Trådvurdering:
  • 1 stemmer - 4 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akademiet
#11
Skeid håper vel på å være et topplag, mens rekruttlaget som vanlig kun har som mål å holde seg og utvikle enkeltspillere.

Jeg tror også det å være en del av et A-lag som jobber mer resultatorientert, kan være veldig gunstig for utviklingen til unge spillere. Max har i tillegg allerede tre sesonger bak seg på rekruttlaget, hvor han i fjor hadde fast plass i elleveren, og et nytt miljø kan kanskje være det som gjør at han klarer å ta enda noen steg
Svar
#12
(01-19-2024, 07:53 PM)Langbølgen Skreiv: Landslagsspiller, og kun litt over et år siden han skrev under for 3 år, ut 2025. Alt annet enn lån, vil være veldig rart.

Mye har endret seg siden han signerte den kontrakten.
Svar
#13
I tillegg til Bjurstrøm er Muhammad Usman Shahid ('06) og Michael Clinton Opeyemi ('05) på prøvespill i Skeid. Begge spilte mye for VIF 2 i fjor, men ingen av dem utmerka seg noe særlig etter min mening.
Svar
#14
VIF 2 spilte visst treningskamp mot Godset 2 i går. Noen som var der og kan dele en liten rapport?
Svar
#15
Vi hadde en diskusjon i en eller annen tråd her for en stund siden om hvor viktig det er for klubben at andrelaget er i PostNord og ikke rykker ned til tredje div. 
Fagermo var som kjent veldig opptatt av at andrelaget skulle være på det øverste nivået de kunne være på og at vi dra slapp å låne ut de unge spillerne våre og at vi da hadde mer kontroll på dem (rett system, miljø etc). Fordelen med et lag i PostNord er at det er høyere nivå også for de som kommer tilbake fra skade eller bare er ute av laget. Ulempen er selvsagt at vi vil måtte ta hensyn til andrelagetskamper når vi legger opp treninger og at mange som er aktuelle for førstelaget må bidra i blant. I tillegg er det veldig stor forskjell på nivået på andrelaget de kampene de får hjelp og de kampene de ikke får det. Andrelaget vårt gikk på mange stygge bortetap i fjor som både irriterer andre lag i ligaen som mener det ikke er fair play og som kanskje ikke er den beste måten å lære på for våre håpefulle. 

Petter Myhre er tydelig på at det ikke er viktig for oss å holde andrelaget i PostNord  Petter Myhre mister ikke nattesøvnen om Vålerenga sitt rekruttlaget rykker ned fra PostNord-ligaen: – 3. divisjon er god nok – Dagsavisen
– De fleste klubbene jeg har snakket med og har vært i, mener 3. divisjon er en god nok arena for de yngste juniorspillerne og A-lagsspillerne som er tilbake fra skade og må få minutter i beina. Men da må man ha utlånsordninger som fungerer. Slik at de spillerne som er for gode til å spille i 3. divisjon, må leies ut hvis de ikke får nok tid på A-laget. Med den nasjonale utlånsordningen som er i Norge nå har man lagt til rette for det.
---
Det betyr at det blir mindre hjelp å få for andrelaget i år og at et nedrykk er svært sannsynlig. Det kan også bety at utlån blir mer aktuelle igjen. 

Det kan man jo mene hva man vil om selvsagt, men fint å få en avklaring fra klubben på hva de tenker før sesongen starter så da kan det fort være to divisjoner til mellom andre og førstelaget neste år.
Svar
#16
Jeg er i hvert fall helt enig med Petter Myhre og det har jeg ment lenge.

Vi kan låne ut spillere til Eik Tønsberg, Kvikk Halden, Ørn Horten, Eidsvoll Turn, Follo, Grorud, Kjelsås, Skeid, Strømmen eller Ull/Kisa som alle er rimelig greit å ta seg til, hvis vi har spillere som trenger å spille i PostNord.

Hvis vi ikke hadde vært i OBOS selv så kunne vi lånt ut til XXX, Lyn, Mjøndalen, Moss og Stabæk om vi hadde spillere som var på OBOS-nivå. Også her er det korte reiseavstander.

Siden 2017 har vi spilt 143 seriekamper i PostNord og tatt 156 poeng. Det gir et snitt på 1,09 poeng pr kamp. Det høyeste snittet hadde vi en den amputerte Covid-sesongen i 2020 der snittet var 1,3.

Hvor mye læring det er i å spille kontinuerlig på et nivå man åpenbart ikke mestrer er jeg usikker på. Vi har jo hele tiden måttet fylle på med 1.lagsspillere for å holde plassen, så vi kunne få grisebank året etter også.

Men alt dette skyldes den spillersalgsmodellen som SPZ sto bak og som styret omfavnet. Vi skulle ha fram et fåtall spillere som kunne selges i en alder av 19 år. Vi skulle på død og liv ha et fem stjerners akademi.

2006-modellen William Alexander Silfver-Ramage dro til Kåffa etter fjorårsesongen, etter fire år her. Nå er han klar for Hellas Verona. El Schaddai Furaha var her fire år, gikk til LSK og spås nå et gjennombrudd i år. Han er vel 06 han også.

Spill i PostNord fra ung alder gjør nåløyet alt for smalt alt for tidlig. Og siden Fagermo nektet å låne ut spillere så var det kun spillere som passet inn i akkurat den utviklingskurven vi kunne tilby som slapp gjennom. Spillere med en annen utviklingskurve var det ikke plass til. Vi rykket ned fra PostNord i 2018 og kom opp igjen etter 2019. Da hadde Osame fått vist seg fram på en helt annen måte enn han hadde gjort om vi fortsatt var i PostNord.

Og det er bare å se på de spillerne vi utvikler det. Det er små tekniske kant og midtbanespillere, that's it. Og keepere da. Jatta (2003) var vel første spissen vi fikk fram siden Håvard Nielsen (1993). Hammer Kjelsen (2006) blir muligens den første stopperen siden Ivan og Nakkim (1996). Da regner jeg ikke med Odin og Berge som begge kom hit i 16-17 års alder og var supertalenter som vel spilte mer eller mindre for førstelaget hele veien.

Tekniske kantspillere er enkle å få fram. De spiller på ferdigheter og instinkt. Andre roller som krever mer fysikk, som spiss og sentral midt og stoppere, er det mye lengre mellom. Stopper og sentral midt er også spillere som har behov for erfaring for å utvikle seg og slår gjennom senere enn kantspillere. Men de slår ikke gjennom der. før de får voksenfysikk og erfaring nok. Da har vi mistet interessen for lenge siden.
Svar
#17
Noah Risberg (04) har gått til Frigg, og Michael Opeyemi (05) til Lørenskog.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)