Rosenborg – Vålerenga 1-1

Et Rosenborg i motvind fikk en heldig seier i sist serierunde. Mange frykter at en seriestart som startet med underprestering, trenerkaos og intern uro skal snu til noe positivt med seieren over Brann og signeringen av Torgeir Børven. Eliteseriens 5. runde – Lerkendal Ballbinge 1. juli 2020, Kl. 20:30 Solgte billetter: 200 Mål: 1-0 Lundemo … Fortsett å lese «Rosenborg – Vålerenga 1-1»

Et Rosenborg i motvind fikk en heldig seier i sist serierunde. Mange frykter at en seriestart som startet med underprestering, trenerkaos og intern uro skal snu til noe positivt med seieren over Brann og signeringen av Torgeir Børven.

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink (Nouri 80. min), Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven (Horn Myhre 65. min), Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne (65. min Saharoui)

Benk: Haug, Lædre Bjørdal, Vega, Sahraoui, Stokke, Horn Myhre, Nouri

Rosenborg: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Trondsen – Zachariassen, Lundemo, Åsen – Helland, Islamovic, Konradsen Ceide

Dommer:  Kai Erik Steen

Kampen:
Vålerenga gikk ut i 100 og burde egentlig ledet før minuttet var gått. Finne avanserte over hele RBK’s banehalvdel, vendte bort Lundemo på 16 og var plutselig helt alene. Han gikk seg inn i trafikk og skuddet traff Hedenstad og gikk over. Etter det kommer RBK mer med. De var aggressive og har høyt balltempo. I tillegg har de en god innleggsfot i Helland. Den fikk han testet noen min senere da svingte en corner via Hovland og i stolpen bak Klaesson.

Etter dette var RBK helt klart det førende laget. De begynte å male på, men vi forsvarte oss godt. Borchgrevink hadde tidvis hendene fulle med å håndtere Ceide på sin side.

På slutten av omgangen kom også vi til noen halvfarligheter, uten at det blir noe annet enn nettopp halvfarligheter. Nærmest var vel Matti da han headet 2 m utenfor fra skrå vinkel med ca 5 min igjen.

2. omgang
Av en eller annen merkelig grunn så er Eliteserien en liga der det nærmest er forventet at en kort pause midtveis er nok til å utradere forskjellene på lagene. Vi så det i vår forrige kamp Viking og vi så det i denne kampen. Der RBK styrte før pause så var det et aggressivt Vålerengalag som viste seg frem etter pause. Vi eide ballen, spilte opp og fylte på med folk. Vi kom på høyresiden, venstresiden og gjennom midten. Vi satte RBK-forsvaret skikkelig under press uten at det oppstod de helt store mulighetene – i alle fall i første halvdel av andre omgang.

Etter 70 min får vi alle sjansers mor til å score en usexy kladdescoring. En corner curles inn og 5-6 folk kaster seg inn mot ballen da en passiv Hansen blir stående på streken. Alle bommer på ballen og den snikker seg på utsiden av bakre stolpe.

MÅL!
Noen minutter senere får vi en ny corner og igjen så slås ballen hardt inn og den mølja som oppstår på ca 5 meter så får Ivan Näsberg en grasiøs tottelott på ballen og den får en merkelig bue og Hansen i RBK-kassa er utspilt. Om det ikke var en vakker gåll, så var den jævla deilig. Og så var det digg at Näsberg satte den.

Etter målet fortsatte vi å føre kampen, men vi kommer ikke nærmere et Shalafrispark som gikk halvmeteren over nærmeste hjørne fra 25 minutter.

Kampen ebbet derfor ut med 1-1 – og det lar seg høre. Spesielt ettersom vi lå under til pause.