjen for Vålerenga. Linjedommeren valgte å vinke for offside selv om den scoringen aldri burde vært annullert. Derfor ble det bare 1-1 i en fantastisk kamp hvor Vålerenga var best. Vålerenga – Bodø/Glimt 1-1 (0-0). Scoringer: 0-1 (53 min) en fyr med pannebånd. 1-1 (73 min) Tollås Nation. Vålerengas lag: Klaesson – Borchgrevink, … Fortsett å lese «Vålerenga ble snytt for seieren»

Dommerne avgjorde igjen for Vålerenga. Linjedommeren valgte å vinke for offside selv om den scoringen aldri burde vært annullert. Derfor ble det bare 1-1 i en fantastisk kamp hvor Vålerenga var best.

Vålerenga – Bodø/Glimt 1-1 (0-0). Scoringer: 0-1 (53 min) en fyr med pannebånd. 1-1 (73 min) Tollås Nation. Vålerengas lag: Klaesson – Borchgrevink, Tollås, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup, Christensen – Sahroui, Udahl (Jatta 20 spilte min), Layouni. Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Tilskuere: To tusen på de to langsidene.

Dette var rett og slett en klassekamp. To lag som ville spille fotball, og Vålerenga dominerte første omgang. Bodø/Glimt så sterkere ut etter sidebytte, men flest sjanser var det vi som hadde. Både flest og størst.

Og det må sies: Så deilig å høre publikum synge og skape stemning. «Mere hår en hjerne» til en skalla linjedommer, og «skam for Norge» til et dommerteam som svikter.

Det er ikke direkte ufortjent at Glimt får med seg poeng, men skulle et lag vunnet, var det definitivt oss. Men vi hadde ikke marginene med oss, og definitivt ikke dommerne.

Vi skulle ledet 1-0 etter 32. minutter, men hvordan linjedommeren klarer å vinke på den gållen, er helt utrolig. Vi ser fyren – som helt åpenbart har mer hår enn hjerne – vinke feil igjen på overtid. Da mistet vi bare en corner, ikke en gåll, men likevel.

– Det skal være mulig å se at det ikke er offside. Det går ikke så fort. Det får de ta på sin kappe, sa Udahl til Discovery i pausen.

– Vi blir bortdømt nok en gang. Det er fjerde gang i år, sa Tollås Nation til Discovery etter kampen.

Nå må vi dessverre prate om den norske dommerstanden. Dette holder rett og slett ikke. Her var det klokkerene feil som vitner om at man enten ikke kan reglene, eller er så langt unna nivået som kreves i eliteserien at noen må ta grep.

Nå har faktisk Vålerenga opplevd markante dommerfeil i tre kamper på rad, og vi liker ikke å være paranoide, men hva faen er det som skjer?

Denne første omgangen har vi kjørt – kanskje med unntak av 10 jevnspilte minutter i åpningen. Det var da Sahroui tunnelpasset til Layouni i det 10. minuttet vi også tok over kampen fullstendig.

Fagermo snakket før kampen om at midtbanespillerne må score, og det kunne og burde Bjørdal gjort to minutter før 1-0-scoringen. Bjørdal ble spilt fri i 16 meteren og med ryggen mot mål så han ikke at keeper var langt ute. Han kunne lett stusset den i mål. Men han får dempet og lagt ballen til rette, men skuddet går dessverre rett på keeper.

NRK telte 9-2 i sjanser til Vålerenga etter første omgang, og det mest overraskende der er hvor Glimt hadde sin andre sjanse. For den eneste vi har notert er en kontring etter vår corner og en fyr i gul drakt – antagelig med pannebåd, for dem er det mange av i Bodø – kom alene mot Klaesson. Men han måtte skyte fra langt hold, så Klaesson fikset det greit.

Henrik Udahl var denne omgangens store beholdning. Hvor lenge orker han å løpe så mye som han har gjort? Men hele laget har vært sjukt bra i dag.

I andre omgang åpnet Bodø/Glimt best, men vi kom sterkt. Layouni viste seg fram fra en helt annen side. Han fikk plass å boltre seg på som han ikke har vist tidligere i år. Synd gållen manglet.

Vi må også nevne Sahraoui. Defensivt la han seg sentralt for å passe på Patrick Berg – ikke som frimerke, men i den tidlige fasen. Offensivt vandret han mest rundt på venstre og skapte farligheter. Vi lot i det hele tatt Glimts høyre side få mer plass, og det var smart. De skapte ingen ting der.

Glimt har en kaptein med pannebånd som gjør manns jobb. Heldigvis har vi Henrik Bjørdal. Også han kunne avgjort denne kampen til vår fordel.

Det er ganske underlig at denne kampen får to scoringer etter to cornere – for her kunne det blitt mange scoringer i åpent spill. Glimts kaptein stusset ballen videre i feltet, og der tapte vi ne ny duell – og det ble 0-1. 1-1 kom etter innlegg fra Layouni, og Henrik Udahl vinner duellen og finner Tollås på blank gåll innafor fem meteren.

Dette var antagelig årets beste kamp av Vålerenga, særlig første omgang. Dersom Dønnum hadde fått spille – i stedet for å bli slaktet av en Odd-spiller som bare fikk gult kort – kunne dette bikket vår vei. På slutten av kampen begynte både keeper og andre å legge seg ned fullstendig uten grunn. Serielederen var nede i knestående og måtte drøye tiden.

Det viktigste nå er uansett å bruke dette momentumet til å løfte oss, eller holde dette nivået framover. Vi kan ikke falle nedpå igjen etter gode prestasjoner – som etter Molde-kampen.

Så kan vi snakke om elendige norske dommere i kveld, og i morgen er det fokus på neste kamp. Den kommer allerede på torsdag mot Stabæk.