Før kamp: Sarpsborg 08 – Vålerenga

Årets andre kamp står for døren og det er første bortekamp. VPN ser fremover mot årets eneste tur til Østfold.

Om Sarpsborg er det egentlig ikke stort å si. Fredrikstad er jo den store terror-, ekstremist- og fremmedkrigerbyen. Sarpsborg er den stygge, sjarmløse og belastede naboen. Faktisk er det så ille at lokale politikere i Sarpsborg gjerne skulle hatt noen av disse krigerne slik at de kunne få omtale som er mer positiv enn den de får i dag.

En reise til Sarpsborg er i de aller fleste tilfeller en reise gjennom eller rundt Sarpsborg. Sarpsborg er ikke sted du lander. Sarpsborg er et sted du til nøds må stoppe for å fylle bensin eller fylle magan med potetmos hos Foyns før du haster videre til et annet sted som er mer sivilisert. På samme måte som Marco Polo måtte gjennom Kashgar for å kunne drive handel i Beijing må ordentlige folk reise forbi/gjennom Sarpsborg for å kunne kjøpe bacon.

Skulle du finne på å stoppe i Sarpsborg vil du sikkert legge merke til de lokale. På samme måte som man ikke skal mate dyrene i dyreparken så bør man være forsiktig med å mate lokalbefolkningen. Det er ikke det at de ikke spiser. Faktisk så spiser det veldig mye, men de har et veldig spesialisert kosthold. Kostholdet består stort sett av pølser, hamburgere, bokscola og antidepressiva. Og hamburgerdressing. Masse hamburgerdressing.

Et sikkert vårtegn er den årlige legionellaepedemien som kommer hver vår i Sarpsborg. Det å ha mange kjøletårn i nærheten kan tydeligvis fort bli et verktøy for å unngå å overskride capex på kommunebudsjettet når man har lange ventelister for å få plass på eldresenteret.

Laget fra Sarpsborg har også en god del tidligere Vålerenga-spillere. De hentet som de fleste har fått med seg Bojan for et par år siden, backen Joachim Thomassen dro i fjor, midtstopper Andreas Nordvik er også i Sarp og tilslutt ble tidligere Vålerenga-junior Kamer Qaka hentet før denne sesongen.

Bojan er nå i Sarpsborg 08.
Bojan er nå i Sarpsborg 08.

Fun fact:
Da det ble klart at den kjente nynazisten Espen Sjølie planla en nazimarsj i Norge i 2000, til ære for Rudolf Hess, ønsket politiet å avverge denne marsjen. Det ble brukt store ressurser på å lokalisere hvor marsjen kom til å foregå og da det ble klart at den var nært forestående ønsket ikke politiet i Sarpsborg å bistå. Onde tunger skal ha det til at holdningen blant Sarpsborgs politimenn var: «Man kan ikke både prøve å avverge den største nynazistiske markeringen i Norge i etterkrigstiden samtidig som vi har lunsjpause der vi drikker hamburgerdressingslush.»

Facebook-kommentarer:

25 Tilbakemeldinger

 1. VPN sier:

  Dag-Kristian Gjerstad Takk for ditt sinne og ditt hat. Det er som gjødsel i vår blomstrende hage, du er en deilig gutt!

 2. Er da ikke rart du får kald skulder av Oslo med den holdninga du har? Skjønner godt at folk ikke gidder å svare deg.

 3. Anders Grydeland Nei de kommer fra OSLO, og at man ikke får svar på veibeskrivelser eller klokkeslett er ISKALT, og Oslo er ISKALT

 4. Hva har narkiser , plata , veibeskrivelser, klokkeslett og knekk i beina med fotball å gjøre ? Snakk om popkorn , å bland da ikke den stakkars kua inn i dette 😛

 5. VPN

  Vi var først, både med skåring og hovedstad, og dessuten ble det tie.. Oslo var vel den siste og værste stedet. Før det var det Trondheim og Bergen, og så valgte man det raserte vanna be New York byen Oslo. De har rivd alle de gamle bygningene og satt opp et Plaza, en plate og en Opera. For ikke å snakke om den støgge Postgirobygget. Jeg hater Oslo, men har ikke noe imot Enga annet enn drittslenginga til Sarp. Er enig med Blitzerne ikke riv gamle bygg. Ta en tur til Praha og titt litt der…

 6. Anders Grydeland I Østfold så svarer folk høflig på alle spørsmål om veibeskrivelser og klokkeslett. Oslofolk er enten ISKALDE SVIN eller narkiser med knekk i bena og LITAGO…..

 7. Anders Grydeland De fleste narkisene er Oslofolk og nordlendinger.

 8. Gratulere for saklig kommentar ,

 9. Trond Antonsen Er selvsagt en del fra Haugesund og.

 10. Anders Grydeland . Nå ble vel diskusjonen dratt litt langt(ikke din skyld), men skal jeg tolke kommentaren din så er Oslo fri for narkomane med unntak av tilreisende fra Østfold.

 11. VPN sier:

  Ja, så slutta men med det. Hva tror du det kommer av?

 12. VPN sier:

  Du tenker på Kjartansson? Det stemmer, så han måtte vi selge. Null potensial.

 13. VPN sier:

  Alt er ikke rosenrødt på Vålerenga, det meste er kongeblått.
  Hvems hjerne mener du vi har?

 14. Hvor tror du alle narkisa i Oslo kommer fra? Det kan jeg fortelle deg, de kommer fra Østfold. Og hva i all verden går du rundt og spør folk om klokka etter? Det henger jo digre ur over alt! Som på tavlene på bussholdeplasser, for ikke å nevne den DIGRE på Egertorget.

 15. BORG aka Sarpsborg var Norges første HOVEDSTAD.

 16. Jonas Groth sier:

  HAHAHAHA… Morsomt. Jeg ELSKER hamburgerdressing! 😀 takk for underholdning. Velkommen til Sarpsborg, skal dere være.

 17. Jævla rhøl. STOR hyllest til Kong Olav den hellige, og Sarpsborg by. Verdens beste by. Oslo er en narkisby med plata og kalde folk som ikke svarer når man spør om klokka. Jokke og Valentinerne hadde helt rett med låta Stygge Oslo.

 18. Til forskjell fra bydelen Vålerenga! Der alt er rosenrødt! Godt skrevet til å ikke ha egen hjerne!

 19. Hunden på bildet med navnet Fenris var en tidligere " Enga suporter" Men etter 7 år i Sarp er han en hel frelst "Sarpepatriot"

 20. Vi har i hvert fall egen stadion 😉

 21. Klanen – gøy på landet siden 2015

 22. Mon tro om det kan skyldes at "Enga" ikke kan utnytte potensialet i egne spillere.

 23. Arild Ferger sier:

  Ler godt 😉 takk…

 1. 10. april 2015

  […] har også fått noen kommentarer fra Østfold angående vår «Før kamp»-sak, så den kan du lese når du lader opp til dagens […]

Det kan hende du også liker...