Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamptråd VIF - Sparta torsdag 22.02.24. kl. 1900
#1
Det har vært klart en god stund nå at det er 2. plassen vi kjemper om. Storhamar blir seriemestere med tre poeng mot Comet torsdag. Vår eneste utfordrer er Oilers. Vi har et forsprang på 10 poeng med seks kamper igjen. Men Oilers har en kamp til gode.

Tabellen  EHL 2023/2024 Standings - Hockey/Norway (flashscore.com)

Gjenstående kamper for VIF (6):

Sparta (H)
Storhamar (B)
Comet (H)
Stjernen (B)
Oilers (H)
Comet (B)

Gjenstående kamper for Oilers (7):

Lillehammer (B)
Comet (B)
Lørenskog (B)
Lørenskog (H)
Sparta (H)
VIF (B)
Lørenskog (B)

Det er nettopp Oilers sitt lette kampprogram som gjør at vi ikke kan være sikre på 2. plassen. Oilers er store favoritter i fem av sju kamper. Mens VIF bare er store favoritter i to av seks kamper. VIF kan sikre 2. plassen selv med å ta 12 poeng av 18 mulige. Da ender vi på 102 poeng, mens Oilers med sju seire maks kan oppnå 101. Kanskje blir det en ren "sølv-finale" i Jordal Amfi når rivalene møtes i nest siste serierunde torsdag 7. mars.

Poenget med 2. plassen er at vi får hjemmebanefordel både i kvartfinale og semifinale. Vi møter sannsynligvis Lillehammer i kvartfinalen og Oilers i semifinalen. Spesielt mot Oilers kan hjemmebanefordelen bli veldig viktig. Vinner vi hjemmekampene er vi i finalen!

Men, en kamp om gangen er det som gjelder nå. Første motstander er et meget godt Sparta-lag som vant enkelt 1-5 sist de var på besøk i Jordal Amfi før jul. Og når VIF var i Sarpsborg i januar vant de like enkelt 4-1. Men i høst vant vi 4-2 hjemme og 1-2 borte. Sparta kjemper en kamp om å ta 4. plassen for å hjemmebanefordel i kvartfinalen mot Frisk?

Når det gjelder laget venter vi fortsatt på at Mark Auk skal gjøre come-back etter en skulderoperasjon i oktober. Klubben har meldt at Auk vil spille igjen mot Comet 29. februar. Både Herman Mowe og Pontus Finstad er ute med skader som det tar litt tid å lege. Finstad spilte sist 25. januar og håper å rekke starten av sluttspillet 14. mars.

I kampen mot Ringerike søndag hadde vi 13 forwards inkl Christian Torrissen. Markus Søberg i 3. rekka spilte en svak kamp og kom aldri på banen eller benken i 3. periode. La ikke merke til om han ble skadet. Vår nye amerikaner Trevor Mongoia skulle komme til Oslo tidlig denne uka. Om han kan spille mot Sparta torsdag vet jeg ikke. Men om han spiller tenker jeg at han kan få starte i 3. rekka med Seb Johansen og Karterud. Førsterekka med Partanen-Olimb-Dostie tror jeg ikke de endrer på. I andrerekka har vi Røymark-Bengtsson-Olsen. Her kan kanskje Mongoia ta plassen til Røymark slik at han får en mer defensiv rolle i tredjerekka.
Svar


Meldinger i denne tråden
Kamptråd VIF - Sparta torsdag 22.02.24. kl. 1900 - av sorum2 - 02-19-2024, 09:57 PM

Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)