Søndagsboka 4. oktober 2020

4-1-seier både i fotball og hockey, i tillegg vant rekruttlaget og LSK Kvinner tapte. Du får ikke en mye bedre helg i Vålerenga.  [poll id=»298″] Det vil alltid være best bare å rulle over motstanderen, spille dem ut etter alle kunstens regler og vinne soleklart og fortjent. Der er vi ikke. Men det føles ikke ille … Fortsett å lese «Søndagsboka 4. oktober 2020»

4-1-seier både i fotball og hockey, i tillegg vant rekruttlaget og LSK Kvinner tapte. Du får ikke en mye bedre helg i Vålerenga.

[poll id=»298″]

Det vil alltid være best bare å rulle over motstanderen, spille dem ut etter alle kunstens regler og vinne soleklart og fortjent. Der er vi ikke. Men det føles ikke ille å vinne på en dårlig dag heller, og gjerne med en god porsjon flaks. Det gjelder å plukke poeng jevnt og trutt; å ha et grunnspill og en grunnholdning i laget som gir seier og tre poeng også på kjipe dager. Det så vi i går.

Bård Finnes 1-0-scoring skal i 99 av 100 tilfeller ikke bli mål. Men to ting er et faktum: Du må skyte for å få mål og Henrik Bjørdal har en nydelig assist når han bryster ballen perfekt til Bård. Så er det naturligvis en keepertabbe, men tabber skjer.

Dommertabber

I første omgang kunne vi fått en straffe mot oss da ballen traff Shalas arm på frispark, men det er straffe bare hvis du ønsker å dømme hands sånn som det ble gjort i Premier League forrige helg.

Dommeravgjørelser har det med å gå både mot og med deg. Mjøndalens Twum kunne og burde fått det røde kortet i det 21. minuttet dersom dommer hadde gitt gult (og den fellingen på Bjørdal var klassisk gul) allerede i det 14. minuttet.

Så får vi faktisk en 100 prosent feil annullering av Kjartanssons scoring i det 42. minuttet. Dette er altså like før Bård Finnes 1-0. Borchgrevink slår en perfekt corner, keeper Makani glipper ballen og Kjartansson gjør det han kom til Vålerenga for – setter ballen i mål på en touch – men dommerfeil ødelegger.

Andre omgang

Kvarteret ut i andre omgang får Mjøndalen en flaksescoring – et langskudd som går via Tollås og 1-1. Den er lei. Alle vet hva det vanligvis betyr i Vålerenga: Laget faller sammen som logikken til Laila Bertheussen. Men ikke i går.

Borchgrevink legger en ny, presis corner i det 66. minuttet. Både Ivan og Tollås er med og kjemper foran mål og sørger for at ballen havner i beina på kampens store spiller, Henrik Bjørdal. Tjobing, og 2-1. Det stinker vilje og kvalitet av hele gållen.

Ett minutt og fem sekunder senere øker Bjørdal til 3-1. Han får en pasning fra Bård Finne, får storme framover uforstyrret og smeller til fra 20-25 meter, og via et Mjøndalen-bein blir det 3-1.

21 pasninger før scoring

Men det var ikke bare flaks i går. Muligens var noe av trøkket gått ut av bruntrøyene, men 4-1-scoringen er det verdt å snakke lenge om.

Vålerenga har i mange år spilt alt for mange meningsløse baller på kryss og tvers. I går så vi et eksempel på hva den type spill faktisk kan føre til. Vi telte til sammen 21 pasninger før Bård Finne kunne sette inn sin 4-1-scoring. Det var bare Kjartansson som IKKE var med i oppbygningen til scoringen!

Finne, Bjørdal, Ivan, Tollås, Adekugbe, Osame, Klaesson og Borchgrevink, alle touchet ballen før Lekven vendte bort sin mann på midtbanen og sendte en perfekt pasning til Shala, som igjen fant Finne foran mål. Samtidig som Shala slo pasningen kom Adekugbe på overlapp. Dette er en scoring å skrive hjem om!

35 poeng på 20 kamper

Vi har nå 35 poeng på 20 kamper, like mange som Rosenborg og Odd som møtes i kveld. Molde har ett poeng færre og også en kamp mindre spilt, men herfra og ut har vi en fair sjanse til å kjempe hjem sølv, bronse eller fjerde plass. Alle tre plasseringene gir oss Europa neste år – femte plassen er ingenmannsland!

34 poeng 2019, 42 poeng 2018, 39 poeng 2017, 38 poeng 2016, 49 poeng 2015, 42 poeng 2014, 36 poeng 2013, 41 poeng 2012, 47 poeng 2011 og 61 poeng 2010.

Bård Finne

Bård Finne kom til oss som 22-åring i februar 2017 på en fire års kontrakt. Den kontrakten varer ut årets sesong. Per i dag har han 109 kamper for Vålerengas A-lag og 37 scoringer, 8 av dem i år. Han er fortsatt bare 25 år og vår toppscorer i 2020. Bård har spilt samtlige av årets 20 seriekamper, men antagelig ikke like mye som han håpet. Nå ryktes det at han er på vei bort fra Vålerenga.

Bård Finne.

Dagboka aner ikke om det er tilfelle. Vi veit ikke om dette bare er et rykte, eller om de faktisk snakker sammen om fremtiden. Bård er og vil uansett være en legende i klubben. En sympatisk fyr som leverer på høyt nivå, så får vi se hva høsten bringer.

[poll id=»297″]

Hockey-seier

0-0 etter to perioder, men vi vant 4-1 over MS. Vil du lese om hva som faktisk skjedde, har VPN et glimrende referat her.

Du kan høre Thomas Olsen forklare kampen på klubbens sider.

Den store snakkisen etter kamp var hvor mange kampers karantene bør Steffen Thoresen få.

Steffen fikk 20 kampers karantene i Vålerenga-drakt i 2011, og er kjent for å være en grisespiller. I går så det ut som det bare ble en 20 minutters utvisning – ikke en gang matchstraff. Dersom dommer Owe Lüthcke faktisk så den forseelsen på nytt etter kampen og IKKE ga matchstraff, kan ikke dagboka skjønne annet enn at det er fordi Ove er MS-gutt tvers gjennom. Han vokste opp i klubben og har tydeligvis ikke vært voksen her.

Rekruttlaget

Vålerenga stilte med rent juniorlag i Alta, og selv om Alta kjemper om 2. plass i serien, ble det 2-1-seier.

39-åringen Morten Gamst Pedersen sendte hjemmelaget i føringen fra straffemerket etter 22 minutter, skriver klubbens sider. Før pause var det Vålerenga som fikk to straffer, og venstreback Fredrik Holmé var sikker fra ellevemeteren på begge.

– Jeg er meget imponert over det gutta leverer i dag. Vi kunne kanskje punktert kampen tidligere, men de la ned en vanvittig innsats og viser at vi har et meget godt juniorlag, sa Tommy Berntsen til iFinnmark.

Dermed er sesongen over for rekruttene. Kamptrening, selvtillit og intet nedrykk, altså perfekt!