Mjøndalen – Vålerenga 1-1

Vålerenga overbeviste ikke at de er en medaljekandidat, men kan vel på en måte si at de var bedre enn Mjøndalen store deler av kampen. Det hjelper dog ikke om man ikke scorer mål.  Om Mjødalen fortsetter å spille sånn de gjorde i dag utover sesongen er det ingen fare for nedrykk.  Eliteseriens 4. runde … Fortsett å lese «Mjøndalen – Vålerenga 1-1»

Vålerenga overbeviste ikke at de er en medaljekandidat, men kan vel på en måte si at de var bedre enn Mjøndalen store deler av kampen. Det hjelper dog ikke om man ikke scorer mål.

Om Mjødalen fortsetter å spille sånn de gjorde i dag utover sesongen er det ingen fare for nedrykk.

Eliteseriens 4. runde – Consto arena 24. mai 2020, Kl. 18:00

Mål

1-0 Martin Rønning Ovenstad

1-1 Jonatan Tollås Nation

Startoppstilling:

Vålerenga: Klaesson – Borch – Nation – Nãsberg (Skaret ’72) – Sam – Christensen (Sahraoui ’68) – Jensen – Bjørdal (Opsahl ’85) – Dønnum – Kjartanson (Udahl ’85) – Layouni

VIF-benken: Kjetil Haug, Felix Horn Myhre, Seedy Jatta

Mjøndalen: Stokke, Nakkim og en gjeng med bønder. Han derre Gauseth er ute med skade eller noe om du lurer.

MIF-benken: Sikkert noen folk fra i og rundt Mjøndalen

Dommer: Kai Erik Steen. Engan og Grønevik er assistenter.

Før kampen

Vålerenga gikk på en skrell mot Kristiansund forrige runde og har venta lenge på å ta en revansj. Dette er forhåpentligvis rydda opp i og vi regner med at Vålerenga tar tak og styrer kampen.

Møndalen har etter sigende en knallåpning der de vant 3-0 forrige kamp. Sikkert ok det. For Vålerengas del er det viktigst å passe på at Nakkim og Stokke ikke blir for giftige.

Vi tror bussen kommer til å parkeres og Mjøndalen kommer til å spille kjip fotball sånn det ofte blir med disse smålaga. Som mot Kristiansund sist. Det må vi bare venne oss til og klare å bryte ned hvis det skal bli medalje.

Agressiv start fra Møndarn. Sam kløner litt på og ting glipper litt det ender med lite. Var aldri noen stor fare.

Høyere press fra hjemmelaget enn det vi hadde sett for oss i starten. Det kan jo love godt for å få åpna.

Mjøndalen skyter mot mål, men Nation plukker den enkelt.

Ytterligere kløning ender med utspill fra keeper. Forsvaret til Vålerenga kunne nok fremstått som litt sikrere.

5 min. Nok et angrep fra Mjøndalen. Brochman legger inn, men Borch er oppmerksom og hindrer at det blir noe ut av det.

Ender med corner som igjen ender i at spillere fra begge lag ligger og kaver innafor 16. Ingen gjorde noe galt.

9 min. Sjanse til Vålerenga. Näsberg slenger opp en lang ball mot Layouni som legger inn. Reddes av keeper. Dagens første.

10 min. Nation feller en fyr fra Toten. Det kunne fort blitt straffe, men det slapp vi heldigvis. Kort frispark inn i 16. Bokses av Klaesson. I beina på Stokke. Farlig nært mål.

13 min Faen! Straffe til Mjøndalen. Borch kaster seg ned og ballen treffer armen. Hands sier dommeren. Ikke faen sier Klaesson som holder ballen i protest og pådrar seg gult kort. Straffebom! Går i stolpen.

På vei ut hindrer Stokke Klaesson og pådrar seg gult kort.

Det første kvarteret har vært prega av et veldig aggressivt Mjøndalen. Vålerenga på sin side har ikke fått til noe som helst.

18 min. Veldig langt spark fra Klaesson opp til Layouni. Hadde vært kult om det hadde endt i noe, men det gjorde det ikke.

20 min. Mål til Mjøndalen etter veldig godt angrepsspill. Her har Vålerenga noe å lære. Det ender heldigvis i offside, men faen heller. Dette her skal ikke skje!

22 min. Langt løp fra Mjøndalen. Legger pent inn, men Näsberg klarerer rett i ansiktet på Sam som blir liggende nede.

Ser litt stjerner og fugler, men kommer seg på beina.

26. Fint løp av Dønnum. Drar av to Mjøndalen-spillere, men klarer ikke tre. Stoppes noen meter fra 16-meteren og skaper ingenting. Gøy å se at Vålerenga også kan spille litt.

29 min. Nok en sjanse til Mjøndalen. Godt innlegg til Stokke som kommer hardt inn. Stoppes kontrollert.

31 min. Nydelig pasning fra Kjartansson til Bjørdal. Kommer dessverre ikke til skudd. Mer av dette!

34 min. Fin pasning fra Dønnum til Layouni som legger inn til Kjartansson. Nærmer oss nå.

