Dagboka torsdag 2. september

Damene spiller siste runde med kvalifisering til Champions League om dagen og siste hinder før gruppespillet er svenske Häcken. I går var det duket for kamp på Intility før det er returkamp i Gøteborg neste uke. Første omgang startet litt nervøst og Häcken er bedre i det meste. Det er tydelig at dette skulle bli … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 2. september»

Damene spiller siste runde med kvalifisering til Champions League om dagen og siste hinder før gruppespillet er svenske Häcken. I går var det duket for kamp på Intility før det er returkamp i Gøteborg neste uke.

Første omgang startet litt nervøst og Häcken er bedre i det meste. Det er tydelig at dette skulle bli en vanskelig kamp for Vålerenga. Etter 32 minutter trer bortelaget seg gjennom og får fyrt av et skudd som går rett i krysset fra 20 meter. 0-1.

Rett før pause har Vålerengas keeper Seabert ballen og kaster kort til Sigurdardottir som sklir inne i boksen og mister ballen. Häcken tar over ballen og scorer enkelt. Hvorfor slutter ikke Vålerenga å sette i gang kort fra keeper? Det blir farlige situasjoner nesten hver gang!

Til pause ledet altså Häcken 2-0 og Vålerenga var langt unna noe som helst.

Før vi går videre med kampen må vi bare ta opp en ting. Hvorfor er det forskjellige regler for herrer og damer? Her hagler det med frispark og skulder mot skulder er tydeligvis ikke lov. Spillet blir stykket opp med uendelige frispark. Her må forbund, UEFA, klubber og dommere skjerpe seg slik at damene får lov til å spille fotball!

2. omgang starter ikke mye bedre enn første for Vålerenga. I det 64. minutter vinner Vålerenga ballen på egen halvdel, men en katastrofal støttepasning sender Häcken i angrep og etter en pasning inn i feltet er det 0-3. Enda en gavepakke fra Vålerenga!

Retter etter scoringa er Vålerenga i gang igjen. En håpløs støttepasning ender hos motstanderlaget og de kommer tre mot to. Heldigvis for Vålerenga går ballen i stanga, men det ser ikke ut som at spillerne skjønner at det Champions League som står på spill her.

Plutselig skjer det noe med Vålerenga og det virker som at spillerne knekker koden. Og mot slutten av kampen er det Vålerenga som overtar. Etter 81 minutter vinner Vålerenga ballen på midten, spiller seg opp langs kant og legger inn. En Häcken spiller prøver å klarere, men setter ballen i egen tverrligger.

Ett par minutter senere er det Häcken sin tur å være gavmilde. Keeper får ett tilbakespill og prøver å klarere, men legger ballen rett til Vålerengas Rikke Madsen som enkelt triller ballen i mål. 1-3.

Før slutt har Stefanovic ett herlig skudd som går rett i tverrligger og Vålerenga har flere sjanser til score. Det ender 1-3. Hadde Vålerenga våknet litt før kunne dette blitt enda jevnere.

Etter å ha sett kampen må vi bare si at dette oppgjøret fortsatt er åpent før returmatchen. Med litt bedre uttelling så kan Vålerenga slå dette laget. Lukter det ett nytt mirakel? Men det er noen enkle grep som må tas før bortekampen. Her er VPNs punkter:

1. Kutt ut de korte utspillene fra keeper når motstander står langt inne på egen halvdel. Flere ganger i kampen blir det farlig og tilslutt kom et baklengsmål på grunn av det.
  2. Blinde støttepasninger er aldri lurt! 0-3 ble gitt vekk på den måten. Og presisjonen må opp.
  3. Vålerenga knakk koden litt mot slutten. Slå langt, stuss videre og gå på løp bak forsvaret. Det kan være en suksessoppskrift til bortekampen.

Damene var fornøyd med støtten fra tribunen, noe de har skrevet mer om på sine sider. Men vi må få si at det var litt skuffende at ikke flere møtte opp for å støtte jentene! Ikaros, hvor var dere?

Treningskamp

Gutta spiller treningskamp for øyeblikket mot Fredrikstad. I skrivende stund er det 3-2 til Fredrikstad etter 52 minutter spilt. Hvem som har scora for Vålerenga aner vi ikke siden vi akkurat har skrudd på kampen. Kampen ser du VGTV, Avisa Oslo og sikkert en del andre.