Prosessen (m.m.) – Hva sier Vidar Davidsen?

Tidligere Vålerenga-spiller, trener og styreleder Vidar Davidsen kommer med sine tanker om Hulsker-saken til VPN. Pluss litt til, som bonus etter at han svarte sent på mailen vår, grunnet «hobbybonde»-virksomhet på vestlandet visstnok. (Javel?) Les en entusiastisk Davidsens ord her: Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen … Fortsett å lese «Prosessen (m.m.) – Hva sier Vidar Davidsen?»

Tidligere Vålerenga-spiller, trener og styreleder Vidar Davidsen kommer med sine tanker om Hulsker-saken til VPN. Pluss litt til, som bonus etter at han svarte sent på mailen vår, grunnet «hobbybonde»-virksomhet på vestlandet visstnok. (Javel?) Les en entusiastisk Davidsens ord her:

Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke?

– Har ikke sett videoen av Hulsker, men er det riktig at han slår med vilje skal han straffes. Da hjelper det ikke at trøya er Engas, kanskje spesielt derfor. Klubben tar jo sterk avstand fra vold, og laget er altfor godt og har en altfor flott image til at vi skal tillate sånt! Og jeg er ikke for videodømming generelt fordi det er dommeren som skal dømme der og da, (det skaper jo også debatt og liv rundt fotballen, og hva hadde den vært uten kontroversielle avgjørelser….? Det er jo genialt ifht å generere interesse i hvert fall!), men bevisst vold på banen må tas, om nødvendig også med video.

Og hva syns du om den tilmålte straffen (2 kampers karantene) NFF foreslår i lys av om du mener han burde straffes eller ikke?

– 2 kamper helt greit om videoen viser at han bevisst slår.

Hvor føler du selv lista ligger for fotballekspertene i forhold til å
kommentere enkeltspilleres handlinger og holdninger? Kan man gå for langt og i så fall hvordan?

– «Fotballeksperter» er ansatt av tv-selskapene for å mene noe og være tydelige. Noen har også tydeligvis roller som går på å provosere. Dem om det. Mener det er helt greit å gi uttrykk for klare meninger om spilleres holdninger og adferd så lenge den er saklig. Blir den sjikanøs på personlighet, utseende osv så synes jeg det blir helt feil, unødvendig og kanskje forteller like mye om den som uttaler seg som den som får «æren» av å bli omtalt..
Ellers så er jo ytringsfriheten veldig stor i Norge da, og det skal vi
kanskje være glad for. Generelt vil jeg si at pressen i Norge er ganske snill sammenlignet med bl.a, England. Men det er jo spillerne også…he he… så det følger kanskje hverandre ad..?

Er Hulsker offer for en hekseprosess og statueres han som et eksempel av NFF?

– Jeg tror ikke Hulsker er offer for hekseprosess, men han har vært
involvert i såpass mange tvilsomme historier vis a vis andre spillere de senere årene. Det betyr at han lettere blir lagt merke til. Til syvende og sist er det bare en person som kan rette opp inntrykket: Gutten selv! Og, bare for å ha sagt det: han er jo knallgod bare han beholder roen og kontroll på temperamentet sitt. Klarer han det blir han jo bare en enda bedre fotballspiller fordi han får bedre fokus på det som er viktig: score mål, servere målgivende og gi jernet for Enga!

Hva betyr en eventuell karantene for norsk fotball og fotballjussen
(dommere, utvalg, videodømming) videre?

– Jeg tror det blir noen flere saker med straffereaksjoner i etterkant pga vold, men har ikke noen tro på at det blir veldig mange.

Noen mer å tillegge, Vidar?

– Vel, jeg vil bare minne om mine spådommer før seriestart. RBK får trøbbel pga interne uklare linjer….det er bare å takke og bukke i Enga for det! Og Enga tar gull! Gutta holder stø kurs og virker fokuserte. Det er veldig bra konkurranse om plassene på laget, noe som gjør at «I» har en smørjobb i øyeblikket.

Ellers;  Se opp for Start.  De har kjøpt gode spillere, funnet en bra mix, Nordli’n har vært flink der sammen med Soler. Det skal de ha! Men ikke la dere lure av «vi er ikke så gode»-praten fra sør. De gjør alt for at fotball-Norge skal undervurdere de fortsatt. Hvorfor presser ingen Start knallhøyt eller ultra lavt…det forstår jeg ikke…

Ved sånn halvveis press rundt sirkelen som de fleste gjør får jo Start det akkurat som de vil. Prøv en av ytterlighetene og jeg garanterer at det går i stå for dem.

Vi har fortsatt Norges beste publikum, og det er ikke «smøring» , men fakta! En mann ekstra det, minst!

Åråsen…. trenger jeg å si mer. De to lagene og supporterne som hater hverandre mest, men som elsker å spille mot hverandre. Herlig.

Lykke til!

Vidar

Legg igjen en kommentar