Kampreferat: Sliteseier mot Stabæk i første serierunde

Vålerenga måtte slite unødvendig mye, men til slutt satt ballen i Stabæk-målet. Toppseriens 1. runde, mandag 21.03.2022. Tilskuere: 457 Vålerengas lag: Pettersen – Sunde (ut: 90), Ballisager Pedersen (K), Sigurdardóttir – Thomsen, Tvedten (’81), Stefanovic, Nygaard (ut: 68), Bjelde – Thorsnes (’86), Nielsen (ut: 75) Innbyttere: Tompkins, Huseby (inn: 90), Iversen, Brekken (inn: 68), Lillegård … Fortsett å lese «Kampreferat: Sliteseier mot Stabæk i første serierunde»

Vålerenga måtte slite unødvendig mye, men til slutt satt ballen i Stabæk-målet.

Toppseriens 1. runde, mandag 21.03.2022.
Tilskuere: 457

Vålerengas lag: Pettersen – Sunde (ut: 90), Ballisager Pedersen (K), Sigurdardóttir – Thomsen, Tvedten (’81), Stefanovic, Nygaard (ut: 68), Bjelde – Thorsnes (’86), Nielsen (ut: 75)
Innbyttere: Tompkins, Huseby (inn: 90), Iversen, Brekken (inn: 68), Lillegård (inn: 75), Nyhagen

Toppseriens første runde startet for alvor mandag kveld. Om forhåpningene var høye skal vi ikke si noe om, men om man skulle ta rundens andre kampresultater for god fisk så hadde også denne kampen mulighet til å være höjdare av de sjeldne. I tillegg er det Vålerenga-trener Nils Lexerøds første kamp som Toppserie-trener.

Årets første sjanse for Vålerenga kommer etter ti minutter. Nilsen legger inn til Stefanovic som prøver å labbe til ballen. Den går i retning mål, men treffer stanga. Hadde fortjent en annen skjebne spør du oss. Det er Vålerenga som fortsetter å kjøre, og bare kort tid etter så får Stefanovic enda en sjanse. Frispark som går rett på keeper.

Elise Thorsnes spilte en god kamp mot Stabæk (foto: Sportfoto.no)

Og la oss være ærlig. Det er Vålerenga som har kampen i sin hule hånd. Damene fortsetter å rulle ball og ha full kontroll på hva som skjer. Joda, det glipper noen ganger, men vi sitter bare å venter på målene som aldri kommer. Vålerenga har sjansene og det er kun en ekstremt god Stabæk-keeper som sørger for at det står 0-0 til pause.

I pausen tenker vi at dette er en typisk ketsjup-kamp. Første målet vinner, og når det målet kommer så renner det inn. Hadde Vålerengas damer vært litt mer presise så hadde det ikke stått 0-0, men 5-0.

Andre omgang fortsetter der første slapp. Det er Vålerenga som styrer kampen. Og det er helt utrolig at vi ikke klarer å sette de sjansene vi skaper. Det er ikke det at sjansene er så gedigne, men de er der. Og de er der konstant. Etter 58. minutter kommer Stabæk på noe som kan være farlig. Nesten alene gjennom setter Stabæk-spilleren ballen i Guro Pettersen og ut. Heldigvis. De skal ha det Stabæk. De prøvde.

Men det holder ikke. Vålerenga tar enkelt over kontrollen og spiller Stabæk utrolig lave. Vålerenga ruller opp angrep på angrep, men det hjelper liksom ikke når midtbanen ikke klarer å følge etter og spilleren som fører ballen blir stående aleine på sida uten å vite hvem hun skal spille den til.

Sånn fortsetter kampen. Det prøves med skudd, men skudda treffer motspiller eller går utenfor. Og når Stabæk først får kontroll over ballen så går den fort og høyt ut til midtbanen. Så sånn går no dagan. Dette målet er litt som å vente på Godot.

MEN NÅR DU SNAKKER OM HAN SÅ MØTER HAN FAEN MEG OPP PÅ PERRONG! ENDELIG! I det 81. minutt så kommer det en såkalt «klabb-og-babb»-situasjon foran Stabæks mål. Ballen går i motstpiller, i en medspiller og fra Elise Thorsnes og via en Stabæk-spiller til Olaug Tvedten som setter ballen i mål. 1-0!

Olaug Tvedten jubler for sin første scoring for sesongen, hjemme mot Stabæk. (foto: Sportfoto.no)

Og bare fem minutter seinere så er det jaggu meg 2-0! TENK om Vålerenga hadde klart å score i første omgang. Elise Thorsnes gjør som hun har gjort så uendelig mange ganger før: Setter den kontrollert i hjørnet bak Stabæk-keeperen.

Vi klarer liksom ikke å fri oss fra hva som hadde skjedd om dette hadde skjedd tidlig i første omgang. Da hadde Stabæk kollapsa og vi hadde vinni med ti-tolv scoringer. Det er vi 110% sikre på.

Rett før slutt fikk Stabæk sin største sjanse gjennom hele kampen. Stabæk kom gjennom og alene med keeper satte Stabæk-vingen Bjønesøy ballen rett på keeper. Og det var egentlig det siste skikkelig spennende som skjedde. Vålerenga kontrollerte. Akkurat som de har gjort hele kampen. 2-0, og dett var dett. (Selv om vi skal nevne sjansen til Tvedten på overtid av overtida.)

Banens beste er Stabæks unge keepertalent Sunniva Skoglund. Joda, hun slapp inn to, men hadde det ikke vært for henne så hadde det stått 25-0 da dommeren blåste av.

Selv om det ble to scoringer så ble ikke kampen helt som vi håpa. Det ene er laget vi møtte. Stabæk mura igjen. De ble spilt lave av et hardt-pressende Vålerenga. Stabæk er ikke det eneDe skal berge plassen. Dvs de første 18(!) kampene er ikke så farlig siden poenga blir stryki når sluttspillet starter. En annen grunn er at denne kampen gikk samtidig med en ikke uvesentlig sluttspillkamp i hockey. Altså. NFF. Vi må snakke sammen om alt dette, men det skal vi ta en annen gang.