Vålerenga ser ut til å ha våkna og tar mer og mer kontroll på kampen.

36 min. Dønnum legger inn til Kjartansson. Blir litt for høy for islendingen som forsøker å pirke den inn med skotuppen. Vi noterer den som en sjanse.

44 min. Layouni legger inn til Kjatansson som fomler. Christensen plukker opp og skyter/legger inn.

Mangler en Vålerengaspiller for å sette den inn i åpent mål. Dagens nærmeste.

Oppsummering av første omgang

Mjøndalen er det laget som har skapt mest. Bomma på en straffe og vært nære scoringer flere ganger. Vålerenga er heldige som ikke har fått noe mot seg. VIF kommer mer og mer inn mot slutten og vi begynte å se konturene av et vinnerlag. Fortsetter det ut i andre omgang kan det definitivt bli tre poeng.

– I den første halvtimen så det ut som vi var i starten av oppvarminga. Man kan ikke gå og spille fotball. Det var forferdelig, tordnet Dag-Eilev Fagermo i intervju med Discovery Plus i pausen.

Mjøndalen ser kanskje mer slitne ut?

Andre omgang

45 min. Bjørdal kommer seg gjennom, men det holder ikke. Litt ustø. En fyr fra Mjøndalen får sparka den vekk. Godt å se Vålerenga gå aggressivt ut!

47 min. Skutt mot mål av Mjøndalen. Tas enkelt av Klaesson. Ingen fare.

49 min. Nytt innlegg fra Mjøndalen.

50 min. Vålerenga setter i gang en slags kontring. Layouni løper og får den opp til Kjartansson som ikke scorer.

51 min. 1-0. Kontring mot Vålerenga som går i mål. Brochman får ballen gjennom forsvaret. Den plukkes opp av Ovenstad som setter den sikkert inn.

-FAEN!

55 min. Bjørdal skyter fra 20 meter rett på siden av mål.

56 min. Corner til Vålerenga. Fint skudd, men blir dessverre ingenting.

57 min. Frispark til Vålerenga. Dønnum felles i fin posisjon. Han tar den selv. Ender etter hvert hos Layouni som finter og får den tilbake til Dønnum som kliner til fra 20 meter kun centimeter utenfor krysset.

59 min. Dønnum felles igjen. Denne gang på høyreside. Igjen fint skudd fra Dønnum. Keeper er ute og bokser.

61 min. Corner til Vålerenga. Fint skudd fra Borch, men det er jævlig tett inne i feltet. Keeper får boksa(?) Går til innkast.

63. min. Stor mulighet til Vålerenga. Nydelig pasning fra Dønnum til Layouni som legger inn til Kjartansson. Jævlig nære denne gangen. Går til corner.

65 min. Dønnum sender en god ball inn i et tett felt. Klareres og ender hos Sam som kommer til et godt innlegg. Går ikke inn.

66 min. Angrep fra Mjøndalen som stoppes kontant av Nation. Går til corner.
Ingenting å melde. Det ryddes opp.

68 min. Bytte: Christensen ut, Osame inn. Trenger litt kaos p på kanten nå.

70. Kontring fra Mjøndalen. Vålerenga har grei kontroll og klarer å pakke inn. Går ut til Stokke som ikke får til noe spess. Aldri veldig farlig.

71 min. Näsberg går ut med skade. Inn kommer Brage Skaret.

73 min. Corner til Vålerenga. Dønnum med et greit skudd. Henter selv opp returen og forsøker å drible seg gjennom. Går ikke.

Vålerenga fortsetter å presse.

78 min. Corner til Vålerenga. Ok skudd fra Borch, men den heades unna.

82 min. Dønnum kommer gjennom. Ut til Børdal. Går til corner.

82. Dønnum igjen. Kommer inn på høyre side. Jævlig mye styr foran mål med 20 mann. Tror det var Nation som var sist på ballen. Samma faen! Mål blei det! 1-1!

84 min. Dobbelbytte. Ut Kjartansson og Bjørdal. Inn Udahl og Opsahl.

Stille i fjøset nå. Hører DEF godt. «Fortsett! Fortsett!» «DEEEER!!»

88 min. Reine vårslippet i Mjøndalen. Tre spillere ut og inn.

92 min. Skudd fra Dønnum som kommer bakpå og misser.

93 min. Dårlig stemning. Gult kort til Dønnum etter krangel.

95 min. Lang innkast til Mjøndalen inn i feltet. Blir ingenting.

Dommer blåser av.

Alt i alt en kamp under hva vi forventer av Vålerenga. Mjøndalen tar alt for stor kontroll på spillet og kunne like gjerne vunnet hele greia. Vålerenga var bedre i store deler av kampen, men sliter med å score mål og da vinner man ikke kamper. Her er det de som ser positivt på ting kaller rom for forbedringer.

Alt i alt var det fortjent av begge lag at stillingen blir 1-1. Det er ikke godt nok om vi skal ta medalje. Det holder dog til en sjuendeplass.

Banens beste: Aron Dønnum.