Dagboka lørdag 8. august 2020

Det er lørdag, det er kampdag og ferien begynner å nærme seg slutten for de som ikke har vært på veskantfest eller hatt lange netter med sydlandsstemning på den spanske playaen. Det motsatte av sydlandsstemning og vestkantfest er Bodø. I dag er det showdown på Valle! Uavgjort for damene Ikke verdens beste dag på jobben … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 8. august 2020»

Det er lørdag, det er kampdag og ferien begynner å nærme seg slutten for de som ikke har vært på veskantfest eller hatt lange netter med sydlandsstemning på den spanske playaen. Det motsatte av sydlandsstemning og vestkantfest er Bodø. I dag er det showdown på Valle!

Uavgjort for damene

Bodø/Glimt

Joa, vi har jo en viss respekt for det de har fått til der oppe i Bodø og vi innser at vi har de som «favoritter» da vi heller vil at de vinner enn møkkalaget Molde. Helst ser vi jo at Vålerenga tar gullet, men selv så lite realistiske kan vi ikke fremstå midt i serien. Slike ting er forbeholdt pre-sesongen og når vi knoter med tabellkaklulatoren i november. Fokuset vårt bør være på å spille gode kamper og ha Europa som mål. Og for å nå dette målet trenger vi poeng. Tre poeng.

Neidaså.., vi har ikke spesielt trua på at Vålerenga vinner gullet. Men, det vi HAR trua på er at Vålerenga kan slå Bodø/Glimt på hjemmebane. Vi trenger ikke spole mer enn et år tilbake før vi har et resultat vi kan leve med. 6-0 sto det på tavla da Vålerenga i 90 minutter hadde måkt banen med de gulkledde. Det var ingen nåde. Ingen respekt. Ren overkjøring.

Og her er det viktig å huske på at Bodø/Glimt var et jævlig godt lag i fjor også.

Har vi trua på at det samme kommer til å skje igjen i år? Vet dere hva? Fuck it! Ja, visst faen har vi trua på at det kan komme noe tilsvarende i år også. Det er ikke eliteserien uten at det kommer noen sinnsvakt «out there» resultater i en og annen kamp. Det kan like gjerne være denne.

Tropp, skader og Fagermo

Vi liker Fagermo. Han er en fin fyr. Og vi anbefaler alle å gå inn på klubbens sider og sjekke ut videoen der han blir intervjua. Overskriften er «Får vi til dette, slår vi Glimt«. Der en smørblid mysende Fagermo forteller om rot i garderoben og fokuset på det positive før kamp. Det er deilig å være glad og deilig å være Vålerenga-supporter for tida.

Tabellen juger ikke. De 22 poenga og fjerdeplassen vi har nå er fortjent. Vålerenga har spilt godt i år. Jada, det har vært litt opp og ned, men i det fulle og hele er vi jævlig kry. Vi har et forsvar som fungerer, vi har en stort sett skadefri tropp, og vi har godt heng på europacupplassen.

Sam, Shala og Lædre Bjørdal er tilbake fra skader. Camara er ute på grunn av hamstrigen mens den alltid ivrige Felix Horn Myhre har tatt litt vel mange for laget og må sitte på tribunen for å ha samla kort.

Troppen som møter Glimt er følgende:

https://www.vif-fotball.no/nyheter/adekugbe-og-bjordal-tilbake-i-troppen/_/image/60cfaf56-62cc-45f0-9f56-306a02cc8834:4e4224dcfc8c969ba55cc60d3ce11b19a369d911/width-800/Skjermbilde%202020-08-07%20kl.%2020.30.46.png

Om du er av den observante typen ser du sikkert at Horn Myhre har sneket seg med på dette bildet. Det er altså en feil selv om det sikkert er hyggelig for han å bli inkludert.

Svarte tall

Svart er gjerne forbundet med noe kjipt og mørkt, men når det kommer til kontoutskrifter og metall er det godt og fint. Ryktene (En uvanlig positiv Morten P) sier at Vålerenga har fått betalt av Genk for salget av Sander Berge til Sheffield United og at penger er på vei fra Heerenveen i forbindelse med salget av Ejuke. Dette er gode nyheter! Espeseth holder selvsagt kortene tett til brystet og vil ikke uttale seg om hvor mye det er snakk om, men det dreier seg om titalls millioner.

Det skal ikke foretas noen spillerkjøp ble det sagt tidligere i sesongen. Det er mulig endrer seg nå? Dønnum-kompis, Fagermo-yndling og Fiorentina-spiller Rafik Zekhnini er jo en het potet for tida.

Jobbsjansen

Det er lett å tenke på Vålerenga som et idrettslag med verdens vakreste drakter og ditto kjipe supportereffekter, men det er også mer enn det. Vålerenga er et sted å bo og leve. Og for oss som bor i området er klubben en viktig samfunnsaktør.

Jobbsjansen er ett av de fineste og beste tiltakene som kjøres i klubben. Her kan ungdom som på en eller annen måte ikke har kommet seg inn i arbeidslivet få hjelp til å komme seg videre og inn via et fem måneders program der man får arbeidserfaring og kompetanseheving og har et stort fokus på personlig uvikling og sosial kompetanse.

Ungdommene får muligheten til å skaffe seg gode referanser, bedre CV og en god arbeidserfaring i Vålerenga Fotball og hos en av Vålerenga Fotballs samarbeidspartnere.

Kriteriene for å søke er at du er mellom 17 og 25 år, er uten jobb eller skoleplass samt bosatt i Oslo. I tillegg hjelper det å være positiv og motivert.

Om dette høres ut som noe for deg, eller noen du kjenner, kan du gå inn på denne siden og legge inn en søknad.

Oppstart er onsdag 9. september.

VPN Podcast

Etter en velfortjent(?) sommerferie er VPN podcast tilbake på din favorittspiller. I episode 9 har vi Julian Madsen på besøk og snakker om hvordan det går med lag og folk for tida.

Men vær obs på én ting. Vi sliter med lyden på den ene mikrofonen. Vi har gjort så godt vi kan når det kommer til å reparere den, men vår tekniske kompetanse innen lyd har dessverre begrensninger.

Det positive med dette er at vi har en anelse om hva som gikk feil og satser dermed på at det ikke gjentar seg. Om du formodning er lydteknikker og klør i fingra etter å fikse problemet er det bare å ta kontakt så sender vi gjerne råfila.

https://open.spotify.com/episode/534npA0OWvLgfOnV8UYu0T

Vålerenga i dag

Vi har selvsagt huska å booke bord på Øst, Vertshuset eller Bohemen. Det er sol, sommer og Vålerenga gjør det bra for tida og vi gleder oss voldsomt til kamp! Huska å henge opp flagget har vi også.

Legg igjen en kommentar