Dagboka mandag 13. mai 2019

For en deilig seier. Årets første borteseier, og det med imponerende 5-1. Og i tillegg fantastiske enkeltprestasjoner av flere spillere. Kjipt med damenes tap, men gutta leverte varene i går! – Det var en kjempebra prestasjon. Det er klasse over det vi gjør. Det er morsomt å være Vålerenga-trener om dagen, sa Ronny etter kampen. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. mai 2019»

For en deilig seier. Årets første borteseier, og det med imponerende 5-1. Og i tillegg fantastiske enkeltprestasjoner av flere spillere. Kjipt med damenes tap, men gutta leverte varene i går!

– Det var en kjempebra prestasjon. Det er klasse over det vi gjør. Det er morsomt å være Vålerenga-trener om dagen, sa Ronny etter kampen.

Ikke bli som Bergen

Vi har vunnet 5-1 og er med der det skjer i eliteserien etter åtte kamper, men samtidig er det nå viktig at vi ikke blir som Bergen. Ja, fjerde plass med 14 poeng etter åtte kamper er digg, men kommer de dårlige periodene til å bli like lange og like dårlige som i fjor, betyr dette nada. Ja, det ser lovende ut – og når Ejuke og Vega spiller på det nivået vi så i går, kan veldig mye bra skje. Men det er ETT kjedelig mantra som gir resultater over tid: Hardt arbeid hver eneste dag!

Hele Trøndelag i 1. divisjon

Første omgang i Trondheim var ikke all verden å snakke om. Vi hadde en bra sjanse, ellers var det lite som skjedde. Alle scoringene og all moro var etter sidebytte. Og endelig klarte vi å utnytte corner. Herolind Shala slo den perfekt til Vilhjalmsson, og headingen sørger for 1-0 til oss. To minutter senere trenger ikke Vega hjelp fra noen – han viser klasse og curler ballen i det lange hjørnet. 2-0, og vi synger «gøy på landet».

Men så velger dommer og bergenser Kristoffer Hagenes å blåse straffe ut av ingen ting. Hva er det med sånne dommere som ikke klarer å se hva som skjer på banen selv om han står godt plassert? Dagboka synes det er gøy med unge dommere (født i 1990) som skal få tillit og ansvar, forutsatt at du henger med i svingene. Her gjorde han ikke det. Heldigvis ble ikke hans inngripen matchavgjørende (som da han tillot Børven å score offside-mål mot oss i fjor), men vit at spillere faller enkelt innafor 16-meteren. Kontakt mellom to spillere betyr ikke automatisk straffe – i så fall burde det vært mange straffer begge veier i går hvis lista legges der.

Kombinasjonen Lekven-Vega dreper heldigvis kampen seks minutter senere, og like etterpå må Vega faktisk av banen med krampe. «Hele Trøndelag i 1. divisjon», synger vi, og livet er generelt ganske greit.

Aron Dønnum kommer inn for Vega, og han vil være med på moroa og serverer ballen til Ejuke. 4-1 er et faktum. Etter et par gule kort til Ranheim kommer vi på en ny kontring, denne gang er det Shala som finner Ejuke og 5-1.

Oppsummert

Ja, vi er gode. Ekstra deilig å se at Shala mestret sin nye rolle. 5-1 er sykt imponerende, men nå er det viktig å huske på at vi ikke har vunnet noen ting. Klarer vi å være stabile framover, kan dette bli en stor sesong. Når Odd og Bodø/Glimt er lagene foran deg på tabellen, vet du at det skal være mulig å klatre videre. Dog er norsk eliteserie ordentlig kokos. Alle lag kan slå alle, og du veit at alt er ikke som det skal være når Rosenborg etter åtte kamper er det laget som har scoret færrest mål: Fire.

Nå er det tid for å møte opp på 16. mai (det er meldt 18 varmegrader), ta et par pils på Øst først og hjelpe gutta til tre nye poeng. Godset skal være overkommelig hvis vi jobber hardt på og utenfor banen.

Vålerengas beste?

[poll id=»171″]

Vålerenga Damer

0-5 i rævva borte mot Klepp og 0-4 etter 25 minutter. Hva skjer, liksom? Lørdag er det best i byen mot Lyn kl 16. Møt opp i solskinnet!

Ekte Vålerenga-gutt

16. mai-kamp

Vålerenga i dag

Bunnlaget Grei kommer til Intility i kveld kl 19 for å spille mot Vålerenga 2 i 3. divisjon. Det bør bety seier, men kan også være et klassisk bananskall for unggutta. Ellers er det bare å nyte dagen!